Αρθρα από το Δάσκαλο

Ο  αόρατος κίνδυνος

από το Δάσκαλο, μέσω του Mπέντζαμιν Kρεμ.

Αν είχαν οι άνθρωποι την δυνατότητα να δούνε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κόσμος όπως την βλέπουμε Εμείς οι Δάσκαλοι, θα έμεναν άναυδοι από έκπληξη, θα ήταν κατάπληκτοι και θα τους κυρίευε φόβος, όλα αυτά ταυτόχρονα. Τόσο απέχει από την πραγματικότητα ο τρόπος που βλέπει ο άνθρωπος τις συνθήκες που επικρατούν στην Γη, και ανάλογα τόσο επιδεικνύει έλλειψη ορθής κρίσης περί των μελλοντικών δυνατοτήτων, ήτοι, ότι χωρίς βοήθεια το μόνο που θα μπορούσε να κάνει ο άνθρωπος είναι να παρακολουθεί το πλανητικό του σπίτι να μαραίνεται μελαγχολικά και να σβήνει.

Όπως είναι ήδη ο πλανήτης Γη, βρίσκεται σε αξιοθρήνητη και επικίνδυνη κατάσταση ενώ κάθε ημέρα τον φέρνει πιο κοντά στο σημείο εκείνο από το οποίο δεν υπάρχει επιστροφή. Πολλές φωνές έχουν αναπέμψει προειδοποιήσεις για την υπερθέρμανση του πλανήτη, και πολλές απόψεις έχουν εκφρασθεί πάνω σ’ αυτό, αλλά ακόμη κι η πιο ακραία προφητεία υπολείπεται τραγικά της προοπτικής της καταστροφής που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα, μιας καταστροφής που δεν θα διαθέτει δυνατότητα αποκατάστασης ύστερα. Ελάχιστοι είναι εκείνοι που αντιλαμβάνονται πόσο άμεση είναι η απειλή και πόσο πιεστική η συνεπαγόμενη ανάγκη για τα μέτρα που απαιτείται να ληφθούν για εξουδετερωθεί.

Όσο μεγάλος κι αν είναι ο κίνδυνος που εγκυμονεί η υπερθέρμανση του πλανήτη, δυστυχώς δεν είναι ο μεγαλύτερος, ο πλέον επιβλαβής για τον άνθρωπο σήμερα. Μακάρι να γνώριζαν οι άνθρωποι πόσο πλήττονται από μια αργή αλλά σταθερά αυξανόμενη δηλητηρίαση της φυλής των ανθρώπων μα και των κατώτερων επιπέδων ζωής. Η παρουσία τοξικών και άλλων ειδών ρύπανσης, κάθε είδους και σε όλα τα πεδία που επηρεάζουν την ζωή, είναι τώρα ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τους ανθρώπους, τα ζώα και την Γη την ίδια. Όλα είναι δηλητηριασμένα και άρρωστα το καθένα κατά τον δικό του τρόπο.

Θλιβερή ιστορία

Στους ανθρώπους μπορεί να είναι άγνωστο αλλά σ’ Εμάς είναι ηλίου φαεινότερο πως η μεγαλύτερη βλάβη την οποία υφίστανται οι άνθρωποι κι ο πλανήτης σε ετούτη την θλιβερή ιστορία προκαλείται από την πυρηνική ακτινοβολία. Οι άνθρωποι έχουν χάσει τον δρόμο τους τελείως στο θέμα της ανάπτυξης αυτής της ιδιαίτερα επικίνδυνης πηγής ενέργειας. Έχουν παραστρατήσει εξ αιτίας της απληστίας και της μάταιης ελπίδας για τεράστια κέρδη· κι έτσι επικέντρωσαν τα πειράματά τους στο να ‘τιθασεύσουν’ την πλέον επικίνδυνη πηγή ενέργειας που ανακάλυψε ποτέ ο άνθρωπος, παραγνωρίζοντας στο μεταξύ μιαν απόλυτα ασφαλή εναλλακτική χρήση της ενέργειας του ατόμου της ύλης. Η σύντηξη του ατόμου της ύλης, ψυχρή κι αβλαβής, θα μπορούσε να είναι στη διάθεσή τους από ένα ισότοπο του νερού, παντού διαθέσιμο στους ωκεανούς, τις θάλασσες και τους ποταμούς, και σε κάθε βροχόπτωση.

Ο άνθρωπος πρέπει να σταματήσει αυτό το ‘παιχνίδι με τον θάνατο’. Η διάσπαση του ατόμου της ύλης είναι  αποτέλεσμα των ατομικών βομβών που κατέστρεψαν την Χιροσίμα και το Ναγκασάκι· της έκρηξης στο Τσερνόμπιλ και προκαλεί με αφανή τρόπο θανάτους και αρρώστια σήμερα. Αυτό είναι εκείνο το «ιστάμενον όπου δεν πρέπει»* και το οποίο πρέπει να αποκηρύξει η ανθρωπότητα εάν θέλει να συνεχίσει να προοδεύει.

Είναι βέβαιοι

Οι επιστήμονες στη Γη είναι βέβαιοι ότι έχουν πράγματι δαμάσει το τέρας και μπορούν να το ελέγχουν. Δεν αντιλαμβάνονται ότι τα όργανά τους είναι όντως χοντροκομμένα, ότι μετρούν μόνο τα κατώτερα επίπεδα της πυρηνικής ακτινοβολίας, ότι λίγο παραπάνω από αυτά τα πυκνά-φυσικά επίπεδα υπάρχουν λεπτότερα επίπεδα και πιο επικίνδυνα για την υγεία κι ευημερία όλων. Χωρίς τις ακούραστες προσπάθειες των Εξω-πλανητικών Αδελφών μας για την απόσβεση αυτού του αόρατου κινδύνου στο μέτρο που ο καρμικός νόμος επιτρέπει, η δυσχερής θέση μας θα ήταν στ’ αλήθεια επικίνδυνη. Ξύπνα, ανθρωπότητα!

* Στμ: Βλέπε Ευαγγέλιο του Μάρκου ΙΓ' 14

[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του Ιουνίου του 2006 , είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με Αυτόν τον Δάσκαλο, ο οποίος του υπαγόρευσε το άρθρο Του. ]

* * *