ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ


Μς τον Μπέντζαμιν Κρεμ. Eπιλεγμένες και μεταφρασμένες από το τεύχος Ιουνίου του 2013 του περιοδικού Share InternationalΕ: Εξακολουθεί ο Μαϊτρέγια να δίνει τηλεοπτικές συνεντεύξεις στην Ρωσία; Εάν ναι, πόσες έχει δώσει έως σήμερα;
Α: Ναι εξακολουθεί. 10 στην Ρωσία. (Έως τις 11 Μαΐου του 2013.)

Ε: (1) Αναρωτιέμαι εάν η εξωτερίκευση της Ιεραρχίας των Δασκάλων ξεκινήσει με τρόπο παρόμοιο με αυτό της σταδιακής ανάδυσης του Μαϊτρέγια, ο οποίος δεν αποκαλύπτει την αληθινή Του ταυτότητα, δηλαδή "incognito". (2) Παραμένω πιστός οπαδός του Μπέντζαμιν Κρεμ εδώ και  πολλά χρόνια και εκμεταλλεύομαι κάθε ευκαιρία για να πληροφορήσω όλους για την επανεμφάνιση. Οφείλω να ομολογήσω, ωστόσο, ότι όταν φθάνω στο σημείο να αναφέρω τις συνεντεύξεις που δίνει ο Μαϊτρέγια σε μεγάλα διεθνή δίκτυα, επειδή αυτές συμβαίνουν χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να υποστηρίζει ότι πράγματι συμβαίνουν, η απίστευτη αυτή ιστορία γίνεται κάπως γελοία και γρήγορα το κοινό χάνει το ενδιαφέρον του. Ήταν πολύ πιο εύκολο να μοιραστώ αυτές τις πληροφορίες πριν ο Μαϊτρέγια αρχίσει να δίνει συνεντεύξεις. Πιστεύω ότι αυτές όντως δίνονται, και έχω τις δικές μου θεωρίες που εξηγούν την περίεργη τροπή των γεγονότων, αλλά έχω το πλεονέκτημα ότι έχω ασπαστεί την εσωτερική διδασκαλία τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου. Οι συνήθεις άνθρωποι που δεν έχουν ποτέ εκτεθεί σε αυτήν την ερμηνεία της αλήθειας είναι στην αρχή σκεπτικιστές. Έχω μεγαλύτερη επιτυχία στο πλησίασμα των ανθρώπων όταν παραλείπω το κομμάτι των μυστηριωδών εμφανίσεων "incognito". Είμαι προβληματισμένος με αυτήν την ειρωνεία.
Α: (1) Επί του παρόντος, υπάρχουν 14 Δάσκαλοι στον Κόσμο, από τους οποίους κανένας Τους δεν εργάζεται φανερά, αλλά, παρόλα αυτά, συναντιούνται και δίνουν διδασκαλίες στους Ανώτερους Μαθητές Τους, προετοιμάζοντας τους για την εργασία τους μετά την Ημέρα της Αναγγελίας. Ο Μαϊτρέγια θα εργάζεται ανεπίσημα έως την Ημέρα της Αναγγελίας και το ίδιο θα κάνουν και οι Δάσκαλοι. Την Ημέρα της Αναγγελίας ο Μαϊτρέγια θα κάνει γνωστό το γεγονός των Δασκάλων που αποτελούν την Ομάδα Του, κατόπιν θα μας Τους συστήσει έναν προς έναν, καθώς θα αρχίσει η ανοιχτή εργασία Τους. (2) Η παρουσία του Μαϊτρέγια σε συνεντεύξεις στην τηλεόραση είναι βεβαίως δύσκολο να γίνει αποδεκτή από πολλούς ανθρώπους, ακόμα και από εκείνους που, όπως εσείς, είστε εξοικειωμένοι με την διαδικασία της ανάδυσής Του. Το γεγονός είναι, όπως έχω ξαναπεί, ότι ο Μαϊτρέγια πρέπει να παραμείνει "incognito" έως την Ημέρα της Αναγγελίας. Δεν έχει άλλη επιλογή, διότι πρέπει να γνωρίζει ότι αυτοί που θα κληθούν για να αποδεχτούν το μοίρασμα από κοινού, τη δικαιοσύνη και την αγάπη σαν την απάντηση στα πολλά προβλήματα της ανθρωπότητας, ενεργούν από την καρδιά τους, και όχι επειδή απλώς ακολουθούν τις διδασκαλίες κάποιας πνευματικής εξουσίας όπως του Χριστού, του Μεσσία, του Μαϊτρέγια Βούδα, του Κρίσνα, του Ιμάμη Μαχντί, του Αβατάρ Κάλκι ή οποιουδήποτε άλλου. Η ανθρωπότητα πρέπει να αποφασίσει και αυτή η απόφαση οφείλει να ληφθεί όχι από την πλειοψηφία αλλά από την συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων. Έτσι ο Μαϊτρέγια πρέπει να διδάξει σαν Αυτός να είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος, σαν ένας από εμάς.  Φυσικά, το γεγονός ότι Αυτός είναι πράγματι ο Μαϊτρέγια εντυπώνει αυτά που λέει ανεξίτηλα στις καρδιές και στο νου των εκατομμυρίων που αγαπούν τους συνανθρώπους τους, ώστε να αποδεχτούν την αρχή του μοιράσματος και της δικαιοσύνης για όλους.

