Αρθρα από τον Δάσκαλο

Ο δρόμος προς την Ενότητα

του Δάσκαλου --, μέσω του Μπέντζαμιν Κρεμ, 11 Ιουνίου του 2011

Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε σε μετάφραση μια επιλογή από τις ερωτοαπαντήσεις από το ίδιο τεύχος του Share International.


Όταν γραφτεί η ιστορία αυτής της μοναδικής χρονικής περιόδου, οι άνθρωποι θα αντιληφθούν, ίσως για πρώτη φορά, πόσο σημαντικά, πόσο πρωταρχικής σημασίας, ήταν τα πρόσφατα γεγονότα στη Μέση Ανατολή. Κατά τη διάρκεια μιας εκπληκτικής περιόδου έξι μηνών, ακολουθώντας τα παραδείγματα των λαών της Τυνησίας και της Αιγύπτου, οι κάτοικοι πολλών χωρών της Μέσης Ανατολής, καθυποταγμένοι και δεσμώτες για αιώνες υπό φυλετικά δικτατορικά καθεστώτα, αφυπνίστηκαν και απαίτησαν τα δικαιώματά τους για ελευθερία και δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και εργασία. Αυτό που τα μέσα ενημέρωσης αποκαλούν «η αραβική άνοιξη» κοστίζει πολλές ζωές και πλήθος πόνου σ' αυτούς τους θαρραλέους ανθρώπους που πεθαίνουν πρόθυμα για την ελευθερία, για τους αδελφούς και τα παιδιά τους. Αποκαλούνται, και είναι πράγματι, μάρτυρες.

Από τώρα και στο εξής, το ίδιο αυτό φαινόμενο θα εκδηλωθεί σ' όλο τον κόσμο. Ήδη, πολλοί λαοί αυτο-οργανώνονται για να πράξουν ομοίως. Ένα λεπτομερές σχέδιο αλλαγής κίνησε τη φαντασία πολλών εκατομμυρίων και σύντομα θα τραβήξουν την προσοχή του κόσμου. Οι άνθρωποι κατάλαβαν ότι, όταν είναι οργανωμένοι και γενναίοι, είναι ανίκητοι. Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει αυτό το κίνημα για την αλλαγή. Ενσαρκώνει τις έννοιες του μέλλοντος και του Σχεδίου. Ο Μαϊτρέγια του παρείχε φωνή, η οποία είναι τώρα η φωνή των λαών του κόσμου.

Η παλαιά τάξη

Η παλαιά τάξη επιδιώκει με κάθε τρόπο να σταματήσει την εξέλιξη αυτού του κινήματος για αλλαγή, αλλά δεν μπορεί να σταθεί για πάντα ενάντια στις αρχές της ζωής: διαρκώς μεταβαλλόμενη, όλο να ανακατασκευάζει τις μορφές που θα  εκφράσουν καλύτερα τη φύση της. Έτσι είναι σήμερα, και έτσι το παλιό θα μαραθεί και οι νέοι βλαστοί θ' ανθίσουν, ενόσω οι άνθρωποι επιδιώκουν να εκφράσουν και να εκδηλώσουν αρτιότερα τις αρχές του νέου καιρού: μοίρασμα από κοινού, δικαιοσύνη, ορθές σχέσεις, αγάπη και ενότητα.

Πρόοδος

Ο άνθρωπος, αληθινά, έχει πάρει το δρόμο του. Τίποτε δεν μπορεί να σταματήσει την περαιτέρω πρόοδο του, εφόσον η σκέψη του εμφορείται από Ενότητα. Όλοι οι άνθρωποι επιδιώκουν την Ενότητα αλλά μπερδεύονται από τα διαφορετικά μονοπάτια. Κρατήστε πάντα μπροστά σας τις αρχές της Ενότητας και της Αγάπης, και η οδός θα αποκαλυφθεί.

Έτσι μίλησε ο Μαϊτρέγια στο Κάιρο, στην πλατεία Ταχρίρ. Οι καλύτεροι από όσους Τον άκουσαν θα οδηγήσουν τους αδελφούς και τις αδελφές τους και θα τους δείξουν το δρόμο, τον απλό δρόμο που οδηγεί στην Αδελφοσύνη και την Ειρήνη, την Δικαιοσύνη και την εκδηλωμένη Αγάπη.[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του Ιουλίου - Αυγούστου του 2011 , είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με Αυτόν τον Δάσκαλο, ο οποίος του υπαγόρευσε το άρθρο Του. ]

* * *