Ελληνικές σελίδες από το περιοδικό Share International | Αποσπάσματα πάνω σε ένα κοινό θέμα | Η φωνή & η βούληση των λαών
    Θεματικές διαδρομές  Περιβάλλον

Η κλιματική αλλαγή - σταχυολογήματα

Παρουσιάζουμε μια επιλογή αποσπασμάτων με θέμα "Η κλιματική αλλαγή" από το Μαϊτρέγια (από τα βιβλία "Μηνύματα από το Μαϊτρέγια το Χριστό"), από το Δάσκαλο του Μπέντζαμιν Κρεμ (από το βιβλίο "ένας Δάσκαλος Ομιλεί") και από τα κατά καιρούς γραφόμενα του Μπέντζαμιν Κρεμ. Η επιλογή αυτή παρουσιάστηκε στο τεύχος Σεπτεμβρίου του 2012  του περιοδικού Share International.


Ένα από τα σπουδαιότερα πράγματα που θα συμβούν μετά απΆ την Ημέρα της Αναγγελίας είναι ότι η ανθρωπότητα θα στρέψει τη προσοχή της ιδιαίτερα έντονα προς την αποκατάσταση του περιβάλλοντος και προς το να γίνει η Γη και πάλι βιώσιμη. Όλοι οι άνθρωποι, κάθε ηλικίας, θα ενασχοληθούν με αυτό. Μόλις ικανοποιηθούν οι ανάγκες των εκατομμυρίων πεινασμένων, μόλις αρχίσει να πραγματοποιείται η διαδικασία του δίκαιου μοιράσματος, τότε η προσοχή όλων θα πρέπει να στραφεί προς την υποστήριξη των οικολογικών μας συστημάτων, αλλιώς δεν θα συνεχίσει να υπάρχει ο πλανήτης.

Ο Ίδιος ο Μαϊτρέγια έχει πει ότι η διάσωση του περιβάλλοντος πρέπει να γίνει η πρώτη προτεραιότητα όλων των ανθρώπων, νέων και γέρων. Τα αποτελέσματα της υπερθέρμανσης του πλανήτη, στους πολικούς πάγους, για παράδειγμα, είναι τώρα προφανή σε όλους. Ένα τεράστιο πρόγραμμα αναδάσωσης αναμένει την εφαρμογή του. Αυτό, φυσικά, θα πάρει χρόνο για να επιτευχθεί, αλλά θα μπορούσε να ξεκινήσει από τώρα. (Μπέντζαμιν Κρεμ «Η αφύπνιση  της Ανθρωπότητας» σελ 49-50)

***

Εάν οι άνθρωποι πρόκειται να σώσουν αυτό τον πλανήτη από τα αποτελέσματα της υπερθέρμανσης, πρέπει να φροντίσουν για απείρως περισσότερα από ό,τι έχει σχεδιασθεί για τον περιορισμό των εκπομπών του άνθρακα, και σε μικρότερο χρονικό διάστημα από ό,τι είναι γενικά παραδεκτό ως απαραίτητο. Οι άνθρωποι άργησαν να αναγνωρίσουν τους κινδύνους κι ακόμη και τώρα πολλοί αρνούνται να λάβουν σοβαρά υπ' όψη τα προβλήματα αυτά. Αναμφίβολα, τέτοιες συμπεριφορές θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον του πλανήτη Γη. Το πολύ δέκα με δεκαπέντε χρόνια έχουν περιθώριο να αποκαταστήσουν την ισορροπία πριν επέλθει ανεπανόρθωτη ζημία.

Για να επιτύχουν αυτό τον στόχο, οι άνθρωποι πρέπει να αλλάξουν τον τωρινό τρόπο ζωής δραματικά και να ενστερνιστούν απλούστερες μορφές διαβίωσης και εργασίας. Ήδη, προ πολλού έχουν παρέλθει οι μέρες που οι άνθρωποι βίαζαν και λεηλατούσαν τον πλανήτη κατά βούληση, χωρίς την παραμικρή σκέψη για τις επερχόμενες γενεές και χωρίς κυριολεκτικά το παραμικρό ενδιαφέρον και φροντίδα για το περιβάλλον το οποίο, αναπόφευκτα, βαθμιαία αλλοιώθηκε.

