Θαύματα
Τα αγάλματα που έπιναν γάλα σ' όλο τον κόσμο
"Ο Μαϊτρέγια θα κατακλύσει τον κόσμο με σημάδια τέτοια που ο νους δεν θα μπορεί ποτέ να το χωρέσει".
(Ένας άνθρωπος από το περιβάλλον του Μαϊτρέγια στο Share International, Μάιος 1988)
Πιστοί ινδουιστές σε πολλά μέρη του κόσμου είδαν με τα μάτια τους ένα θαύμα – αγάλματα ινδουιστικών θεοτήτων να πίνουν το γάλα που τους προσφέρεται. Το φαινόμενο άρχισε στα τέλη Σεπτεμβρίου 1995, όταν ένας άνθρωπος στο Νέο Δελχί είδε στο όνειρό του ότι ο Γκανέσα, ο θεός της ευημερίας, που έχει κεφάλι ελέφαντα, ήθελε γάλα. Όταν ο άνθρωπος κράτησε ένα κουτάλι με γάλα κοντά σ' ένα άγαλμα του Γκανέσα, το γάλα εξαφανίστηκε. Από τότε, ινδουιστικά αγάλματα που πίνουν γάλα έχουν αναφερθεί σε ναούς στην Ινδία, Ινδονησία, Κένυα, Ταϊλάνδη, Χονγκ Κονγκ, Αγγλία, Καναδά, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, ΗΠΑ, Αυστραλία, Γουιάνα, Μαυρίκιο, Ιταλία, Φίτζι, Μαλαισία, Δανία, Ντουμπάι, Μπανγκλαντές, Σρι Λάνκα, Νεπάλ και Γερμανία.Ποτέ άλλοτε στην ιστορία δεν έχει συμβεί ένα ταυτόχρονο θαύμα σε τόσο παγκόσμια κλίμακα. Η τηλεόραση, το ραδιόφωνο και οι εφημερίδες έδωσαν λαίμαργα κάλυψη σ' αυτό το μοναδικό φαινόμενο, και ακόμα και σκεπτικιστές δημοσιογράφοι κράτησαν τα γεμισμένα με γάλα κουτάλια τους στα χείλη των θεών – και παρακολούθησαν, ταπεινωμένοι, το γάλα να εξαφανίζεται.
Όλα άρχισαν μιαν αυγή σ' ένα ναό στις παρυφές του Νέου Δελχί της Ινδίας, όταν το γάλα που προσφέρθηκε σ' ένα άγαλμα του Γκανέσα εξαφανίστηκε. Η είδηση διαδόθηκε τόσο γρήγορα απ' άκρη σ' άκρη της Ινδίας, ώστε σε λίγο χιλιάδες άνθρωποι πρόσφεραν γάλα στους θεούς και το παρακολουθούσαν κατάπληκτοι να χάνεται. Η ζωή στην Ινδία στάθηκε σχεδόν ακίνητη, καθώς ο κόσμος έσπευδε στους ναούς για να δει με τα μάτια του τούς θεούς να πίνουν. Αλλοι υποστήριζαν ότι σε χιλιάδες σπίτια σ' όλη τη χώρα μικρά αγαλματάκια έπιναν κι αυτά το γάλα που τους πρόσφεραν.
Η κυκλοφορία των οχημάτων στο Δελχί διακόπηκε, καθώς η αστυνομία πάσχιζε να συγκρατήσει τα πλήθη που μαζεύονταν έξω από εκατοντάδες ναούς με κανάτες και κατσαρόλες με γάλα για τα μαρμάρινα αγάλματα του Γκανέσα, του ινδουιστικού θεού της σοφίας και της μάθησης, και του Σίβα, του πατέρα του, που είναι ο Θεός ο Καταστροφέας στην ινδουιστική Aγία Tριάδα. Ακόμα και οι κυνικοί ομολογούσαν κατάπληξη.
Η Σούζαν Γκόλντενμπεργκ, μια δημοσιογράφος που γράφει από το Νέο Δελχί, ανέφερε ότι: "Μέσα στο σκοτεινιασμένο τέμενος, οι άνθρωποι κρατούσαν ανοξείδωτα κύπελα και πήλινα δοχεία μπροστά στην κεντρική μορφή του πεντακέφαλου Σίβα, του καταστροφέα του κακού, και του φιδίσιου συντρόφου του, και παρακολουθούσαν τη στάθμη του γάλακτος να χαμηλώνει. Αν και μερικοί πιστοί, μες στον ενθουσιασμό τους, τάιζαν το είδωλο με το ζόρι, το δάπεδο ήταν σχετικά στεγνό".
