του Δάσκαλου --, μέσω του Μπέντζαμιν Κρεμ, 12 Αυγούστου του 2012
Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε σε μετάφραση μια επιλογή από τις ερωτοαπαντήσεις από το ίδιο τεύχος του Share International.
Εξαιρώντας ορισμένα, τα περισσότερα κράτη της υφηλίου αναζητούν την Ενότητα. Οι πράξεις τους, ίσως, δεν υποστηρίζουν πάντα την παραπάνω δήλωση, αλλά εσωτερικά, τουλάχιστον, η γενική κατεύθυνση της πρόθεσής τους είναι, μαζί με τους φίλους και τους συμμάχους τους, να καταφέρουν να εκφράσουν Ενότητα.
Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα έθνη για τα οποία η επίτευξη των ατομικών τους στόχων είναι σημαντικότερη από τη γενική παγκόσμια Ενότητα, την εγγύηση της παγκόσμιας ειρήνης. Αυτές οι συμπεριφορές μπορούν, και μερικές φορές έχουν, μεταβληθεί ξαφνικά, ή με την πάροδο του χρόνου, αλλά την παρούσα περίοδο μπορεί κανείς να αναφερθεί στις ακόλουθες χώρες.
Το Ισραήλ (ακτίνες: ψυχής 3η, προσωπικότητας 6η), έχοντας σφετεριστεί με τη χρήση τρομοκρατίας τη γη του Παλαιστινιακού λαού, έχει τώρα εμμονή με την ασφάλεια του, αδιαφορώντας για όλα τ’ άλλα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της παγκόσμιας ειρήνης. Προστατευμένο από τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών με τα βέτο των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας, το Ισραήλ φέρεται αλαζονικά στη Μέση Ανατολή χωρίς να χαλιναγωγείται. Χάρη στις Ηνωμένες Πολιτείες το Ισραήλ κατέχει την πυρηνική βόμβα και απειλεί να τις χρησιμοποιήσει κατά του Ιράν, εάν είναι απαραίτητο. Ο λαός του Ισραήλ είναι αρχαίος, αλλά το έθνος είναι πολύ νέο, τολμηρό και τείνει να είναι απερίσκεπτο.
Οι ΗΠΑ (ακτίνες: ψυχής 2η, προσωπικότητας 6η) έχουν, στο επίπεδο της ψυχής, μια βαθιά και ειλικρινή επιθυμία για παγκόσμια Ενότητα και ειρήνη. Ωστόσο, αποτελούν, επίσης, ένα νέο έθνος, μεγάλο και ισχυρό, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο προσωπικότητας που κυριαρχείται από θυμαπάτες. Τα ιδανικά τους είναι η Ενότητα και η ειρήνη, και φαντάζονται ότι τα εξωτερικεύουν στον κόσμο. Θεωρούν ότι η ειρήνη αναπόφευκτα θα προκύψει όταν όλοι ακολουθήσουν το παράδειγμά τους στην οικονομία, στην πολιτική και στη θρησκεία. Με αυτή την στάση επεδίωξαν να κυριαρχήσουν στην υφήλιο, κάνοντας κατ 'επανάληψη πόλεμο στο όνομα της ειρήνης (στην Κορέα, στο Βιετνάμ, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν). Ο κόσμος αναμένει από την Αμερική να ξεπεράσει αυτή την αυταπάτη και η επιρροή της 2ης ακτίνας της ψυχής της να ξεπροβάλλει στα παγκόσμια ζητήματα.
Μόλις αυτό πραγματοποιηθεί (πιθανότατα όχι πριν την Ημέρα της Αναγγελίας του Χριστού), η έμφυτη λαχτάρα για Ενότητα της Αμερικανικής ψυχής θα την παρακινήσει σε δράση, ενώ η ιδέα της υπηρεσίας προς το κοινό καλό θα αντικαταστήσει τη σημερινή ανάγκη για κυριαρχία. Αμέτρητα άτομα θα αναλάβουν να ανοικοδομήσουν ευρέως τον κόσμο. Η επιθυμία για υπηρεσία θα αντικαταστήσει τη σημερινή αίσθηση της ανωτερότητας των ΗΠΑ σε όλα τα πράγματα, και μια πραγματική εποχή ειρήνης θα ακολουθήσει.
Το Ιράν κατοικείται από έναν αρχαίο και ταλαντούχο λαό, προς το παρόν διχασμένο ανάμεσα στην επιθυμία για μια υγιή, κοσμική κυβέρνηση και μια ακραία, φανατική μορφή του Ισλαμικού νόμου. Οι ΗΠΑ δυσπιστούν και αντιπαθούν βαθειά το Ιράν, δεδομένου ότι οι επιστήμονες του βρίσκονται στο δρόμο της τιθάσευσης της πυρηνικής τεχνολογίας. Το Ιράν δεν είχε ποτέ πρόθεση να αναπτύξει πυρηνικό οπλοστάσιο, αλλά αισθάνεται να απειλείται καθημερινά από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ και τώρα, απρόθυμα, δεν διακρίνει καμία εναλλακτική λύση. Οι ακτίνες του Ιράν είναι της ψυχής η 2η και της προσωπικότητας η 4η. Ο λαός του είναι ώριμος, καλλιεργημένος και ειρηνικός και έχει δώσει πολλά από τα ταλέντα του, ιδιαίτερα στην Ινδία.
Η Βόρεια Κορέα (ακτίνες: ψυχής 6η, προσωπικότητας 4η), είναι η νεότερη όλων αυτών των εθνών, η οποία σχηματίστηκε από τη διαίρεση της αρχικής Κορέας. Οι προθέσεις της είναι, επίσης, οι δυσκολότερες να προβλεφθούν, διότι είναι υπερβολικά απορροφημένη να αποδείξει στον κόσμο την ανδρεία της. Δυστυχώς, έχει επιτύχει κάποια πυρηνική ικανότητα και μπορεί να θεωρηθεί κράτος ανεξέλεγκτο και επικίνδυνο. Όπως είναι πασίγνωστο, κυριαρχείται, αντί να καθοδηγείται, από τους άρχοντές της οι οποίοι θα πρέπει να παρακολουθούνται προσεκτικά από το σύνολο των Ηνωμένων Εθνών. Ο λαός της Β. Κορέας είναι πεινασμένος, τόσο για αναγνώριση όσο και για τροφή. Τα άλλα έθνη θα πρέπει να είναι γενναιόδωρα ώστε να μοιραστούν μαζί του και τα δυο.
Από την άποψη του μέσου παρατηρητή υπάρχουν πολλά που προκαλούν ανησυχία και φόβο στην παραπάνω εκτίμηση. Ωστόσο, οι Δάσκαλοι βλέπουν έναν κόσμο έτοιμο για αλλαγή, που λαχταρά τη δικαιοσύνη η οποία θα εγγυάται μια νέα και πραγματική Ενότητα μεταξύ των εθνών, και την ειρήνη που όλοι επιθυμούμε.
[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του τεύχους Σεπτεμβρίου του 2012 , είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με Αυτόν τον Δάσκαλο, ο οποίος του υπαγόρευσε το άρθρο Του. ]