Εδώ και πολλά έτη, κάθε χρόνο, τεράστιες περιοχές παρθένου αρχέγονου δάσους αποψιλώνονται από τα ζωογόνα δέντρα για καθαρά εμπορικά οφέλη. Η εμπορευματοποίηση, πράγματι, προοιωνίζει δεινά για την ανθρωπότητα με τον τρόπο που σφίγγει τον βρόχο της στο λαιμό των ανθρώπων. Η εμπορευματοποίηση, λέει ο Μαϊτρέγια, είναι περισσότερο επικίνδυνη για τους ανθρώπους από όσο η ατομική βόμβα, και καταδεικνύει την καταστρεπτική της δύναμη με το οικονομικό χάος το οποίο κυβερνά τον κόσμο σήμερα.» (Ο Δάσκαλος του Μπέντζαμιν Κρεμ «Η πληγή της εμπορευματοποίησης»)

***

Μπορεί να γίνει ορατό ότι, επιτέλους, ορισμένοι άνθρωποι έχουν αρχίσει να παίρνουν στα σοβαρά τους κινδύνους που δημιουργεί η υπερθέρμανση του πλανήτη και οι συνακόλουθες κλιματικές αλλαγές που αυτή επιφέρει. Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μεγάλη διαφωνία για την πραγματικότητα ή όχι και την έκταση των κινδύνων, καθώς και για τους καλύτερους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων που έχει γίνει αποδεκτό ότι υφίστανται. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ορισμένοι, τουλάχιστον, αναγνωρίζουν ότι οι άνθρωποι αντικρίζουν μπροστά ένα τεράστιο έργο για την ανάσχεση της επέκτασης της καταστροφής και τη σταθεροποίηση του περιβάλλοντος. Είναι, επίσης, αλήθεια ότι ακόμη και οι πιο ενήμεροι και ανήσυχοι για το πρόβλημα γνωρίζουν ελάχιστα για την έκταση και την πολυπλοκότητά του.... Ο άνθρωπος έχει ρημάξει και μολύνει τη γη, και είχε προκαλέσει σοβαρές καταστροφές στο ίδιο του το σπίτι. Τώρα οι άνθρωποι οφείλουν να θέσουν ως κορυφαία προτεραιότητα την αντιμετώπιση των καταστροφών που έχουν προκαλέσει και έτσι να αποκαταστήσουν την κλονισμένη υγεία του πλανήτη. Θα πρέπει να μάθουν να περιορίζουν τις απαιτήσεις τους από τον πλανήτη και να μάθουν την ομορφιά της απλότητας και τη χαρά του μοιράσματος.

Ο άνθρωπος δεν έχει άλλη επιλογή: ο επείγων χαρακτήρας του έργου απαιτεί άμεση δράση· λίγοι συνειδητοποιούν πραγματικά την αληθινή κλίμακα των καταστροφών που έχουν ήδη συντελεστεί. Η ερώτηση που πρέπει να τεθεί είναι: μπορεί να σωθεί ο πλανήτης Γη και με ποιούς τρόπους;

Η απάντηση είναι ένα ηχηρό ΝΑΙ! και οι τρόποι περιλαμβάνουν το μετασχηματισμό των σημερινών τρόπων διαβίωσης από την πλειοψηφία των ανθρώπων. (Ο Δάσκαλος του Μπέντζαμιν Κρεμ, από το «Η Γη αγωνιά.»)

***

Η ανθρωπότητα έχει την τάση να σκέφτεται μηχανιστικά, αλλά ο κόσμος είναι μια μονάδα, ένα οργανικό ζωντανό ον. Κάθε άτομο αυτού του όντος συνδέεται με όλα τα άλλα άτομα. ΓιΆ αυτό πρέπει να μάθουμε να σκεφτόμαστε με διαφορετικό τρόπο, όχι χωριστικά και μηχανικά αλλά οργανικά. Ο μόνος τρόπος για να ζήσουμε σωστά, σύμφωνα με το νόμο της αιτίας και αποτελέσματος, είναι να το κατανοήσουμε και να ζήσουμε οργανικά σε ετούτο τον οργανικό χώρο που ονομάζουμε πλανήτη Γη. (Μπέντζαμιν Κρεμ, Share International Ιούλιος / Αύγουστος του 2009)

***

Επί του παρόντος, θα Με δείτε με νέα μορφή, να παρουσιάζω στους ανθρώπους τις επιλογές που έχουν για το μέλλον τους, να σκιαγραφώ για σας τις δυνατότητες και να σας αποκαλύπτω τους νόμους του Θεού.

