Αρθρα από τον Δάσκαλο

 Η ευθύνη του Ανθρώπου

του Δάσκαλου --, μέσω του Μπέντζαμιν Κρεμ, 13 Μαρτίου του 2011

Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε σε μετάφραση μια επιλογή από τις ερωτοαπαντήσεις από το ίδιο ειδικό τεύχος του Share International.


Από αρχαιοτάτων χρόνων, η ανθρωπότητα φοβάται τις φυσικές διαταραχές του πλανητικού μας οίκου. Κατακλυσμοί αφάνταστης αγριότητας κατέστρεψαν τεράστιες εκτάσεις της επιφάνειας της Γης ξανά και ξανά. Το γεγονός αυτό είναι δύσκολο να γίνει αποδεκτό από πολλούς και θέτει, πάντα, σοβαρές αμφιβολίες στο μυαλό των περισσότερων θρησκευόμενων ανθρώπων για την αλήθεια της αγάπης του Θεού για την ανθρωπότητα. Πώς μπορούμε να πιστέψουμε σ' ένα στοργικό Θεό όταν επιτρέπει να σκοτώνονται χιλιάδες άνθρωποι σε σεισμούς, τσουνάμι και λοιπά; Αν η ανθρωπότητα είχε καταλάβει τη δική της εμπλοκή σε τέτοιου είδους πλανητικές καταστροφές, θα μπορούσε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αποφυγή της εμφάνισης των.

Ο φλοιός της γης, όπως εξελίχθηκε στο πέρασμα των χρόνων, δεν είναι ενιαίος και ομοιόμορφα κατανεμημένος σε όλη την υφήλιο. Όπως είναι γνωστό, παίρνει τη μορφή διαφόρων πλακών σε διάφορα βάθη, που επικαλύπτονται και βρίσκονται σε σχετικά σταθερή κίνηση. Χώρες και πόλεις που βρίσκονται πάνω ή κοντά στα άκρα των πλακών ή σε ενεργά ρήγματα συνέπώς υπόκεινται σε σεισμούς και εάν βρίσκονται πλησίον θάλασσας υπόκεινται σε τσουνάμι. Δεν είναι ότι η αγάπη του Θεού πρόδωσε την ανθρωπότητα, αλλά οι σεισμικές πιέσεις που πρέπει να απελευθερωθούν. Πού οφείλεται, μπορούμε να ρωτήσουμε, η τέτοιου καταστροφικού βαθμού αύξηση της σεισμικής πίεσης;

Τα στοιχειακά Ντέβα (ή Αγγελικές δυνάμεις) επιβλέπουν το μηχανισμό με τον οποίο αυτές οι κολοσσιαίες ενέργειες δρουν ή τροποποιούνται. Η Γη είναι μια ζωντανή οντότητα και ανταποκρίνεται στις επιπτώσεις αυτών των δυνάμεων με διάφορους τρόπους. Μια σημαντική πηγή επιπτώσεων προέρχεται κατευθείαν από την ανθρωπότητα. Καθώς η ανθρωπότητα, κατά το συνήθη ανταγωνιστικό της τρόπο, δημιουργεί εντάσεις μέσω πολέμων καθώς και πολιτικών και οικονομικών κρίσεων - δηλαδή όταν βρισκόμαστε σε ανισορροπία - το ίδιο συμβαίνει και στις ζωές των Ντέβα, πέφτουν σε ανισορροπία. Το αναπόφευκτο αποτέλεσμα είναι οι σεισμοί, οι εκρήξεις ηφαιστείων και τα τσουνάμι. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι.

Πώς μπορούμε, λοιπόν, να σταματήσουμε αυτό τον καταστροφικό κύκλο; Η ανθρωπότητα έχει τα μέσα, αλλά μέχρι στιγμής της λείπει η βούληση για αλλαγή. Θα πρέπει να δούμε τους εαυτούς μας ως Ένα, κάθε άνθρωπος μια αντανάκλαση της Θεϊκής ουσίας, αδελφοί και αδελφές, γιοι και κόρες του Ενός Πατέρα. Πρέπει να αποδιώξουμε τον πόλεμο για πάντα από αυτή τη γη· πρέπει να μοιραζόμαστε τους πόρους του πλανήτη μας που ανήκουν σε όλους. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε σε αρμονία με τον ίδιο τον πλανήτη ώστε να έχουμε ένα αρμονικό μέλλον μεταξύ μας.

Ο Μαϊτρέγια έχει έρθει για να δείξει στους ανθρώπους το δρόμο, και να ενδυναμώσει τις πράξεις τους. Σε όλο τον κόσμο, οι άνθρωποι βρίσκουν τη φωνή τους και ζητούν δικαιοσύνη και ελευθερία. Πολλοί έχασαν τη ζωή τους διεκδικώντας το δικαίωμά τους, που είναι δοσμένο από τον Θεό, για ελευθερία και δικαιοσύνη. Ο Μαϊτρέγια καλεί όλους τους ανθρώπους παντού να δουν τους εαυτούς τους όπως τους βλέπει Αυτός, ως Θεϊκούς, Γιους και Κόρες του ίδιου του Θεού.

[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικού Share International του Απριλίου του 2011, είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με Αυτόν τον Δάσκαλο, ο οποίος του υπαγόρευσε το άρθρο Του. ]

* * *