ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Με τον Μπέντζαμιν Κρεμ. Eπιλεγμένες και μεταφρασμένες από το τεύχος Οκτωβρίου του 2016 του περιοδικού Share International


Ε: Μπορείτε να μας πείτε τι συνέβη το 1947 στο Ρόσγουελ στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ;
A:  Ναι. Ήταν μία από τις πολλές περιπτώσεις κατά την οποία το πλήρωμα ενός ΑΤΙΑ (UFO) από τον Άρη συνετρίβη σκόπιμα ώστε οι Αμερικανικές αρχές να μπορέσουν να εξετάσουν τα συντρίμμια του οχήματος και τα πτώματα των χειριστών. Έπρεπε να εξεταστούν αμέσως επειδή το όχημα και τα πτώματα θα χάνονταν πολύ γρήγορα. Υπήρχαν πέντε επιβάτες, οι τέσσερις σκοτώθηκαν ακαριαία και ο πέμπτος επέζησε για κάποιο διάστημα. Σε όλους έγινε ιατρική εξέταση από τις αρχές.
Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα τα σώματα εξαφανίσθηκαν, έλιωσαν και μετατράπηκαν σε μια ουσία που έμοιαζε με ζελέ, επειδή τα (κανονικά) σώματά τους ήταν αιθερικά. Τα σώματα και τα οχήματα τους εκδηλώνονται σε υψηλότερα αιθερικά επίπεδα ή [Στμ: όπως σε αυτή την περίπτωση] μπορούν να γίνουν ορατά σε μας χαμηλώνοντας τον ρυθμό της δόνησης  τους. Οι αρχές των ΗΠΑ έμαθαν πολλά. Συνέλεξαν πολλές πληροφορίες από το όχημα πριν χαθεί ή αποσυντεθεί.

Ε: Πόσο πολύ απέχουμε χρονικά από το να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία του φωτός;
Α: Μόλις εγκαταλείψουμε οριστικά τον πόλεμο και καταστρέψουμε όλον τον πολεμικό οπλισμό μας, οι Διαστημικοί Αδελφοί θα μας δώσουν την Τεχνολογία του Φωτός. Εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς: μόλις εγκαταλείψουμε οριστικά τον πόλεμο. Η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι χίλιες φορές περισσότερο επικίνδυνη από τα πυρηνικά όπλα. Έτσι, δεν θα πάρουμε ποτέ αυτή την γνώση έως ότου εγκαταλείψουμε πραγματικά και για πάντα τον πόλεμο και τις συγκρούσεις.

Ε: Κάποιοι σχεδιάζουν να αποικίσουν τον Άρη και την Αφροδίτη. Τι θα έλεγαν γι αυτό οι κάτοικοι του Άρη και της Αφροδίτης;
Α: Θα έλεγαν:  Είμαστε πολύ κολακευμένοι που σχεδιάζετε να καταλάβετε τους πλανήτες μας, αλλά όχι ευχαριστούμε. Όχι σας ευχαριστούμε. Σας ευχαριστούμε έτσι κι αλλιώς.

E: Στον κόσμο υπάρχει αρκετή τροφή για όλους, αλλά τι γίνεται με το νερό;
Α: Ισχύουν τα ίδια που ισχύουν και στα τρόφιμα. Πρέπει να μάθουμε να μοιραζόμαστε από κοινού. Υπάρχουν χώρες όπου υπάρχει έλλειψη νερού π.χ. το Ισραήλ και η Παλαιστίνη χρησιμοποιούν το ίδιο νερό. Το Ισραήλ χρησιμοποιεί το μεγαλύτερο τμήμα του (διαθέσιμου) νερού και η Παλαιστίνη πρέπει να αρκεστεί σε ότι απομένει. Είναι ουσιαστικό να μοιραζόμαστε από κοινού.

Ε: Μήπως οι άνθρωποι που είναι πιο εξελιγμένοι από εμάς και κατοικούν σε άλλους πλανήτες, κατά τη διάρκεια της ιστορικής τους εξέλιξης έφθασαν και αυτοί κάποτε στο χείλος του γκρεμού - όπως είμαστε εμείς τώρα;  Άραγε κάποιοι άλλοι τους διέσωσαν; Μήπως εμείς είμαστε, απλά, καταδικασμένοι;
Α: Κάθε άλλο παρά καταδικασμένοι είμαστε. Έχουμε εισέλθει τώρα πια στην Εποχή του Υδροχόου. Το πρόβλημα είναι ότι ο μισός πληθυσμός του κόσμου ακόμα βρίσκεται στην εποχή των Ιχθύων – προτιμούν τις ενέργειες και τους τρόπους των Ιχθύων.  Βέβαια, υποφέρουν. Βλέπουν τους παλιούς, γνώριμους τους, τρόπους να χάνονται. Οι άνθρωποι με επιρροές Ιχθύων είναι οι εκφραστές των τετριμμένων παλαιών και ανταγωνιστικών δομών. Συνδέονται με το παρελθόν και δεν έχουν να προσφέρουν κάτι νέο στον σημερινό κόσμο. Το μήνυμα τους προέρχεται από το παρελθόν. Οι συντηρητικές κυβερνήσεις του πλανήτη είναι συντηρητικές δυνάμεις που αρνούνται τις ενέργειες του Υδροχόου, τις ενέργειες του μέλλοντος. Οι ενέργειες του μέλλοντος προσφέρουν ένα μέλλον ενότητας και εργάζονται μόνο μέσω ομάδων - όχι μέσω ατόμων, αλλά μέσω ομάδων. Σταδιακά οι άνθρωποι θα αναπτύξουν ομαδική συνείδηση. Οι Δάσκαλοι δεν έχουν ξεχωριστή αίσθηση του Εαυτού Τους - έχουν ομαδική συνείδηση. Βλέπουν και αισθάνονται τον Εαυτό Τους ως μία ομάδα. Αποτελούν την ομάδα που εκφράζει και αγκυρώνει στον κόσμο την δεύτερη όψη της Θεότητας - αυτό που ονομάζουμε Αγάπη.