Αυτοί οι νόμοι, φίλοι Μου, αγκαλιάζουν ολόκληρη τη ζωή σας. Χωρίς το Σχέδιο του Θεού ο άνθρωπος είναι σαν το τίποτα. Να το θυμάστε αυτό πάντα και νΆ αποκαθιστάτε την ισορροπία. Να έχετε πάντα μέσα σας την αίσθηση του μεγαλείου του ανθρώπου, της ενότητας του ανθρώπου με όλα τα πράγματα, και της θεϊκής του εμβέλειας. (Ο Μαϊτρέγια, από το Μήνυμα αρ. 119)

***

Είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε να αντιμετωπίσουμε όχι μόνο την υπερθέρμανση του πλανήτη, αλλά και το σύνολο των αλλαγών που λαμβάνουν χώρα στη πλανητική δομή. Υπάρχουν πολλοί επιστήμονες που υποστηρίζουν και τις δύο πλευρές του ζητήματος, και οι πετρελαϊκές εταιρίες προσεταιρίζονται εκείνους που λένε ότι τίποτα το ανησυχητικό δεν συμβαίνει. Σύμφωνα με τους Δασκάλους, που είναι οι μόνοι που μπορούν να γνωρίζουν με βεβαιότητα, το 80 τοις εκατό της αύξησης της θερμοκρασίας στον κόσμο οφείλεται σε πλανητική υπερθέρμανση που προκαλείται από τον άνθρωπο. Είκοσι τοις εκατό οφείλεται σε ορισμένες αλλαγές στη σχέση μεταξύ του ήλιου και της γης, που ο ίδιος ο Μαϊτρέγια έχει επιφέρει, εν μέρει για να επιστήσει την προσοχή μας στον επείγον χαρακτήρα της αντιμετώπισης αυτού του κινδύνου για τη πλανητική ζωή μας. (Μπέντζαμιν Κρεμ, βιβλίο «Η Συνάθροιση των Δυνάμεων του Φωτός»)

***

Τα προβλήματα του ανθρώπου σήμερα, όπως και πάντα, είναι δικά του δημιουργήματα· δεν είναι έμφυτα στο Σχέδιο του Θεού. Με την κακή χρήση της θεϊκής του ελεύθερης βούλησης, ο άνθρωπος έχει θέσει το μέλλον του και το μέλλον όλων των βασιλείων σε κίνδυνο. Πολλοί σήμερα αρχίζουν να το συνειδητοποιούν και παίρνουν όποια μέτρα μπορούν για νΆ αποτρέψουν την καταστροφή. Αυτό είναι καλό.

Αλλά όλοι οι άνθρωποι δεν διακρίνουν τον κίνδυνο που απειλεί την ανθρωπότητα με αυξανόμενη ένταση. Λίγος είναι, αληθινά, ο χρόνος που απομένει για την ανασυγκρότηση του κόσμου μας σε βάσεις πιο ταιριαστές με τον αληθινό ρόλο και σκοπό του ανθρώπου.

Δικό Μου έργο είναι να σας δείξω το δρόμο, να σκιαγραφήσω τις δυνατότητες μόνο, γιατί το Νέο Κόσμο πρέπει ο άνθρωπος ο ίδιος να σφυρηλατήσει. (Ο Μαϊτρέγια, από το Μήνυμα αρ. 12)

***

Το πιο σημαντικό με το οποίο ασχολείται ο Μαϊτρέγια είναι η διάσωση των εκατομμυρίων ανθρώπων που τώρα πεθαίνουν λιμοκτονώντας σε ένα κόσμο αφθονίας. Λέει ότι τίποτα δεν Τον λυπεί περισσότερο όσο αυτή η ντροπή: «Το έγκλημα του διαχωρισμού [των ανθρώπων] πρέπει να απομακρυνθεί από αυτό τον κόσμο. Το δηλώνω αυτό σαν Σκοπό Μου.» Έτσι ο πρώτος στόχος Του Μαϊτρέγια είναι να κάνει φανερό στην ανθρωπότητα το γεγονός ότι είμαστε ένα και ότι είμαστε ίδιοι: οπουδήποτε ζούμε, οτιδήποτε χρώμα και αν έχουμε, οποιαδήποτε μόρφωση ή θρησκευτική πεποίθηση, οι ανάγκες όλων είναι ίδιες.

