Θαύματα - Εμφανίσεις αγγέλων Α Β
Περιοδικό: SHARE INTERNATIONAL Τεύχος Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 1996

Συναντήσεις με αγγέλους

Αφηγήσεις για αγγέλους σε αγγλικό τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ

Σε Μήνυμά Του το Νοέμβριο του 1977, ο Μαϊτρέγια είπε: "Αυτοί που ψάχνουν για σημάδια θα τα βρουν". Από τότε, όλο και περισσότερα θαυματουργά φαινόμενα κατακλύζουν τον κόσμο: εμφανίσεις, σταυροί από φως, θεραπευτικές πηγές, εικονίσματα και αγάλματα που δακρύζουν.

Το Μάιο του 1988, ένας απεσταλμένος του Μαϊτρέγια δήλωνε στο Share International: "Τα σημάδια της παρουσίας του Μαϊτρέγια στον κόσμο θα συνεχίσουν να αυξάνονται. Ο Μαϊτρέγια θα κατακλύσει τον κόσμο με σημάδια τέτοια που ο νους δεν θα μπορεί ποτέ να το χωρέσει".

Οι άγγελοι εμφανίζονται στην ειδησεογραφία όλο και συχνότερα, και πιο πρόσφατα ήταν το θέμα ενός τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ στην Αγγλία με τίτλο "Φιλοξενώντας αγγέλους ανεπίγνωστα". Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε από το κανάλι ITV Cartlon στις 19 Δεκεμβρίου 1995 και πραγματεύτηκε το θέμα με ευαίσθητο και τεκμηριωμένο τρόπο.

Από τους βιβλικούς χρόνους, όταν οι άγγελοι ανάγγειλαν τη γέννηση του Ιησού, άνθρωποι σ' όλο τον κόσμο έχουν δει αγγέλους. Τώρα, στα τέλη του 20ού αιώνα, υποστήριξε το πρόγραμμα, αναφέρονται περισσότερες εμφανίσεις αγγέλων παρά ποτέ άλλοτε. Κυκλοφορούν "newsletters" με ειδήσεις για αγγέλους, γίνονται σεμινάρια περί αγγέλων, και μερικά βιβλιοπωλεία χρειάστηκε να δημιουργήσουν τμήματα αφιερωμένα εξ ολοκλήρου σε βιβλία για αγγέλους.

Οι περισσότερες μείζονες θρησκείες αναγνωρίζουν την ύπαρξη αγγελικών όντων και εξηγούν το ρόλο τους με διάφορους τρόπους – από τους "φτερωτούς ανθρώπους" των αυτόχθονων Ινδιάνων της Αμερικής, ώς τα χερουβείμ και τα σεραφείμ, τους αγγέλους και του αρχαγγέλους της χριστιανικής Εκκλησίας, και τους ντέβα που συναντάμε στις ανατολικές πνευματικές φιλοσοφίες.

Μια δημοσκόπηση σε εθνική κλίμακα στην Αμερική έδειξε ότι 69 τοις εκατό του πληθυσμού πιστεύουν στους αγγέλους και ότι το 32 τοις εκατό ανάφεραν μια συνάντηση με αγγέλους. Αυτό σημαίνει ότι 81 εκατομμύρια άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να έχουν συναντήσει έναν άγγελο. Η παλαιότερη αναφορά σε αγγέλους που σώζεται έχει ηλικία πάνω από 10.000 χρόνια. Ο παραψυχολόγος που εκπροσωπούσε την αντίθετη άποψη στο τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ περιέγραψε τους αγγέλους ως "ένα είδος παραίσθησης" που δημιουργείται από την κουλτούρα και τις πεποιθήσεις του ατόμου. Αφού τα προσωπικά βιώματα δεν είναι δυνατόν ν' αποδειχτούν επιστημονικά, μερικοί "ειδικοί" θεωρούν προτιμότερο να τα αγνοήσουν εντελώς. Αλλοι λένε ότι είναι σωστό να μοιράζεται κανείς και να μιλάει με τους άλλους γι' αυτό που ενδέχεται να είναι το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή του.

Στο τηλεοπτικό πρόγραμμα έγινε αναπαράσταση δέκα σύγχρονων συναντήσεων με αγγέλους: μερικές απ' αυτές αφορούσαν θεραπείες, σε άλλες οι άγγελοι έδωσαν πρακτική βοήθεια και σε άλλες πάλι πρόσφεραν παρηγοριά ή καθησύχαση σε ώρες θλίψης ή αγωνίας, ή έφεραν μιαν αλλαγή στον τρόπο ζωής.

Μια δραματική ιστορία ήταν εκείνη που αφηγήθηκε η Αν Κάναντι από τη Νότια Αμερική για έναν άνθρωπο "μαύρο σαν κατράμι" που χτύπησε το κουδούνι της εξώπορτάς της· του άνοιξε ο άντρας της. Ο άνθρωπος την αποκάλεσε με τ' όνομά της και της είπε ότι ο Θεός τον είχε στείλει να της πει ότι ο καρκίνος της είχε γιατρευτεί. Τα μάτια του είχαν ένα πλούσιο βαθυγάλανο χρώμα και τα δόντια του ήταν σα ζωηρά φώτα όταν μιλούσε. Πριν φύγει, άπλωσε προς το μέρος της την παλάμη του δεξιού του χεριού που λαμποκοπούσε κι εκείνη ένιωσε ένα φως να διαπερνάει όλο της το σώμα και να το καθαρίζει. Αμέσως μετά τηλεφώνησε στο γιατρό της για να του πει ότι είχε θεραπευτεί. Οι γιατροί αργότερα επιβεβαίωσαν το γεγονός της ίασής της.

