Αρθρα από το Δάσκαλο | Πολιτικά θέματα

Η φωνή του λαού

Aπό το Δάσκαλο --, μέσω του Mπέντζαμιν Kρεμ


Πολύ σύντομα, ένα άλλο σημάδι της παρουσίας του Μαϊτρέγια θα παρουσιαστεί στον αναμένοντα κόσμο. Από μακριά κι από κοντά, η είδηση μιας εκπληκτικής εκδήλωσης θα ταξιδέψει, αφυπνίζοντας τους υπνώττοντες σκεπτικιστές στο θαύμα ανάμεσά τους. Mε τον καιρό, ακόμα και μέσα ενημέρωσης προκατειλημμένα και κυνικά θα δυσκολεύονται ν' αμφισβητήσουν την εμπειρία χιλιάδων ανθρώπων ότι "η εποχή των θαυμάτων" δεν έχει τέλος. Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει αυτή την πορεία, γιατί οι σπόροι έχουν ήδη φυτευτεί.

Χωρίς αμφιβολία, εισερχόμαστε σε μια νέα φάση της επανεμφάνισης του Χριστού, μια φάση που πολλούς θα πείσει ότι ο καιρός δεν αργεί που Εκείνος θα μπορεί και πάλι να βαδίζει δημόσια ανάμεσα στους αδελφούς και τις αδελφές Του.

Στο μεταξύ, εκείνοι που η ενόρασή τους τούς οδηγεί να πιστεύουν στην επιστροφή Του θα δουν την πίστη τους να δυναμώνει και να σιγουρεύεται, την ελπίδα τους να φτερώνεται, την έφεσή τους να ζωντανεύει.

Πολλοί είναι οι τρόποι για να υπηρετήσετε, αλλά ένας ανάμεσα σε όλους έχει σήμερα προτεραιότητα: ο Χριστός χρειάζεται την πρόθυμη βοήθειά σας. Μιλήστε στον κόσμο για την παρουσία Του και την επικείμενη ανάδυσή Του και βοηθήστε Τον περισσότερο απ' όσο μπορείτε να φανταστείτε. Χτίστε μαζί τη μορφή σκέψης αυτού του γεγονότος και δημιουργήστε έτσι ένα κλίμα ελπίδας. Περισσότερο απ' οτιδήποτε άλλο, αυτό θα εξασφαλίσει την ομαλή επανείσοδό Του σ' έναν ταραγμένο και χαώδη κόσμο.

Οπουδήποτε συναθροίζονται οι άνθρωποι σήμερα, οι σκέψεις τους στρέφονται προς το μέλλον. Σκοτεινό ή λαμπρό, ανάλογα με το χαρακτήρα τους, οι άνθρωποι συναισθάνονται ότι το μέλλον ξάφνου κατέφθασε κι ότι αυτό δεν μπορεί να είναι μια συνέχεια του παρελθόντος και του παρόντος που ήξεραν, παρά κάτι ολότελα διαφορετικό, είτε καλύτερο είναι είτε χειρότερο.

Τα κραταιά γεγονότα, καθημερινά πια συμβάντα, που διαδραματίζονται τώρα σ' όλο τον κόσμο ξυπνούν τη συνειδητοποίηση των ανθρώπων ότι παρίστανται μάρτυρες στην επιθανάτια αγωνία ενός θνήσκοντος πολιτισμού και, κατ' επέκταση, στη δημιουργία ενός νέου.

Η μορφή που ενδέχεται να πάρει ο νέος πολιτισμός παραμένει, στο μεγαλύτερο μέρος της, απροσδιόριστη και ρευστή, αλλά ένας παράγοντας έχει ήδη καταγραφεί στο νου τόσο του κοινού όσο και των μέσων ενημέρωσης: η αυξανόμενη δύναμη της φωνής του λαού και η αυξανόμενη αποφασιστικότητα του λαού να κάνει τη φωνή του ν' ακουστεί. Αυτό είναι το σπουδαιότερο πολιτικό γεγονός του καιρού μας. Σ' όλο τον κόσμο, οι λαοί των εθνών αναλαμβάνουν τώρα τον έλεγχο του πεπρωμένου τους και απαιτούν τα δικαιώματά τους. Το εσωτερικό κάλεσμα για ελευθερία, κάλεσμα έμφυτο στη θεική τους φύση, ενώνει ανθρώπους όλων των φυλών και των πιστεύω, και, με αυξανόμενη ένταση, θ' αντηχήσει και θα ξαναντηχήσει ώσπου τα τελευταία οχυρά της τυραννίας να καταρρεύσουν και οι άνθρωποι να μπορέσουν να κληρονομήσουν τα έμφυτα δικαιώματά τους. Αυτό είναι το μέλλον που προσδοκούν όλοι οι άνθρωποι.

Ιούλιος 1992

* * *