Ε: Σε σχέση με τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του Μαϊτρέγια, είναι πιθανόν ορισμένοι να Τον έχουν παρακολουθήσει στην τηλεόραση αλλά και να Τον έχουν δει σε μια από τις πολυάριθμες εμφανίσεις που έχει κάνει σε θρησκευτικές ομάδες, όπως τεκμηριώνεται στο βιβλίο Αποστολή του Μαϊτρέγια, Τόμος 3.  Είναι απαραίτητο για τα άτομα αυτά να κάνουν την σύνδεση και να συνειδητοποιήσουν ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο, ακόμα και αν δεν γνωρίζουν ότι Αυτός είναι ο Μαϊτρέγια;
Α: Έχει κάνει εκατοντάδες εμφανίσεις σε ομάδες αλλά ποτέ δεν εμφανίστηκε όπως είναι πραγματικά, χωρίς κάποια έστω μικρή μεταμφίεση. Έτσι κάποιοι μπορεί ενδεχομένως να Τον αναγνωρίσουν αλλά αυτό δεν αποτελεί σημαντικό πρόβλημα.

Ε: Το άρθρο του Δασκάλου "Ο ρόλος των Δασκάλων" υπονοεί ότι η αλλαγή προς το καλύτερο θα είναι σταδιακή και θα μπορούσε να πάρει ενδεχομένως δεκαετίες για να φανεί καθαρά και πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο κόσμος ακολουθεί μια νέα, θετική πορεία. Κατά την διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος: (1) θα ξεσπούν πόλεμοι και αιματηρές διαδηλώσεις ενάντια στις παρούσες αδικίες, όπως γίνεται και σήμερα; (2) θα έχουμε σημαντικές μεταβολές στο πλανήτη γη λόγω της ταχείας κλιματικής αλλαγής , των σεισμών, των τσουνάμι, της ξηρασίας, των πλημμύρων και των ηφαιστειακών εκρήξεων; (3) θα υπάρχει χάος που θα προκαλείται από οικονομική αναστάτωση;  Παρακαλώ πείτε μας κάτι ελπιδοφόρο για τα παιδιά και τα εγγόνια μας.
Α: Η διαδικασία της αλλαγής πράγματι θα είναι σταδιακή, επειδή εξαρτάται από το κατά πόσον η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων της υφηλίου συμφωνήσει και ζητήσει αυτές τις αλλαγές. Ίσως χρειαστούν δεκαετίες για να ολοκληρωθούν, αλλά όχι για να ξεκινήσουν. Αποτελούν μια διαδικασία η οποία θα αρχίσει αμέσως μετά την Ημέρα της Αναγγελίας. Οι διαιρέσεις του κόσμου δημιουργούνται από ανθρώπους. Αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι θα βρίσκονται εδώ, τριγύρω, και θα προσπαθούν να αποτρέψουν αυτές τις αλλαγές. Έτσι θα υπάρξουν προστριβές αλλά τόσο ισχυρή θα είναι η ανταπόκριση του κόσμου στον Μαϊτρέγια ώστε θα γίνεται όλο και λιγότερο εύκολο να ανθίστανται στο τεράστιο κύμα της παγκόσμιας κοινής γνώμης.
(1) Όχι πόλεμοι αλλά μαζικές διαδηλώσεις υπέρ και κατά των αλλαγών. (2) Οι αποδείξεις της πλανητικής οικολογικής ανισορροπίας θα είναι συνεχείς, ώσπου ο Μαϊτρέγια και οι Δάσκαλοι να γίνουν αποδεκτοί και να εφαρμοστεί η ευεργετική βοήθεια Τους. (3)  Η ανθρωπότητα πρέπει να κατανοήσει ότι τα οικονομικά και τα άλλα προβλήματα είναι αποτέλεσμα των λανθασμένων ενεργειών μας. Είμαστε υπεύθυνοι για το χάος του κόσμου. Τούτου δοθέντος, είναι στο χέρι μας να περιορίσουμε και να διορθώσουμε το χάος με τις πράξεις μας. Όπως λέγει ο Μαϊτρέγια «Ο άνθρωπος πρέπει να δράσει για να εφαρμόσει την θέληση του».