Στην Ινδία επικρατούσε πανδαιμόνιο. Οι δημόσιες υπηρεσίες έμειναν κλειστές για αρκετές ώρες, και οι συναλλαγές κατέληξαν να σταματήσουν στα χρηματιστήρια της Βομβάης και του Νέου Δελχί, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι σε σπίτια και ναούς όλης της χώρας πρόσφεραν γάλα στους θεούς.
Πολύ σύντομα, τα νέα απλώθηκαν στις ινδουιστικές κοινότητες στη Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ, το Νεπάλ, τη Ταϊλάνδη, το Ντουμπάι, την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Οι ειδήσεις έφταναν αθρόες απ' όλο τον κόσμο. Στο Χονγκ Κονγκ, πάνω από 800 άνθρωποι συνέρρευσαν στον ινδουιστικό ναό της Happy Valley για να δουν τα αγάλματα του Κρίσνα και του Βράχμα να πίνουν γάλα, μαζί με το ασημένιο αγαλματάκι του Γκανέσα που οι ιερείς λένε ότι έχει πιει 20 λίτρα γάλα.
Στην Αγγλία, οι ινδουιστές αναφέρουν θαύματα που έγιναν σε ναούς και σπίτια σ' όλη τη χώρα. Στο ναό του Βίσβα στο Σάουθχολ του Λονδίνου, 10.000 άνθρωποι μέσα σε 24 ώρες είδαν το ύψους 38 εκατοστών άγαλμα του ταυρόμορφου θεού Νάντι και ένα ορειχάλκινο άγαλμα της κόμπρας Σας Νάαγκ να πίνουν γάλα από φλιτζάνια και κουτάλια. Η Σασμίθ Τζασβάλ, 20 χρονών, είπε ότι στην αρχή ήταν δύσπιστη, αλλά οι αμφιβολίες της εξαφανίστηκαν μαζί με το γάλα. "Ήταν σα μια ευλογία", είπε. Η Νίτα Μέισον είδε κι αυτή το φαινόμενο και είπε: "Πρόκειται για θαύμα – ο Θεός προσπαθεί να δείξει στους ανθρώπους ότι είναι εδώ".
Στην ίδια περιοχή, στο σπίτι τής Ασα Ρουπαρέλια, 42 χρονών, ένα πήλινο άγαλμα του Γκανέσα έπινε γάλα στο σαλόνι της: "Έχει πιει 20 ποτήρια γάλα από χθες το βράδυ. Κάπου 600 άτομα έχουν έρθει να το δουν".
Μια άλλη εκπληκτική εκδήλωση συνέβη σ' ένα σημαντικό ινδουιστικό ναό στο Γουίμπλεντον, στο Νότιο Λονδίνο. Εκεί, το γάλα που έδιναν στο άγαλμα του Γκανέσα εξαφανιζόταν, ενώ σ' ένα παρακείμενο δωμάτιο που είχε μια μεγάλη φωτογραφία του Σάι Μπάμπα, από το μέτωπο του Σάι Μπάμπα έρεε βιμπούτι (ιερή στάχτη) και από τα πόδια Του αμρίτα (νέκταρ).
Πολλοί δημοσιογράφοι πήραν ενεργό μέρος σ' αυτά τα θαυματουργά περιστατικά. Η Rebecca Mae, δημοσιογράφος στην εφημερίδα "Ντέιλι Μέιλ", έγραψε:
"Έβλεπα καλά από το πλάι και το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι το άγαλμα φάνηκε να ρουφάει τη μισή κουταλιά, ενώ ο πιστός κρατούσε το κουτάλι σε οριζόντια θέση. Το υπόλοιπο το ήπιε ευλαβικά ο πιστός. Ένας φωτογράφος από μια εθνική λαϊκή εφημερίδα στεκόταν ακριβώς μπροστά στο άγαλμα και είναι πεπεισμένος ότι πράγματι πίνει το γάλα. Είπε ότι δεν έβλεπε κανένα μηχανισμό που θα μπορούσε να εξηγήσει το φαινόμενο, αφού το εξέτασε εξονυχιστικά για πολύ ώρα.
"Είμαι καθολική, αλλά όχι θρησκευόμενη και δεν πιστεύω στις ειδήσεις για τα αγάλματα της Παναγίας που χύνουν δάκρυα. Θα 'λεγα μάλιστα ότι ως τώρα ήμουν από τους πιο σκεπτικιστές – αλλά είναι δύσκολο να απορρίψεις κάτι που το έχεις δει με τα μάτια σου".
