Μικρή σελίδα για τον Μαϊτρέγια | Η Ανάδυση του Μαϊτρέγια
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΪΤΡΕΓΙΑ;
Τον αναμένουν από γενεές γενεών όλες οι μεγάλες θρησκείες. Οι Χριστιανοί Τον γνωρίζουν ως Χριστό και προσδοκούν την επιστροφή Του. Οι Εβραίοι Τον περιμένουν ως το Μεσσία· οι Ινδουιστές προσμένουν τον ερχομό του Κρίσνα, οι Βουδιστές τον Μαϊτρέγια Βούδα, και οι Μουσουλμάνοι τον Ιμάμ Μαντί ή το Μεσσία.

Τα ονόματα μπορεί να διαφέρουν, αλλά πολλοί πιστεύουν ότι όλα αναφέρονται στο ίδιο άτομο: στον Παγκόσμιο Διδάσκαλο, που το προσωπικό Του όνομα είναι Μαϊτρέγια.

Προτιμώντας να είναι γνωστός απλώς ως ο Δάσκαλος, ο Μαϊτρέγια δεν έχει έρθει ως θρησκευτικός ηγέτης, αλλά ως δάσκαλος και οδηγός για ανθρώπους από κάθε θρησκεία και χωρίς θρησκεία.

Σ' αυτή την εποχή της μεγάλης πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, ο Μαϊτρέγια θα εμπνεύσει την ανθρωπότητα να δει τον εαυτό της ως μια οικογένεια και να δημιουργήσει έναν πολιτισμό βασισμένο στο μοίρασμα, στην οικονομική και κοινωνική δικαιοσύνη και στην παγκόσμια συνεργασία.

Θα κάνει έκκληση για δράση ώστε να σωθούν τα εκατομμύρια οι άνθρωποι που πεθαίνουν από πείνα κάθε χρόνο σ' έναν κόσμο αφθονίας. Μια από τις συμβουλές Του θα είναι ν' αλλάξουμε τις κοινωνικές μας προτεραιότητες έτσι ώστε η επαρκής τροφή, η στέγαση και η ένδυση, η παιδεία και η ιατρική περίθαλψη να γίνουν δικαιώματα του κάθε ανθρώπου σ' όλο τον κόσμο.

Με έμπνευση από τον Μαϊτρέγια, η ίδια η ανθρωπότητα θα κάνει τις απαιτούμενες αλλαγές και θα δημιουργήσει έναν κόσμο πιο λογικό, πιο πνευματικά υγιή και πιο δίκαιο για όλους.


Βαθμιαία ανάδυση


Τα πρόσφατα χρόνια, οι πληροφορίες για την ανάδυση του Μαϊτρέγια έρχονται κυρίως από τον Μπέντζαμιν Κρεμ, ένα βρετανό ζωγράφο και συγγραφέα που μιλάει και γράφει γι' αυτό το γεγονός από το 1974.

Σύμφωνα με τον Κρεμ, ο Μαϊτρέγια κατέβηκε από το αρχαίο αναχωρητήριό Του στα Ιμαλάια τον Ιούλιο του 1977 και ήρθε να κατοικήσει στην ινδοπακιστανική κοινότητα του Λονδίνου. Εκεί ζει και εργάζεται, φαινομενικά σαν ένας συνηθισμένος άνθρωπος, αφού η αληθινή Του θέση είναι γνωστή σε σχετικά λίγους. Όλα αυτά τα χρόνια αναδύεται σε πλήρη δημόσια θέαση βαθμιαία, έτσι ώστε να μην παραβιάσει την ελεύθερη βούληση της ανθρωπότητας.

Σα σύγχρονος άνθρωπος που νοιάζεται για τα σημερινά προβλήματα, ο Μαϊτρέγια εργάζεται σε πολλά επίπεδα από το 1977 για να προετοιμάσει την ανθρωπότητα για την ανοιχτή παρουσία Του.

Αθέατη σ' εμάς, η έκλυση της εντελώς ασυνήθιστης ενέργειάς Του υπήρξε το ερέθισμα για θεαματικές αλλαγές σε πολλά μέτωπα: αλλαγές όπως η πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος στη Σοβιετική Ένωση, η κατάρρευση του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική, η προσέγγιση Ανατολής και Δύσης, η αυξανόμενη δύναμη της φωνής του λαού, η παγκόσμια επικέντρωση στην προστασία του περιβάλλοντος.

Στο εξωτερικό επίπεδο, ο Μαϊτρέγια έχει επίσης συναντήσεις με ομάδες δημοσιογράφων και προσωπικότητες κύρους απ' όλους τους τομείς της ζωής, τους οποίους ενημερώνει για τις δικές Του λύσεις στα πιο επείγοντα προβλήματα του καιρού μας και για το ρόλο που μπορούν οι ίδιοι να παίξουν στην εποχή που έρχεται.

Από το 1988 ο Μαϊτρέγια εμφανίζεται με θαυματουργό τρόπο σε ακροατήρια σ' όλο τον κόσμο, κυρίως σε υπερορθόδοξες θρησκευτικές ομάδες, παρουσιάζοντας με τους απλούστερους δυνατούς όρους τους μεγάλους πνευματικούς νόμους που διέπουν τη ζωή μας. Και με σημάδια και πνευματικές εκδηλώσεις που σταθερά αυξάνονται και στα οποία δίνεται τώρα ευρεία δημοσιότητα από τα μέσα ενημέρωσης, έχει αγγίξει τις καρδιές εκατομμυρίων, προετοιμάζοντάς τους για την επικείμενη εμφάνισή Του.


Η Ημέρα της Αναγγελίας


Το συντομότερο δυνατόν, ο Μαϊτρέγια θα φανερώσει και θα καταδείξει την αληθινή Του ταυτότητα. Την Ημέρα της Αναγγελίας, τα διεθνή δίκτυα ραδιοφωνίας και τηλεόρασης θα συνδεθούν όλα μαζί και ο Μαϊτρέγια θα προσκληθεί από τα μέσα ενημέρωσης να μιλήσει στον κόσμο.

Θα δούμε το πρόσωπό Του στην τηλεόραση, αλλά δεν θα μιλήσει: ο καθένας μας θ' ακούσει τα λόγια Του στη δική μας γλώσσα, καθώς ο Μαϊτρέγια θα στείλει τηλεπαθητικά το μήνυμά Του στο νου όλων των ανθρώπων ταυτόχρονα. Ακόμα και όσοι δεν Τον βλέπουν στην τηλεόραση θα έχουν αυτή την εμπειρία.

Ταυτόχρονα, εκατοντάδες χιλιάδες αυθόρμητες θεραπείες θα συμβούν σ' όλο τον κόσμο. Μ' αυτό τον τρόπο θα ξέρουμε ότι αυτός είναι πραγματικά ο Παγκόσμιος Δάσκαλος για όλη την ανθρωπότητα.

* * *