Ε: Γιατί η Αίγυπτος τώρα, μετά την εξέγερση της Αραβικής Άνοιξης, εμφανίζεται να είναι περισσότερο ενάντια στις γυναίκες;
A: H επανάσταση έφερε στο προσκήνιο περισσότερο την Μουσουλμανική Αδελφότητα, σαν το μεγαλύτερο κόμμα. Είναι η ομάδα που εμφανίζεται να είναι περισσότερο εναντίον των γυναικών, αλλά αμφιβάλλω ότι αυτό είναι πράγματι αλήθεια.

Ε: Διαβάζουμε το περιοδικό Share International  με μεγάλο ενδιαφέρον. Συμπτωματικά, πληροφορηθήκαμε ότι ο Ιταλός επιστήμονας Αντρέας Ρόσσι πρόκειται σύντομα (Απρίλιος 2013) να διαθέσει στην αγορά μια συσκευή πυρηνικού αντιδραστήρα ψυχρής σύντηξης χαμηλής ενέργειας (LENR). Ο ενεργειακός αυτός καταλύτης λέγεται "E-Cat" και χρησιμοποιεί μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη και αναπόδεικτη μέθοδο πυρηνικής ψυχρής σύντηξης. (1) Καθώς η ψυχρή-σύντηξη έχει ήδη προβλεφθεί από τον Μπέντζαμιν Κρεμ από το 1979 αλλά η εντυπωσιακή ανακοίνωση της επίτευξής της που έγινε μπροστά σε ένα κατάπληκτο κοινό από τους καθηγητές Φλήσμαν (Fleischman) και Πονς (Pons) το 1989 σύντομα  καταρρίφθηκε επιστημονικά, τι πρέπει εμείς να συμπεράνουμε για την νέα συσκευή E-Cat και για την τεχνολογία της; (2) Θα ήταν σωστό να συμπεράνουμε ότι  η παραγωγή ενέργειας μέσω της ψυχρής σύντηξης είναι εφαρμόσιμη, πρακτική και ότι σύντομα θα χρησιμοποιηθεί ευρέως στον πεινασμένο και απελπισμένο ενεργειακά κόσμο μας; (3) Θα ήταν επίσης σωστό να πιστέψουμε ότι η ανακοίνωση που έγινε το 1989 από τους Καθηγητές Φλήσμαν και Πονς άδικα καταρρίφθηκε και γελοιοποιήθηκε από επιστήμονες που ίσως εκπροσωπούσαν ισχυρά κατεστημένα συμφέροντα, π.χ. αυτούς που απολαμβάνουν υψηλά κέρδη από την συνέχιση της εξάρτησης του κόσμου από το πετρέλαιο; Οποιαδήποτε σχόλια και πληροφορίες σχετικά με αυτή την σπουδαία διαδικασία ψυχρής σύντηξης θα ήταν πολύ ενδιαφέροντα.
Α: (1) Οι πληροφορίες μου είναι ότι αυτή η συσκευή μπορεί να είναι εύχρηστη αλλά δεν είναι η ιδανική, δεν είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος αξιοποίησης της διαδικασίας της σύντηξης. Αποτελεί ένα μόνο σκαλί προς αυτήν την κατεύθυνση. Ο Δάσκαλος Τζιαλ Κουλ μέσω της Αλίκης Μπέιλη, έχει προβλέψει τη διαδικασία της σύντηξης που θα επιτευχθεί μέσω ενός απλού ισοτόπου του νερού, το οποίο φυσικά είναι διαθέσιμο σε όλον τον κόσμο. Η τεχνολογία του Αντρέα Ρόσσι δεν είναι ίδια με αυτή. (2) Ναι, πάρα πολύ έτσι. (3) Φοβάμαι ότι αυτό είναι αλήθεια. [Στμ: στην κατασκευή αυτής της συσκευής έχει εμπλακεί η Ελληνική εταιρία Δευκαλίων.]

