Αρθρα από τον Δάσκαλο

Οι προσδοκίες των νέων

του Δάσκαλου --, μέσω του Μπέντζαμιν Κρεμ, 8 Απριλίου του 2013

Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε σε μετάφραση μια επιλογή από τις ερωτοαπαντήσεις  από το ίδιο τεύχος του Share International.


Ο νοήμων αναγνώστης δεν θα εκπλαγεί να μάθει ότι, κατά την εκτίμησή Μας, το τωρινό χάος που επικρατεί στην οικονομία και οι κοινωνικές συνέπειές του δεν θα διαρκέσουν για πάρα πολύ ακόμα. Ούτε, επίσης, διακρίνουμε κάποια  ξαφνική μεταλλαγή και επιστροφή στο παλιό μυθικό ‘κατεστημένο’ (status quo). Οι λαοί της υφηλίου, εκατομμύρια άνθρωποι, έχουν αρχίσει να διαισθάνονται το άρωμα της ελευθερίας, και για λίγο καιρό ακόμα θα στερούνται αυτό το θείο δώρο.

Σ’ όλο τον κόσμο, αλλά ιδιαίτερα μεταξύ των νέων, βρίσκει έκφραση η ισχυρή επιθυμία για αλλαγή. Οι νέοι επιθυμούν ένα νέο είδος κόσμου, καινούργιες δομές που θα εντάξουν τους ίδιους και τις προσδοκίες τους οι οποίες σχετίζονται με τη δικαιοσύνη και το μοίρασμα από κοινού. Προσδοκούν να έχουν μια εποικοδομητική εργασία  και τη δυνατότητα να αναθρέψουν τις οικογένειές τους με επάρκεια και ειρήνη. Για υπερβολικά πολύ καιρό μαράζωσαν στη φτώχεια και την αφάνεια, στερούμενοι κάθε δυνατότητας να επηρεάσουν το μόχθο της ζωής τους.

Από τώρα και στο εξής, οι κυβερνήσεις του κόσμου θα πρέπει να εξετάζουν σοβαρά τις προσδοκίες αυτής της, μέχρι τώρα σιωπηλής, πλειοψηφίας και να αλλάξουν ανάλογα το σχεδιασμό τους. Οι ‘ευκατάστατοι εισοδηματίες’ θα ανακαλύψουν ότι είναι δύσκολο να διατηρήσουν το δραματικό χάσμα μεταξύ του δικού τους τρόπου ζωής και αυτού του μέσου ‘εργαζόμενου’, καθώς οι κραυγές για ισότητα θα υπαγορεύουν αλλαγές. Θα γίνει κατανοητό ότι οι τωρινοί διχασμοί στην οικονομική ισχύ αποτελούν τη ρίζα της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής αστάθειας.

Η παλιά τάξη καταρρέει και καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να σταματήσει αυτή τη διαδικασία. Οι καινούργιες ενέργειες του Υδροχόου ισχυροποιούνται και δυναμώνουν, θρυμματίζοντας την παλιά διεφθαρμένη και παρηκμασμένη τάξη. Οι νέοι, και όσοι στην καρδιά παραμένουν νέοι, είναι οι πρώτοι που εξωτερικεύουν αυτήν την καινούργια προσδοκία για δικαιοσύνη. Στις καρδιές τους αναβλύζει έντονα η επιθυμία για ορθές ανθρώπινες σχέσεις.

Εν τω μεταξύ, ο Μαϊτρέγια συνεχίζει την πορεία Του στα έθνη, μιλώντας αφειδώς για την ανάγκη για δικαιοσύνη, για μοίρασμα από κοινού και αγάπη. Οι ιδέες αυτές βρίσκουν πολλούς υποστηρικτές, ενώ παράλληλα οι επιπτώσεις της έντασης των σημερινών συνθηκών γίνονται αισθητές σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Στις ΗΠΑ και το Μεξικό, στη Βραζιλία και τώρα στη Ρωσία, ο Μαϊτρέγια θέτει έμπροσθεν του ακροατηρίου του τις δυο επιλογές που έχει η ανθρωπότητα: να συνεχίσει την παρούσα παράλογη και άπληστη πορεία της προς το χαμό ή ν’ αντικρίσει τον κόσμο σαν έναν, σε ταξίδι τελειοποίησης, όπου όλοι είναι αδέλφια· να κατανοήσει ότι μόνο το μοίρασμα από κοινού και η δικαιοσύνη θα διασφαλίσουν την ειρήνη που όλοι επιθυμούν κι έναν κόσμο που θα ευημερεί σύμφωνα με το Σχέδιο, ώστε να βρούμε την οδό της επιστροφής μας στην Αλήθεια και την Ομορφιά που κάποτε γνωρίζαμε και καλλιεργούσαμε.

[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του τεύχους Μαΐου του 2013 , είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με Αυτόν το Δάσκαλο, ο οποίος του υπαγόρευσε το άρθρο Του. ]

* * *