Μιαν άλλη εκπληκτική ιστορία αφηγήθηκε η 85χρονη Ελίζαμπεθ Χόρτιν από το Πλίμουθ της Αγγλίας: μια μέρα είχε πάει στο σούπερ μάρκετ να ψωνίσει, επειδή η γυναίκα που της έκανε τις δουλειές του σπιτιού δεν μπορούσε να πάει. Καθώς ξεφόρτωνε τα ψώνια της από το καρότσι του σούπερ μάρκετ, αντιλήφθηκε "μια ηλικιωμένη κυριούλα" που στεκόταν δίπλα της και νόμισε ότι περίμενε να πάρει το καρότσι της όταν θα άδειαζε. Αλλά η μικροκαμωμένη κυρία είπε πως όχι, είχε έρθει για να την βοηθήσει να πάει στο σπίτι της. Η κ. Χόρτιν με χαρά δέχτηκε την προσφερόμενη βοήθεια και μάλιστα άφησε τη νέα βοηθό της να προσέχει τα ψώνια της ώσπου να πάει ν' αγοράσει εφημερίδα.

Καθώς γύριζε, άκουσε καθαρά στο κεφάλι της τα λόγια: "Θέλει προστάξει τους αγγέλους αυτού περί σού, ίνα σε διαφυλάττωσιν εν πάσαις ταις οδοίς σου" και είδε τη βοηθό της να μεταμορφώνεται, για μια-δυο στιγμές, σ' ένα μεγάλο, αστραφτερό άγγελο.

Η γριούλα την οδήγησε ευγενικά στο πάρκινγκ, όπου τις περίμενε ένας ηλικιωμένος κύριος "βικτωριανής εμφάνισης". Ο κύριος φόρτωσε τα ψώνια σ' ένα αυτοκίνητο και μετέφερε τις δυο γυναίκες στο σπίτι της κ. Χόρτιν, χωρίς να ρωτήσει πού έμενε. Της κουβάλησε τα ψώνια κατευθείαν στην κουζίνα της, αλλά όταν η κ. Χόρτιν γύρισε να ευχαριστήσει τους βοηθούς της, αυτοί είχαν γίνει άφαντοι: ήταν σίγουρη ότι ο Θεός είχε στείλει αγγέλους να τη βοηθήσουν όταν πραγματικά τους χρειαζόταν.

Ένα τρίτο γοητευτικό συμβάν διηγήθηκε η Έλλη Μπέικερ, που πήγε στην Γερμανία όπου νοσηλευόταν ο κρίσιμα άρρωστος άντρας της. Εκεί της έδωσαν ως διερμηνέα μια γυναίκα ντυμένη "απ' την κορφή ώς τα νύχια με μαύρα δερμάτινα ρούχα" και με έντονα βαμμένα μάτια. Αυτή η γυναίκα κάθισε μαζί της τρεις μέρες και τρεις νύχτες έξω από το δωμάτιο του συζύγου της. Παρά τις συνεχείς προσευχές και τους διαλογισμούς της Έλλης, η κατάσταση του συζύγου της δεν βελτιωνόταν. Ωστόσο, μετά από μια ολόκληρη ώρα προσευχής στο πλευρό του, όπου απευθύνθηκε στους αγγέλους για να βοηθήσουν, άνοιξε τα μάτια της και είδε ένα χρυσό άγγελο, τρία μέτρα ψηλό, να στέκεται μπροστά στο κρεβάτι. Τότε ο σύζυγός της άνοιξε τα μάτια και της μίλησε.

Συγκλονίστηκε τόσο πολύ, ώστε βγήκε απ' το δωμάτιο με δάκρυα στα μάτια. Έξω καθόταν η "διερμηνέας" της, με μιαν άρπα στο χέρι, την οποία και άρχισε να την παίζει εκεί και τότε. Μετά απ' αυτό, ο σύζυγός της είχε μια "θαυματουργή ανάρρωση", όπως τη χαρακτήρισαν οι ίδιοι οι γιατροί.

(Ο Δάσκαλος του Μπέντζαμιν Κρεμ βεβαιώνει ότι ο μαύρος άνθρωπος που επισκέφθηκε την κ. Κάναντι ήταν ο Μαϊτρέγια. Η διερμηνέας με τα μαύρα δερμάτινα ρούχα που έπαιξε την άρπα ήταν ο Δάσκαλος Ιησούς. Η γριούλα-"άγγελος" που βοήθησε την κ. Χόρτιν με τα ψώνια της ήταν ο Μαϊτρέγια και ο "βικτωριανός" κύριος που τις μετέφερε στο σπίτι ήταν ο Δάσκαλος Ιησούς. Ο Δάσκαλος του Μπέντζαμιν Κρεμ επιβεβαιώνει ακόμη ότι αυτό το νέο και έντονο παγκόσμιο ενδιαφέρον για τους αγγέλους συνδέεται με την επιστροφή του Μαϊτρέγια στον καθημερινό κόσμο. Ο Μπέντζαμιν Κρεμ σχολιάζει ότι, παρ' όλο που οι άγγελοι πράγματι υπάρχουν, οι Δάσκαλοι είναι εκείνοι που εμφανίζονται για να δώσουν σωτήρια βοήθεια, αλλά ως άγγελοι, αφού οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν γνώση της παρουσίας των Δασκάλων).


* * *