Ε: Μήπως η πρόσφατη επιφώτιση (Δες την 3η ερώτηση στις Ερωτήσεις και Απαντήσεις του περιοδικού Share International τεύχος Σεπτεμβρίου του 2016) έλαβε  χώρα σε όλον τον κόσμο;
Α: Όχι, περιορίστηκε στη Βρετανία (Ηνωμένο Βασίλειο).

Ε: Πως μπορεί κάποιος να βιώσει την θεϊκότητα του;
Α: Ο κάθε ένας είναι ένας Θεός, ο οποίος έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει όλα τα πράγματα.  Όταν θα δείτε τον Μαϊτρέγια θα ανακαλύψετε ότι είναι εξαιρετικός και πολύ απλός, πιο απλός από ότι μπορείτε να φανταστείτε. Θα τον βρείτε τόσο ταπεινό, δεν μπορείτε να διανοηθείτε την ταπεινοφροσύνη Του!  Δεν θέλει οπαδούς. Είναι Διδάσκαλος. Θέλει να διδάξει και εμείς, αν θέλουμε, μπορούμε να μάθουμε. Ο Μαϊτρέγια δεν παραβιάζει ποτέ την ελεύθερη βούληση. Αλλά διδάσκει με χάρη, με κατανόηση, απλά, έτσι ώστε να καταλάβουμε τα πολύ περίπλοκα ερωτήματα, το νόημα και το σκοπό της ζωής.
Άραγε γνωρίζουμε το νόημα και το σκοπό της ζωής; Γνωρίζουμε γιατί βρισκόμαστε εδώ; Ποιός είναι ο σκοπός της ύπαρξης μας στη γη; Νομίζουμε ότι μπορούμε να κάνουμε τα πάντα αλλά δεν γνωρίζουμε το παραμικρό. Θα πρέπει να  ξαναγίνουμε σαν παιδιά, να εργαστούμε μαζί με τους Δασκάλους και όπου έχουμε ανάγκη διδαχής οι Δάσκαλοι θα μας δώσουν τις συμβουλές Τους.
Ο Μαϊτρέγια δεν θέλει να τον λατρέψετε σαν Θεό.  Οι άνθρωποι λατρεύουν την ιδέα που οι ίδιοι έχουν για τον Χριστό, την ιδέα για τον Βούδα, την ιδέα τους για οποιονδήποτε αναζητούν, τον Κρίσνα ή οτιδήποτε άλλο.  (Ο Μαϊτρέγια) επιθυμεί να είστε ο εαυτός σας. Να είστε αυτό που είστε και κανένας άλλος. Να μην αντιγράφετε κάποιον άλλον αλλά να είστε ο εαυτός σας.
Ο Θεός είναι μια εμπειρία που πρέπει να εκφραστεί. Διευρύνετε τη συνείδηση σας για να αποκτήσετε επίγνωση. Όλα είναι θέμα επίγνωσης (συνειδητότητας.) Κάνουμε ανοησίες επειδή δεν έχουμε επίγνωση. Ξεχνάμε. Δεν κατανοούμε τους (πνευματικούς) νόμους που διέπουν τη ζωή μας, συμπεριφερόμαστε λες και δεν υπάρχουν Νόμοι, αλλά υπάρχουν.
Η ζωή είναι τέχνη. Πρέπει να μάθουμε αυτή τη τέχνη όπως και τους νόμους που την διέπουν και να τους σεβαστούμε.
Η τέχνη της ζωής θα έχει απίστευτη ανάπτυξη σε αυτή τη νέα εποχή που εισερχόμαστε - σε κάθε τομέα της ζωής μας. Αξίζει να είναι κάποιος σε ενσάρκωση (ζωντανός) κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής.


Διαβάστε το άρθρο του Δασκάλου από το ίδιο τεύχος  | Άλλες ερωταπαντήσεις με τον Μπέντζαμιν Κρεμ

* * *