Ο Ρίκι Βέρμα, ένας δημοσιογράφος της εφημερίδας "Τάιμς", έγραψε: "Όντας θρησκευόμενος, πήγα πρώτα στο υπνοδωμάτιο στο πάνω πάτωμα … Ακούμπησα ένα κουτάλι με γάλα σε μια φωτογραφία του Γκανέσα στον τοίχο και με κατάπληξη είδα πως μέσα σε δευτερόλεπτα το κουτάλι ήταν μισοάδειο. Έλεγξα να βεβαιωθώ ότι το γυάλινο πλαίσιο της φωτογραφίας δεν είχε βραχεί. Ήταν στεγνό. Δεν πίστευα τα μάτια μου. Αυτό ήταν καθαρά ένα μήνυμα από τους θεούς που έλεγε: "Εδώ είμαστε, ιδού και η απόδειξη". Πήγα τότε στο ναό Σρι Ραμ Μαντίρ στο Southall … Έβαλα μια κουταλιά γάλα κάτω από την προβοσκίδα και σε δευτερόλεπτα το κουτάλι είχε αδειάσει … Αλλοι που είχαν δει το θαύμα ήταν γεμάτοι συγκίνηση. "Ο θεός μας μάς ήρθε τελικά", είπε ένας.
Ενώ τα μέσα ενημέρωσης και οι επιστήμονες ακόμα αγωνίζονται να βρουν εξήγηση γι' αυτά τα γεγονότα, πολλοί ινδουιστές πιστεύουν πως είναι σημάδι ότι ένας μεγάλος δάσκαλος έχει γεννηθεί. Η δημοσιογράφος Rebecca Mae γράφει. "Οι περισσότεροι από τους πιστούς είπαν ότι πηγαίνουν στο ναό αραιά και πού και σίγουρα δεν είναι φανατικοί θρησκευόμενοι. Τώρα όμως πιστεύουν ακράδαντα ότι ένας νέος θεός έχει γεννηθεί για να σώσει τον κόσμο απ' το κακό". Ο Κρίσνα Ανρατάρ Ντουμπέι, ένας διαπρεπής αστρονόμος, εξήγησε ότι σύμφωνα με την ινδουιστική μυθολογία, τέτοια θαύματα συμβαίνουν όταν μια μεγάλη Ψυχή έρχεται στον κόσμο.
Στο ναό του Σάουθχολ του Λονδίνου, όπου χιλιάδες είδαν τα θαύματα, ο πρόεδρος κ. Μπαρμπάρι έδωσε τη δική του εξήγηση: "Το μόνο που ξέρω είναι ότι το Ιερό μας Βιβλίο λέει ότι όποτε επικρατεί το κακό στη γη, τότε μια μεγάλη Ψυχή κατεβαίνει για να διώξει τη σκλαβιά του κακού ώστε να κυριαρχήσει το καλό. Πιστεύουμε ότι αυτό το θαύμα, και αυτά που συμβαίνουν σε άλλους ινδουιστικούς ναούς, μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι μια μεγάλη Ψυχή έχει κατέβει, όπως ο Κύριος Κρίσνα ή ο Ιησούς Χριστός". Πηγές: Οι αγγλικές εφημερίδες Γκάρντιαν, Ιντιπέντεντ, Τάιμς, Τέλεγκραφ, Ντέιλι Εξπρές, Ντέιλι Μέιλ και οι αμερικανικές Νιου Γιορκ Τάιμς, Σαν Φρανσίσκο Κρόνικλ).
(Ο Δάσκαλος του Μπέντζαμιν Κρεμ έχει εξηγήσει ότι τα φαινόμενα αυτά δημιουργήθηκαν από τον Μαϊτρέγια και μια ομάδα από Δασκάλους, ενώ ο Σάι Μπάμπα δημιούργησε ο Ίδιος το βιμπούτι και την αμρίτα που έρεε από τη φωτογραφία Του στο ναό του Γουίμπλεντον. Προβλέπει επίσης ότι θα υπάρξουν ακόμα πια εκπληκτικά θαύματα στο πολύ κοντινό μέλλον. Αυτά τα "σημάδια" είναι γεγονότα συντονισμένα με την επικείμενη εμφάνιση του Μαϊτρέγια στην τηλεόραση. Στο άρθρο Του στο περιοδικό Share International τον Ιούλιο του 1992, ο Δάσκαλος του Μπέντζαμιν Κρεμ πρόβλεψε: "Με τον καιρό, ακόμα και μέσα ενημέρωσης προκατειλημμένα και κυνικά θα δυσκολεύονται να αμφισβητήσουν την εμπειρία χιλιάδων ότι η "εποχή των θαυμάτων" δεν έχει τέλος").
* * *