Αρθρα από τον Δάσκαλο

H αλλαγή προς την Ενότητα

του Δάσκαλου --, μέσω του Μπέντζαμιν Κρεμ, 14 Αυγούστου του 2011

Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε σε μετάφραση μια επιλογή από τις ερωτοαπαντήσεις από το ίδιο τεύχος του Share International.


Όταν τελικά οι άνθρωποι κατανοήσουν την παρούσα κατάστασή που βρίσκονται, οφείλουν σίγουρα να παραδεχτούν ότι όλα δεν πάνε καλά για την ανθρωπότητα. Οι περιβαλλοντικές, οικονομικές και πολιτικές συνθήκες που επικρατούν είναι γεμάτες προβλήματα που δοκιμάζουν στο όριο την επινοητικότητα όλων των κρατών. Ακόμα και χώρες που φαίνονται αυτή την στιγμή να είναι οικονομικά κυρίαρχες, έχουν προβλήματα που τους στερούν την άνεση που ο πλούτος τους θα παρείχε. Τί είναι αυτό που εμποδίζει τα έθνη να επιτύχουν ισορροπία και ευημερία;   Γιατί ακόμα και ώριμα, πλούσια και έμπειρα κράτη βυθίζονται ξαφνικά στο χάος και στις συγκρούσεις; Γιατί να υπάρχει πόνος και διαπάλη σε τόσους πολλούς ανθρώπους· τι αποτρέπει την μείζονα αίσθηση και έκφραση της ενότητας; Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα είναι πολλές και ποικίλες, αλλά ο μοναδικός κοινός παράγοντας  είναι η χρονική στιγμή, η παρούσα περίοδος στην ιστορία αυτής της Γης, στην οποία θέτονται αυτά τα ερωτήματα.


Μοναδική

Αυτή η χρονική περίοδος είναι μοναδική στην ιστορία του κόσμου. Οι μεταβολές που λαμβάνουν χώρα είναι βαρυσήμαντες, πέραν της ανθρώπινης κατανόησης, και θα αλλάξουν τη ζωή, όπως τώρα τη γνωρίζουμε, σε βάθος και για πάντα.

Οι μεταβολές αυτές συμβαίνουν σε κάθε επίπεδο, κάποιες σιγά - σιγά, ακόμα και στην ίδια τη δομή του φλοιού της Γης· άλλες με αυξανόμενη δυναμική η οποία θέτει δυσκολίες στην ορθή ανταπόκριση των ανθρώπων.

Άχρηστες είναι, στο παρόν πλαίσιο, οι στερεότυπες ιδέες των οπισθοδρομικών αξιωματούχων της πολιτικής, βυθισμένοι στην θυμαπάτη της εξουσίας και της δύναμης. Σήμερα, οι λαοί είναι περισσότερο πρωτοπόροι από τους ηγέτες τους, και εκφράζουν δυνατά την κατανόηση και τις ανάγκες τους. Σταδιακά, σε κάθε χώρα μετά την άλλη, η φωνή του λαού όλο και περισσότερο ξεκαθαρίζει και εστιάζεται. Εκατομμύρια άνθρωποι τώρα γνωρίζουν και είναι βέβαιοι για αυτά που έχουν ανάγκη: ειρήνη, εργασία και ελπίδα για το μέλλον. Μια αυξανόμενη αίσθηση ενότητας, επίσης, αρχίζει να διαπνέει τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις τους. Ξέρουν ότι δεν είναι μόνοι στον κόσμο αλλά ότι έχουν εκατομμύρια αδερφούς και αδερφές παντού, με τα ίδια προβλήματα και με τις ίδιες ανάγκες.

Με αυτό τον τρόπο, ακόμα και αν αγνοούν την παρουσία και τις διδασκαλίες Του, ανταποκρίνονται στην ενέργεια και στην επιρροή του Μαϊτρέγια και θέτουν το πλαίσιο του μέλλοντος.


[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του Σεπτεμβρίου του 2011 , είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με Αυτόν τον Δάσκαλο, ο οποίος του υπαγόρευσε το άρθρο Του. ]

* * *