Αρθρα από το Δάσκαλο

Η πληγή της εμπορευματοποίησης

από το Δάσκαλο, μέσω του Mπέντζαμιν Kρεμ, 17 Απριλίου 2009.

Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε σε μετάφραση μια επιλογή από τις ερωτοαπαντήσεις από το ίδιο τεύχος του Share International.


Εάν οι άνθρωποι πρόκειται να σώσουν αυτό τον πλανήτη από τα αποτελέσματα της υπερθέρμανσης, πρέπει να φροντίσουν για απείρως περισσότερα από ό,τι έχει σχεδιασθεί για τον περιορισμό των εκπομπών του άνθρακα, και σε μικρότερο χρονικό διάστημα από ό,τι είναι γενικά παραδεκτό ως απαραίτητο. Οι άνθρωποι άργησαν να αναγνωρίσουν τους κινδύνους κι ακόμη και τώρα πολλοί αρνούνται να λάβουν σοβαρά υπ' όψη τα προβλήματα αυτά. Αναμφίβολα, τέτοιες συμπεριφορές θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον του πλανήτη Γη. Το πολύ δέκα με δεκαπέντε χρόνια έχουν περιθώριο να αποκαταστήσουν κάποια ισορροπία πριν επέλθει ανεπανόρθωτη ζημία.

Για να επιτύχουν αυτό τον στόχο, οι άνθρωποι πρέπει να αλλάξουν τον τωρινό τρόπο ζωής δραματικά και να ενστερνιστούν απλούστερες μορφές διαβίωσης και εργασίας. Ήδη, προ πολλού έχουν παρέλθει οι μέρες που οι άνθρωποι βίαζαν και λεηλατούσαν τον πλανήτη κατά βούληση, χωρίς την παραμικρή σκέψη για τις επερχόμενες γενεές και χωρίς κυριολεκτικά το παραμικρό ενδιαφέρον και φροντίδα για το περιβάλλον το οποίο αναπόφευκτα βαθμιαία αλλοιώθηκε .

Εδώ και πολλά έτη, κάθε χρόνο, τεράστιες περιοχές παρθένου αρχέγονου δάσους αποψιλώνονται από τα ζωογόνα δέντρα για καθαρά εμπορικά οφέλη. Η εμπορευματοποίηση, πράγματι, προοιωνίζει δεινά για την ανθρωπότητα με τον τρόπο που σφίγγει τον βρόχο της στο λαιμό των ανθρώπων. Η εμπορευματοποίηση, λέει ο Μαϊτρέγια, είναι περισσότερο επικίνδυνη για τους ανθρώπους από όσο η ατομική βόμβα, και καταδεικνύει την καταστρεπτική της δύναμη με το οικονομικό χάος το οποίο κυβερνά τον κόσμο σήμερα.

Αίμα και ζωή 

Πόσος καιρός θα χρειαστεί μέχρι οι κυβερνήσεις και οι λαοί τους να το καταλάβουν; Για πόσο καιρό ακόμα θα στραγγίζει η εμπορευματοποίηση το αίμα και τη ζωή της ανθρωπότητας ενώ στο μεταξύ αυτή μαραίνεται και πεθαίνει;

Ολοένα και περισσότερο, η αλήθεια αυτών των λέξεων σχηματίζεται ξεκάθαρα μέσα στο νου εκατομμυρίων οι οποίοι ξαφνικά τώρα είναι άνεργοι, άστεγοι και σε απόγνωση. Αυτό έχει δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον μέσα το οποίο ο Μαϊτρέγια μπορεί να προχωρήσει σε δημόσιο έργο χωρίς να παραβιάζει την ελεύθερη βούληση της ανθρωπότητας. Πολλά χρόνια περίμενε υπομονετικά ο Μαϊτρέγια ετούτη τη στιγμή, βέβαιος ότι θα έλθει, έχοντας ήδη την γνώση ότι τα γεγονότα που σήμερα λαμβάνουν χώρα πράγματι θα συμβούν.

Η εμπορευματοποίηση έδειξε τα δόντια της και  φανέρωσε τη δύναμη που έχει για να βλάπτει. Ο 'βολεμένος' εφησυχασμός εκατομμυρίων ανθρώπων μετατρέπεται σε μίσος και δυσπιστία κατά της εμπορευματοποίησης και της παλιάς τάξης πραγμάτων. Οι άνθρωποι παντού είναι επιτέλους έτοιμοι για μια νέα ερμηνεία του νοήματος και του σκοπού της ζωής, για μοίρασμα των αγαθών, για δικαιοσύνη και ειρήνη, για ορθές ανθρώπινες σχέσεις, για αδελφοσύνη και μεγαλύτερη ευτυχία. Είναι έτοιμοι για το κάλεσμα του Μαϊτρέγια, επιτέλους.

 Φαντάζονται

Φυσικά, δεν έχουν υποβληθεί όλοι οι άνθρωποι σε αυτή την αλλαγή. Υπάρχουν πολλοί που φαντάζονται ότι μπορούν να ‘την γλιτώσουν φθηνά’ από αυτή την ‘ύφεση’ και να ξαναδημιουργήσουν τις περιουσίες τους όπως πριν. Οι πολύ πλούσιοι κι έξυπνοι δεν έχουν χάσει το παραμικρό. Το χάσμα μεταξύ αυτών και των άλλων έχει απλώς διευρυνθεί προς όφελός τους. Αδυνατούν να κατανοήσουν ότι αυτή η φορά διαφέρει από όλες τις άλλες. Έχουμε φθάσει στο τέλος της παλιάς τάξης πραγμάτων. Συμπαντικές δυνάμεις υπαγορεύουν τις αλλαγές που πρέπει να λάβουν χώρα κι όντως θα συμβούν, διαφορετικά η ζωή δεν θα είναι δυνατό να ακμάσει άλλο στον πλανήτη Γη.

 Εκείνοι οι οποίοι είναι έτοιμοι, θα ανταποκριθούν γοργά στις Διδασκαλίες του Μαϊτρέγια καθώς Ο Ίδιος θα εκφράσει με απλά και πειστικά λόγια τις πιο μύχιες ανάγκες τους. Άλλοι θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να αποποιηθούν όσα έχουν συνηθίσει, και για κάποιο χρόνο θα διαφωνούν. Καθώς θα περνά ο καιρός, εκατομμύρια παντού σ’ όλο τον κόσμο θα κατανοήσουν την ανάγκη και την λογική των αλλαγών οι οποίες αρκούν αυτές καθαυτές για να σώσουν τον πλανήτη και τους ανθρώπους του.

 [Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του Μαΐου του 2009 , είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με Αυτόν τον Δάσκαλο, ο οποίος του υπαγόρευσε  το άρθρο Του. ]

 

* * *