Αρθρα από το Δάσκαλο

Η Ενότητα της Ανθρωπότητας

από το Δάσκαλο -, μέσω του Mπέντζαμιν Kρεμ, 15 Ιουνίου 2008


Είναι βέβαιο ότι σύντομα έρχεται ο καιρός που οι άνθρωποι θα καταλάβουν από μόνοι τους ότι η κατεύθυνση στην οποία τώρα ταξιδεύουν είναι λανθασμένη, άκαρπη για την μελλοντική τους ευτυχία, και καταδικασμένη να αποτύχει. Κατανοώντας αυτά, θα θέσουν τις ερωτήσεις: Γιατί το κενό αυτό; Γιατί αδυνατούμε να επιτύχουμε την ειρήνη που επιδιώκουμε; Πού έχουμε κάνει λάθος; Αφού τότε στραφούν προς τον Μαϊτρέγια, θα αξιολογήσουν τις λέξεις Του, εξετάζοντας πώς αυτές σχετίζονται με την συμφορά τους. Θα ανακαλύψουν ότι κεντρικό ρόλο στη σκέψη του Μαϊτρέγια έχει η έννοια της Ενότητας. Θα τους διαβεβαιώσει ότι πρέπει να θεωρήσουν τους εαυτούς τους ως Ένα, ο καθένας τμήμα ενός ενωμένου Όλου - της ανθρώπινης οικογένειας- και πως καθετί που κάνουν πρέπει να αντανακλά αυτή την Ενότητα. Η παρούσα αποτυχία να αναγνωρισθεί και να εκτιμηθεί αυτή η πραγματικότητα, θα υποστηρίξει ο Μαϊτρέγια, είναι η αιτία για όλες τις δυσκολίες και τα προβλήματά μας, την δυσαρμονία και τους φόβους μας, τις ένοπλες συγκρούσεις και τους πολέμους μας.

«Δες τον αδερφό σου ως τον ίδιο σου τον εαυτό», λέει ο Μαϊτρέγια. Δημιουργήστε μια Διεθνή Αποθήκη αγαθών από την οποία όλοι μπορούν να πάρουν. Μόνον έτσι, με το Μοίρασμα από κοινού των πόρων, είναι δυνατόν να ανανεωθεί ο κόσμος, αυτό είναι η Διδασκαλία Του. Μόνο με το Μοίρασμα, θα διαβεβαιώσει ο Μαϊτρέγια, θα γίνει εφικτό να βρούνε οι άνθρωποι την ευτυχία που αναζητούν. Από μόνο του το Μοίρασμα και μόνο, θα φέρει την Δικαιοσύνη και την Ειρήνη.

Καθοδήγηση

Έτσι θα καθοδηγήσει ο Μαϊτρέγια τις σκέψεις των ανθρώπων προς την Αλήθεια που Ο Ίδιος φέρνει και είναι. Έτσι θα δείξει ο Μαϊτρέγια στους ανθρώπους τα λάθη τους και την λύση στο δίλημμά τους, κι έτσι οι άνθρωποι θα αποτιμήσουν την κατάστασή τους, ενώ όλο και περισσότεροι θα συνειδητοποιούν την Αλήθεια των συμβουλών Του. Ολοένα και περισσότερο οι άνθρωποι θα αντιλαμβάνονται πια ότι η καθοδήγηση του Μαϊτρέγια είναι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί η ευτυχία κι η ειρήνη που όλοι μέσα τους ποθούν. Έχοντας ζήσει αλυσοδέσμιοι του φόβου μέχρι εκείνη την ώρα, θα βρούνε στην απλή Διδασκαλία Του την απάντηση σε όλους τους φόβους και τις συμφορές τους.

Φυσικά, όλοι δεν θα βρουν την καθοδήγηση που αναζητούν στο πρόσωπο του Μαϊτρέγια. Πράγματι, πολλοί θα βρουν στη διδασκαλία Του όλα όσα φοβούνται και μισούν. Βαθμιαία ωστόσο, ο ζήλος εκείνων που μπορούν να ανταποκριθούν και να συνηχήσουν με τις απλές λέξεις της Αλήθειάς Του, θα οδηγήσει εκατομμύρια να συμμετέχουν στον ευαγή αγώνα Τουγια Δικαιοσύνη και Ειρήνη. Αν και απλή η Διδασκαλία Του, θα φθάσει βαθιά στην καρδιά όλων εκείνων στους οποίους η φλόγα της αγάπης δεν έχει ακόμη σβήσει. Κατ’ αυτό τον τρόπο θα εργαστεί ο Μαϊτρέγια σε όλο τον κόσμο, προσεταιριζόμενος όλους όσους λαχταρούν ένα νέο ξεκίνημα, έναν περισσότερο απλό, περισσότερο ευτυχισμένο κόσμο στον οποίο θα είναι πλέον δυνατό να αναθρέψουν τις οικογένειές τους με ειρήνη και αρμονία.

Το σήμα

Η Ημέρα της Αναγγελίας θα είναι το σήμα για αυτό το νέο ξεκίνημα για τον Πλανήτη Γη. Εκείνη την χωρίς προηγούμενο ημέρα, οι άνθρωποι θα βιώσουν την Ενότητα για την οποία μιλάει ο Μαϊτρέγια. Θα αισθανθούν στην ψυχή τους ότι όλη η ανθρωπότητα περνάει την ίδια εμπειρία. Με ταπεινοφροσύνη θα καμαρώσουν που θα ανήκουν σε μια τεράστια οικογένεια από αδελφούς και αδελφές των οποίων οι καρδιές όλες κτυπούνε πια από κοινού με μια αγάπη ολότελα καινούργια. Αυτή η αίσθηση ότι από την φύση τους ταιριάζουνε μαζί, θα τους αγκαλιάσει και θα φέρει δάκρυα μιας χαράς στα βάθη του χρόνου ξεχασμένης, στα μάτια τουκαθενός και σε όλους χωρίς εξαίρεση.

[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του Ιουλίου/Αυγούστου του 2008 , είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή μεΑυτόν τον Δάσκαλο ο οποίος του υπαγόρευσε το άρθρο Του.]

 

* * *