ΕξΆ ίσου σημαντικό και το ίδιο επιτακτικό είναι η διάσωση του πλανήτη μας από την καταστροφή την οποία προκαλεί η αλόγιστη εκμετάλλευση των παραγωγικών πηγών του. Οι κυβερνήσεις σήμερα, έπειτα από πολλά χρόνια προειδοποίησης από τους επιστήμονες, αποκτούν όλο και μεγαλύτερη επίγνωση ότι (ο κίνδυνος) της υπερθέρμανσης του πλανήτη είναι πραγματικός. Ο κίνδυνος έχει, σε ένα βαθμό, κατανοηθεί πια, αλλά η απαιτούμενη υπευθυνότητα για την αντιμετώπισή του δεν έχει ακόμα εμφανιστεί σΆ όλες τις κυβερνήσεις. Αυτό είναι ένα από τις σημαντικότερα πράγματα που οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε – ότι ο άνθρωπος είναι υπεύθυνος για το 80%, τουλάχιστον, της υπερθέρμανσης του πλανήτη, και αν αυτή συνεχιστεί θα επηρεάσει ριζικά τη καθημερινότητα μας. Μόνο ο Μαϊτρέγια και οι Δάσκαλοι έχουν την ακριβή γνώση του πώς πρέπει να την αντιμετωπίσουμε, αλλά ήδη ξέρουμε τα πρώτα μέτρα που πρέπει να πάρουμε (την ανάγκη να περιορίσουμε τις εκλύσεις του διοξειδίου του άνθρακα και τα λοιπά). Η επιτακτικότητα της δράσης δεν έχει συνειδητοποιηθεί απόλυτα από τις κυβερνήσεις. Ο Μαϊτρέγια θα τονίσει πόσο πραγματικά επείγουσα είναι αυτή η δράση. Η καταστροφή των δασών του πλανήτη – για παράδειγμα, κάθε χρόνο καταστρέφεται στην Κεντρική και Νότια Αμερική μία περιοχή παρθένου δάσους του μεγέθους του Βελγίου- έχει ριζική επίδραση στο οξυγόνο που είναι απαραίτητο για την επιβίωση.

Η ανάγκη του μοιράσματος των παραγωγικών πηγών του πλανήτη είναι η πρώτη ενέργεια στην οποία θα δώσει έμφαση ο Μαϊτρέγια. Αυτή θα δημιουργήσει την εμπιστοσύνη που θα ανοίξει το δρόμο για την επίλυση όλων των άλλων προβλημάτων, εθνικών και παγκόσμιων. (Μπέντζαμιν Κρεμ «Η αφύπνιση  της Ανθρωπότητας» σελ 48-49)

***

Οι άνθρωποι πρέπει να συνειδητοποιήσουν την ευθύνη τους απέναντι στον πλανήτη στον οποίο ζουν. Διαχειριστές, είναι οι άνθρωποι, ενός ισχυρού αλλά ευαίσθητου οργανισμού και πρέπει να τον προστατεύουν από κάθε κακό. Λίγοι, σήμερα, μπορούν να ισχυριστούν ότι το κάνουν. Αντίθετα, οι άνθρωποι μολύνουν και τσαλαπατούν βάναυσα τη γενναιόδωρη απλοχεριά της φύσης, αδιαφορώντας για το μέλλον και τις ανάγκες των παιδιών τους. Είναι αλήθεια ότι πολλοί αντιλαμβάνονται το πρόβλημα, αλλά μέχρι να γίνει κατανοητό και να απασχολήσει όλους, ώστε να αντιμετωπιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο, μικρή πρόοδος μπορεί να γίνει.

Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ο Μαϊτρέγια δεν είναι αδιάφορος για τους κινδύνους που απειλούν την ανθρωπότητα αν αγνοηθεί αυτό το πιεστικό πρόβλημα. Θα καλέσει τους ανθρώπους να εργαστούν - όλοι - για την αποκατάσταση του πλανήτη, και θα δείξει το δρόμο προς μια απλούστερη και ευτυχέστερη ζωή.

Μόλις αποκατασταθεί και πάλι η υγεία του, ο πλανήτης θα συνεχίσει να παρέχει γενναιόδωρα σε όλους όσους τον προσεγγίζουν με φροντίδα και αγάπη. Τα στοιχειακά των κατώτερων βασιλείων γνωρίζουν καλά τα καθήκοντά τους· ελεύθερα από την επιρροή της διαταραγμένης σκέψεις των ανθρώπων, αυτοί οι εργατικοί δημιουργοί μπορούν, σε αρμονία, να δημιουργήσουν έναν καινούργιο και καλύτερο κόσμο. (Ο Δάσκαλος του Μπέντζαμιν Κρεμ, από το «Η Μεγάλη Μητέρα»)


Η παγκόσμια οικολογική ισορροπία

Απόσπασμα από συνέντευξη με το Δάσκαλο του Μπέντζαμιν Κρεμ (μέσω του Μπέντζαμιν Κρεμ) στην Patricia Pitchon (Περιοδικό Share International Σεπτεμβρίου του 1993)


Ποιοι είναι οι σημαντικότεροι κίνδυνοι σήμερα;

Ο Δάσκαλος: Η ρύπανση του αέρα, της θάλασσας και του εδάφους. Αυτό είναι ο υπΆ αριθμόν ένα κίνδυνος για την ανθρωπότητα και είναι υπεύθυνος για την κακή υγεία εκατομμυρίων καθώς και για τους πρόωρους θανάτους αμέτρητων χιλιάδων. ΣΆ όλο τον κόσμο λαμβάνει χώρα μια αργή δηλητηρίαση του παγκόσμιου πληθυσμού και μόνο η εξαιρετική αντοχή του ανθρώπινου βιοσυστήματος επιτρέπει την ανθρωπότητα να διατηρηθεί στο παρόν επίπεδο υγείας.

Δεύτερο πρόβλημα είναι η αποψίλωση των δασών (αποδάσωση). Τα αποτελέσματα της ερημοποίησης είναι καλά τεκμηριωμένα. Επιδρούν σημαντικά, επιτείνοντας το πρόβλημα της ρύπανσης, διότι με κάθε δέντρο που κόβεται, αντίστοιχο οξυγόνο, επίσης, χάνεται από την ατμόσφαιρα.

Η τρίτη πηγή κινδύνου είναι η υπερθέρμανση της ατμόσφαιρας, το λεγόμενο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Αυτό θα έχει βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα στην ποιότητα της ζωής, συμπεριλαμβανομένου του κλίματος. Ο κύριος παράγοντας είναι η αύξηση της ερημοποίησης καθώς οι κλιματικές αλλαγές που θα λάβουν χώρα θα επηρεάσουν τα δάση και θα ωθήσουν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού να μετακινηθούν από τη μία περιοχή στην άλλη σε πολύ σύντομα χρονικά διαστήματα.


Ποια είναι τα κύρια βήματα για να περιοριστεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου;

Ο Δάσκαλος: Η συνειδητοποίηση ότι αυτό πράγματι αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί όχι ανεξάρτητα αλλά συνολικά, καθώς επηρεάζει όλους τους λαούς χωρίς εξαίρεση, και ως εκ τούτου απαιτεί να αναγνωριστεί από τη Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ως σημαντική απειλή για την ανθρωπότητα. Όλα τα έθνη πρέπει να συμβάλουν.


Ήταν η Διάσκεψη του Ρίο (του 1992) ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση;

Ο Δάσκαλος: Ναι, αλλά με την προφανή εξαίρεση της έλλειψης συνεργασίας από μερικά από τα σημαντικότερα έθνη, που αρνήθηκαν να στηρίξουν τα ψηφίσματα τα οποία θα είχαν αρχίσει να αντιμετωπίζουν τα περιβαλλοντικά προβλήματα μΆ ένα ρεαλιστικό τρόπο. Μερικά από αυτά τα έθνη, άλλωστε, είναι οι χειρότεροι ρυπαντές.

