Αρθρα από τον Δάσκαλο

Το μονοπάτι του μέλλοντος

του Δάσκαλου --, μέσω του Μπέντζαμιν Κρεμ, 8 Μαΐου του 2011

Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε σε μετάφραση μια επιλογή από τις ερωτοαπαντήσεις από το ίδιο τεύχος του Share International.


Σε πολύ λίγα χρόνια, η ένταση και οι δυσκολίες της τωρινής περιόδου θα μετριαστούν σημαντικά. Πίσω από το προσκήνιο, πολλά αλλάζουν.  Πολλές από τις δυνάμεις που επιφέρουν τις συγκρούσεις και τις διαμάχες του παρόντος αποδυναμώνονται, και αντικαθίστανται από δυνάμεις συνολικά ευνοϊκότερες για τους ανθρώπους. Τόσες πολλές διαφορετικές ενέργειες, και κατευθύνσεις αυτών των ενεργειών, αναμιγνύονται ταυτόχρονα την παρούσα στιγμή, που είναι δύσκολο να διαπιστωθεί επακριβώς πότε θα ξεκινήσει αυτή η αλλαγή, αλλά δεν πρέπει να περάσουν πολύ περισσότερα από δυο έτη πριν εμφανιστούν οι πρώτες σαφείς ενδείξεις διαφοροποίησης.  Θα ακολουθήσει μια περίοδος αλλαγής που λίγοι θα πιστεύουν ότι είναι εφικτή σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα: η παρούσα έξαρση των αιτημάτων για ελευθερία και συμμετοχή στη διαμόρφωση του πεπρωμένου τους, που έχει εκδηλωθεί τόσο έντονα από τους λαούς της Μέσης Ανατολής, θα σαρώσει όλο τον κόσμο και θα συμπεριλάβει τη μια χώρα μετά την άλλη, μεγάλη και μικρή. Ούτως η Φωνή των Λαών θα καταστεί πιο ισχυρή και εύγλωττη. Όλο και περισσότερο, παντού οι άνθρωποι θ' αρχίσουν να κατανοούν καθαρά τις ανάγκες και την ακατανίκητη δύναμή τους να διεκδικήσουν τα έμφυτα  δικαιώματά τους.

Αναπόφευκτα, σε ορισμένες χώρες οι αλλαγές θα είναι ευκολότερο να επιτευχθούν απ' ότι σ' άλλες. Σε ορισμένες χώρες θα γίνει  φανερό ότι εκείνες οι ομάδες που, για αιώνες, ασκούσαν εξουσία και έχτιζαν κάστρα πλούτου θα είναι απρόθυμες να παραιτηθούν της υπεροχής τους, αλλά οι δυνάμεις της αλλαγής θα καταστούν τόσο επίμονες και ασταμάτητες που και εκείνες, επίσης, θα αναγκαστούν να μεταβάλλουν την πορεία τους και να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του λαού τους.


Καινούργια κοινωνία

Έτσι  η καινούργια κοινωνία θα εξελιχθεί με αξιοσημείωτη ταχύτητα, μια κοινωνία που θα διατηρεί ιερό το δικαίωμα όλων για αυτοδιάθεση, το δημοκρατικό δικαίωμα της συμμετοχής στα κοινά και στη διαμόρφωση του αύριο· το δικαίωμα για ικανοποιητικό επίπεδο διαβίωσης, περίθαλψης και εκπαίδευσης. Πάνω απ' όλα, οι άνθρωποι θα διεκδικήσουν το δικαίωμά τους να ζήσουν εν ειρήνη.

Ο Μαϊτρέγια θα ενισχύσει τους ανθρώπους στα αιτήματά τους για δικαιοσύνη και ελευθερία και θα μαγνητίσει κάθε προσπάθειά τους. Όπως έπραξε στο Κάιρο, θα βρίσκεται με όλους όσους κάνουν γνωστά τα αιτήματά τους ειρηνικά, σεβόμενοι όλες τις ομάδες των ανθρώπων και όλες τις θρησκείες, χωρίς μνησικακία και ανταγωνισμό. Ούτως οι άνθρωποι θα κατανοήσουν το μονοπάτι του μέλλοντος, το μόνο δρόμο που μπορεί να εγγυηθεί αυτό το μέλλον, ένα μέλλον που όλοι θα μοιράζονται, χωρίς διαιρέσεις.

       


[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του Ιουνίου του 2011 , είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με Αυτόν τον Δάσκαλο, ο οποίος του υπαγόρευσε το άρθρο Του. ]

* * *