Ε: Θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση σχετικά με ένα από τα έργα σας, τον πίνακα με τον τίτλο «The Flame Coloured Deva». Κατανοώ ότι σε αυτόν απεικονίζεται «η ενσάρκωση του πυρός, της πρώτης ακτίνας της ενέργειας της Θέλησης και της Ισχύος», όπως αναφέρετε . Όταν τον κοιτάζω αισθάνομαι ισχυρότερος αλλά την ίδια στιγμή νοιώθω μια παράξενη κρύα αίσθηση. Αυτή η ψυχρή αίσθηση πράγματι σχετίζεται με αυτό που απεικονίζεται στον πίνακα; Σχετίζεται με την πρώτη ακτίνα; Επίσης, θα ήθελα να σας ρωτήσω ποια από τα έργα σας ασκούν θεραπευτική επίδραση.
Α: Η ακτινοβολία της πρώτης ακτίνας είναι εκείνη της ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία ουσιαστικά είναι χωρίς θερμότητα. Θα έλεγα ότι οι περισσότεροι από τους πίνακές μου έχουν  θεραπευτική επίδραση.

Ε: (1) Θα μπορούσατε παρακαλώ να διευκρινίσετε την αλήθεια σχετικά με όλους τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν εναντίον του πνευματικού Αβατάρ Σάι Μπάμπα, που τώρα έχει αποβιώσει; Tί έχει να πει ο Δάσκαλος του Μπέντζαμιν Κρεμ για όλα τα απαίσια πράγματα που του προσάπτονται; (2) Γιατί επιτράπηκε να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια ότι ο Ιησούς δεν ήταν ο Χριστός; Πως είναι δυνατόν η Χριστιανική θρησκεία να έχει εξαπατηθεί για 2000 χρόνια και γιατί;
Α: (1) Στο τεύχος Ιουνίου 1992 του περιοδικού Share International ο Μπέντζαμιν Κρεμ απάντησε μια παρόμοια ερώτηση: «Είναι αυτονόητο ότι ένα Όν του αναστήματος του Σάι Μπάμπα δεν θα μπορούσε ποτέ να συμμετέχει σε τέτοιες πρακτικές. Είναι απίστευτα εξελιγμένος και δεν υπάρχει τίποτε σε Αυτόν που θα μπορούσε να ανταποκριθεί στην έλξη των εν λόγω δραστηριοτήτων. Φήμες και κουτσομπολιά αφθονούν όταν συρρέουν πολλοί στο Άσραμ Του. Αυτό είναι αναπόφευκτο. Οι περισσότεροι εμπλουτίζονται από την παρουσία Του αλλά υπάρχουν και εκείνοι που οι καρδιές τους είναι κλειστές και ανταποκρίνονται με φθόνο και μνησικακία. Οι καλύτεροι γίνονται πάντα στόχος επικρίσεων». (2) Δεν τίθεται κάποιο ζήτημα εξαπάτησης αλλά έλλειψης γνώσης και λανθασμένης ερμηνείας.

Ε: (1) Μιλώντας πολύ γενικά, υπάρχει περίπτωση η Νόσος του Αλτσχάιμερ να αποτελεί μέρος του σχεδίου και του σκοπού της ψυχής στην ζωή ενός ατόμου; (2) Εάν δεν είναι μέρος του σχεδίου της ψυχής, μήπως η αιτία δεν είναι το ατομικό κάρμα αλλά μάλλον το κοινό ανθρώπινο κάρμα – όπως αυτό που προκαλείται από την μόλυνση της ατμόσφαιρας; (3) Σε περίπτωση που ένα άτομο έχει διαγνωσθεί από νωρίς με τη νόσο, θα θεωρούσατε ότι, αν υπάρχει έγκαιρη διευθέτηση για ευθανασία, θα μπορούσε να είναι η καλύτερη επιλογή; (4) Εάν δεν συμφωνείτε, θα μπορούσατε παρακαλώ να εξηγήσετε το γιατί;
Α: (1) Όχι, είναι μια καθαρά σωματική κατάσταση. (2) Σε κάποιο βαθμό, ναι. (3) Όχι. (4) Κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς τι του επιφυλάσσει το μέλλον.

Ε: (1) Μήπως όλα τα βάσανα, σε οποιοδήποτε επίπεδο, αυτόματα οδηγούν σε προσωπική ανάπτυξη και διεύρυνση της συνείδησης; (2) Εάν ένα άτομο πάσχει, γνωρίζοντας ότι συνεχώς θα υπόκειται σε περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης της νόσου Αλτσχάιμερ, μήπως το βάσανο του αυτόματα θα του επιφέρει πνευματική εξέλιξη;
Α(1) Όχι, σε καμιά περίπτωση. (2) Όχι.

Διαβάστε το άρθρο του Δασκάλου από το ίδιο τεύχος | Άλλες ερωταπαντήσεις με τον Μπέντζαμιν Κρεμ

* * *