Ένα δεύτερο βήμα είναι η επιτακτική και δραστική μείωση της κατασπατάλησης των πόρων του πλανήτη, πράγμα που σημαίνει την πλήρη μεταμόρφωση της οικονομικής δομής του κόσμου όπως τον ξέρουμε σήμερα.

Αυτό θα καταστεί δυνατό μόνο όταν τα έθνη στο σύνολό τους αποδεχτούν τη δίκαιη αναδιανομή των πόρων, εφαρμόζοντας έτσι την αρχή του μοιράσματος από κοινού. Στη συνέχεια, θα διαπιστωθεί ότι οι πραγματικές ανάγκες όλων των ανθρώπων - αλλά για ένα απλούστερο τρόπο ζωής - μπορούν να αντιμετωπιστούν χωρίς τη συνεχή μείωση της βιωσιμότητας του πλανήτη. Αυτό από μόνο του μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού και, κατά συνέπεια, σΆ ένα βαθμό αειφόρου οικολογικής ανάπτυξης.


Είναι κάποια από αυτά  πιθανό να συμβούν χωρίς την ανάδυση του Μαϊτρέγια;

Ο Δάσκαλος: Για να είμαστε ρεαλιστές, όχι. Η ανθρωπότητα αυτή τη στιγμή είναι υπερβολικά εγωκεντρική, πολύ διχασμένη και κοντόφθαλμη για να αποδεχτεί να υλοποιήσει αυτές τις αλλαγές. Αλλά όλο και περισσότερο, η αντίληψη των ανθρώπων αλλάζει, καθώς η οικολογική απειλή επιβαρύνει το περιβάλλον όλων. Το πρόβλημα σήμερα είναι ότι τα ισχυρά συμφέροντα, μαζί με τον γενικότερο εφησυχασμό της ανθρωπότητας, παρεμποδίζουν την άσκηση της όποιας πολιτικής βούλησης για αλλαγή. Απαιτείται ένα ευρύ πρόγραμμα ενημέρωσης το οποίο θα αποκαλύψει στην ανθρωπότητα τη φρίκη που αναπόφευκτα θα προκύψει αν οι σημερινές πρακτικές επιτραπεί να συνεχιστούν.

Αυτό το πρόγραμμα, πρέπει να το παραδεχτούμε, θα χρειαστεί μια ισχυρή φωνή και μόνο ο Μαϊτρέγια, όταν γίνει αποδεκτός με τιμές ως Παγκόσμιος Διδάσκαλος, θα διαθέτει το απαραίτητο κύρος και πειθώ.

Υπό την καθοδήγησή Του, τα έθνη θα ξεκινήσουν το έργο, πρώτον, της βελτίωσης (παρέχοντας έτσι μια ανάσα), και στη συνέχεια της θεραπείας της παρούσας κακής υγείας του Πλανήτη Γη. Ένας απλούστερος και υγιέστερος τρόπος ζωής είναι το κλειδί για αυτή τη θεραπεία. Η τωρινή σπάταλη και κακή χρήση των πόρων δεν πρέπει να επιτραπεί να συνεχίσει ανεξέλεγκτα.

Όταν η ανθρωπότητα το συνειδητοποιήσει πραγματικά, θα ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για τον τερματισμό της υπερκατανάλωσης των πόρων, οδηγώντας, έτσι, στην αναγέννηση και τη σταθεροποίηση του πλανήτη.

(Από το «Η αποστολή του Μαϊτρέγια» Τόμος 3)



Μπορείτε να διαβάσετε επίσης πάνω στο θέμα αυτό δυο άρθρα του Δασκάλου του Μπέντζαμιν Κρεμ: του Σεπτεμβρίου του 2007 και του Οκτωβρίου του 2012.





Πρώτη σελίδα | Εισαγωγή | Μαϊτρέγια | Προτεραιότητες | Θαύματα | Προαιώνια Σοφία | Θρησκεία | Μπέντζαμιν Κρεμ | Υπηρεσία | Φωτογραφίες | Βιβλία και άλλες πηγές | Η φωνή & η βούληση των λαών