Θαύματα | Θαυματουργές εικόνες και αγάλματα

Εικόνα της Παναγίας χύνει δάκρυα στο Τορόντο του Καναδά


Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν μέχρι τώρα επισκεφτεί μια μικρή ελληνορθόδοξη εκκλησία στο Τορόντο του Καναδά για να δουν μια εικόνα της Παναγίας να χύνει δάκρυα.

Η εικόνα είναι αντίγραφο μιας εικόνας της Παναγίας που χρονολογείται στα 750 μ.Χ. Τα δάκρυα άρχισαν να ρέουν άφθονα μετά την λειτουργία της Κυριακής, δημιουργώντας μια λιμνούλα κάτω από την εικόνα, σύμφωνα με τον ιερέα Ιερώνυμο Κατσέα.

Πολύ σύντομα οι επισκέπτες άρχισαν να συρρέουν στην εκκλησία της Παναγίας Πορταΐτισσας και των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, καθώς οι φήμες για το θαύμα άρχισαν να απλώνονται. Ο πατήρ Κατσέας είπε ότι η εκκλησία θα παραμείνει ανοιχτή για όλους όσους επιθυμούν να δουν με τα μάτια τους αυτό που ο ίδιος και άλλοι αποκαλούν "ένα σύγχρονο θαύμα".

Ο Κατσέας είπε ότι πιστεύει πως το φαινόμενο είναι μια ιερή προφητεία. "Σημαίνει ότι κάτι καλό ή κακό θα συμβεί σύντομα ... αλλά (η εικόνα) έχει και θεραπευτικές δυνάμεις".

Είπε ότι μαζεύουν τα δάκρυα σ' ένα μπουκάλι και αφήνουν τους επισκέπτες να μυριστούν την ευωδία πριν προσευχηθούν. Ένας πιστός είπε: "Αυτό είναι ένα μήνυμα που έρχεται από τον ουρανό. Είναι ένα μήνυμα από το Θεό". (Πηγή: Toronto Sun, Καναδάς, Σεπτέμβριος 1996).


* * *