Αρθρα από τον Δάσκαλο

Ο τερματισμός της δουλείας

του Δάσκαλου --, μέσω του Μπέντζαμιν Κρεμ, Απρίλιος του 2003

Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε σε μετάφραση μια επιλογή από τις ερωτοαπαντήσεις  από το ίδιο τεύχος του Share International.


Όπως το πρώτο χελιδόνι σχίζει το χειμωνιάτικο ουρανό και αναγγέλλει την επερχόμενη άνοιξη, έτσι και οι άνθρωποι παντού γνωστοποιούν την απαίτησή τους για δικαιοσύνη και ειρήνη, για το τέλος του μακρύ χειμώνα της υποτέλειας και της τυραννίας. Η φωνή των λαών υψώνεται, αντηχεί επιτακτικά. Είναι ο πρόδρομος της νέας εποχής, της νέας πρόνοιας, που αγωνίζεται να γεννηθεί. Παρόλο, ή μάλλον εξ αιτίας, των επιδιώξεων και των πράξεων επικίνδυνων ανθρώπων, οι πολίτες αποτινάσουν τα παλιά τους υποζύγια και διεκδικούν το δικαίωμά τους να ακουστούν. Με καινούργια βιάση και νέα εμπιστοσύνη επενδύουν ισχυρά την αξίωσή τους. Η δύναμη της φωνής των λαών σπάει τα αρχαία δεσμά και δείχνει το δρόμο για το μέλλον. Όλο και περισσότερο οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι ο ρόλος των κυβερνήσεων είναι να ικανοποιούν τις ανάγκες των ανθρώπων, ότι ο πόλεμος δεν αποτελεί τη μοναδική λύση σε κανένα πρόβλημα ή δυσκολία. Η χολωμένη φωνή των διψασμένων-για-εξουσία ηγετών μπορεί, προς το παρόν, να σαγηνεύει τους φοβισμένους ή ανυποψίαστους, αλλά ο χρόνος τους είναι περιορισμένος, πλησιάζει στο τέλος του.

Οι νέοι καιροί είναι στα σκαριά - οι καιροί της δικαιοσύνης, της ελευθερίας και της ειρήνης. Στο αμέσως επόμενο διάστημα οι λαοί όλων των εθνών θα δουν να εκπληρώνονται τα όνειρα και οι ελπίδες τους για μια καλύτερη ζωή: μια ζωή με νόημα και σκοπό, ομορφιά και κατανόηση, με ορθές ανθρώπινες σχέσεις και αγάπη. Κάθε ημέρα θα φέρνει μια νέα ανακάλυψη, εσωτερική και εξωτερική, κάθε ώρα μια ευκαιρία για υπηρεσία. Έτσι θα γίνει, και έτσι ο κάθε άνδρας, γυναίκα και παιδί θα δοξάζει το θείο σε όλους μας και θα επιδεικνύει με όλη της την ποικιλομορφία την πολύπλευρη ομορφιά του Θεού.

Όταν αναδυθεί ο Μαϊτρέγια, θα επιδιώξει να διοχετεύσει τις ευγενείς προσδοκίες των αμέτρητων εκατομμυρίων που νοιώθουν αυτές τις αλήθειες αλλά δεν έχουν την δυνατότητα να τους προσδώσουν φωνή. Σε Αυτόν θα βρουν τον εκπρόσωπο, εύγλωττο και αυστηρό όσο απαιτείται από τις περιστάσεις· δι' Αυτού θα ανακαλύψουν ότι οι ανάγκες τους γίνονται γνωστές, οι ανάγκες όλων για δίκαιο και ειρηνικό κόσμο.

Η διαδικασία αυτή βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Σε πορείες και διαδηλώσεις, όπου οι άνθρωποι επιζητούν δικαιοσύνη, ειρήνη και σύνεση, μπορείτε να βρείτε τον Μαϊτρέγια μεταμφιεσμένο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, παίρνοντας το ρόλο του λαού και μιλώντας στο όνομά τους. Η ενέργειά Του της αγάπης διαποτίζει αυτές τις συγκεντρώσεις των δικαίων και τους εμπνέει για περεταίρω αγώνες. Η δύναμή Του γίνεται και δική τους και αισθάνονται απτόητοι και σίγουροι. Μ’ αυτό τον τρόπο, ο Κύριος της Αγάπης ανακόπτει την πλημμυρίδα του μίσους, ενδυναμώνει το διακαή πόθο εκατομμυρίων και διαπιστώνει ότι οι άνθρωποι παντού έχουν επίγνωση του πεπρωμένου τους και αναζητούν τα μέσα για να πραγματοποιήσουν τις επιθυμίες της καρδιάς τους.

Από την ίδρυση του περιοδικού Share International έχει δημοσιευθεί ένας πολύ μεγάλος αριθμός από άρθρα του Δασκάλου του Μπέντζαμιν Κρεμ τα οποία μπορούν να επαναδημοσιεύονται όποτε κρίνεται απαραίτητο σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες.

[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του τεύχους Απριλίου του 2016 (πρωτοδημοσιεύθηκε τον Απρίλιο του 2003), είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με Αυτόν το Δάσκαλο, ο οποίος του υπαγόρευσε το άρθρο Του.]

* * *