Αρθρα από τον Δάσκαλο

 Ο τελικός θρίαμβος του ανθρώπου

του Δάσκαλου --, μέσω του Μπέντζαμιν Κρεμ, 11 Οκτωβρίου 2010

Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε σε μετάφραση μια επιλογή από τις ερωτοαπαντήσεις από το ίδιο τεύχος του Share International.


Η μελλοντική ζωή για την ανθρωπότητα θα αποδειχθεί όχι μόνο περισσότερο δίκαιη και λιγότερο πιεστική, αλλά άπειρα πιο ενδιαφέρουσα από ό,τι είναι τώρα για εκατομμύρια ανθρώπους. Το έργο της ανοικοδόμησης είναι τόσο εκτενές ώστε, σε αυτό τον τομέα και μόνο, οι δημιουργικές δυνάμεις πολλών θα βρουν ατέλειωτο κίνητρο για δράση. Αργότερα, καθώς η προκαταρκτική διδασκαλία μιας κάπως περισσότερο εσωτεριστικής φύσης θα κρίνεται επιθυμητή, οι πύλες θα ανοιχθούν διάπλατα και μια εξαιρετικά ασυνήθιστη δίψα για γνώση, μέχρι τότε εγκλωβισμένη και καταπιεσμένη, θα εκδηλωθεί παντού στον κόσμο. Οι άνθρωποι θα εκπλαγούν από το τι υπάρχει διαθέσιμο να γνωρίσουν και θα κινηθούν με έντονη επιθυμία να σβήσουν την δίψα τους. Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα τεραστίων διαστάσεων θα παρέχει την απαιτούμενη αντίληψη και γνώση. Η πραγματικότητα της Μύησης ως πρώτιστος παράγοντας στο ταξίδι της εξέλιξης, θα εμπνεύσει χιλιάδες να πάρουν την υπόθεση της δικής τους εξέλιξης στα ίδια τους τα χέρια και με τον τρόπο αυτό, να αναλάβουν το έργο για την απαραίτητη βελτίωση των φορέων τους[1] με την προσθήκη λεπτότερων, ανώτερων στοιχείων. Καθώς κάμποσοι Δάσκαλοι θα εργάζονται ανοικτά, δημόσια, θα δοθεί ένα εξαιρετικό κίνητρο για τούτο το έργο και πολλά θα επιτευχθούν σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Σχεδόν πέντε εκατομμύρια άνθρωποι ήδη στέκονται στο κατώφλι της πρώτης τους Μύησης. Σύντομα ο αριθμός τους θα αυξηθεί κατά πολλές χιλιάδες.

Έτσι θα εμπνεύσουν τα Μυστήρια της Μυητικής διαδικασίας, κι έτσι θα ατσαλώσουν την ανθρωπότητα προκειμένου να οδηγήσει τα βήματά της σταθερά πάνω στο Μονοπάτι που οδηγεί στην Απελευθέρωση.

Μια τέτοια θεώρηση ετούτη την ώρα, ίσως φανεί μακριά από την πραγματικότητα, ή και κατά κάποιο τρόπο απλοϊκή, ωστόσο η εξωτερικευμένη παρουσία του Μαϊτρέγια και του Ομίλου Του των Δασκάλων θα επιδράσει εκπληκτικά στον νου και στην καρδιά κυριολεκτικά εκατομμυρίων ανθρώπων σε κάθε χώρα. Οι άνθρωποι αυτοί θα στέκονται τώρα πλέον έτοιμοι, με την ελπίδα τους υψιπετή κι αγνή, προσδοκώντας τη δημιουργία ενός εξ ολοκλήρου νέου κόσμου, και μιας τελείως καινούργιας θεώρησης του τι σημαίνει να είναι κάποιος ζωντανός επάνω στον πλανήτη Γη. Πολλοί από αυτούς, πιθανώς η πλειοψηφία, είναι νέοι και σχετικά αμόλυντοι από τον ωμό κυνισμό και την ακατάσχετη απληστία των μεγαλυτέρων τους σε ηλικία. Έτσι βλέπουν ξεκάθαρα τις απαντήσεις στα προβλήματα τα οποία επέφεραν σύγχυση στους πατέρες τους καθώς είναι τυφλωμένοι από τα ελαττώματα και τις πλάνες του παρελθόντος. Αυτοί οι νέοι άνθρωποι θα φτιάξουν τον κόσμο εξ υπαρχής για χάρη των πατέρων τους. Έχουν ενσαρκωθεί για αυτό τον σκοπό και θα ανταποκριθούν στο Κάλεσμα του Μαϊτρέγια. Επίσης πολλοί απ’ αυτούς έρχονται εκπαιδευμένοι και προπαρασκευασμένοι για τα έργα τα οποία τους αναμένουν και τα οποία με ευχαρίστηση καρδιάς απτόητοι θα επιτελέσουν .

Φόβο μην έχετε απολύτως κανένα, ο κόσμος είναι ασφαλής σε ετούτα τα νέα χέρια. Με λαχτάρα περιμένουν την ευκαιρία να υπηρετήσουν και να σώσουν. Σήμερα πολλοί βλέπουν τα ελαττώματα και τις αδυναμίες των ανθρώπων· μα πράγματι λίγοι βλέπουν την Θεϊκή τους φύση η οποία δίνει σε Εμάς, τους Πρεσβύτερους Αδελφούς σας, την βέβαιη γνώση ότι ο άνθρωπος τελικά θα θριαμβεύσει.

 [1] Σημ. μετ. Δηλαδή των σωμάτων τους, όπως το φυσικό, αστρικό, αιθερικό, κατώτερο κι ανώτερο νοητικό και λοιπά.

[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του Νοεμβρίου του 2010 , είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με Αυτόν τον Δάσκαλο, ο οποίος του υπαγόρευσε το άρθρο Του. ]

* * *