Ελληνικές σελίδες από το περιοδικό Share International | Αποσπάσματα πάνω σε ένα κοινό θέμα

Σταχυολογήματα για τις πρόσφατες ταραχές στη χώρα μας

Δεκέμβριος 2008


Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του περιοδικού Share International είναι τα άρθρα που δίνει κάθε μήνα ο Δάσκαλος του Μπέντζαμιν Κρεμ, ένας από τους Δασκάλους της Πνευματικής Ιεραρχίας ο οποίος εργάζεται σε στενή συνεργασία με το Χριστό.

Ο κύριος σκοπός αυτών των άρθρων είναι να τραβήξουν την προσοχή στις ανάγκες του παρόντος και του άμεσου μέλλοντος. Μια άλλη λειτουργία τους είναι να πληροφορούν για τις διδασκαλίες του Μαϊτρέγια, του Χριστού, του Δασκάλου όλων των Δασκάλων.

Τα άρθρα Του χύνουν φως στον πολιτισμό της Νέας Εποχής σε όλες τις εκφάνσεις του. Kάνει έκκληση για υπηρεσία και θυσίες για να δημιουργήσουμε μια κοινωνία βασισμένη στη δικαιοσύνη και στο μοίρασμα.

Η μεταφραστική ομάδα του ελληνικού ιστοχώρου του Share International σταχυολόγησε αποσπάσματα από μερικά πρόσφατα άρθρα με σκοπό να φωτίσει τις πρόσφατες (Δεκέμβριος του 2008) ταραχές στην χώρα μας μέσα από το πρίσμα της σκέψης του Δασκάλου.


 

"Η εμπορευματοποίηση στραγγαλίζει την ανθρωπότητα και συνθλίβει κάθε γενναιόδωρη σκέψη και χειρονομία στη ζωή. Οι ψυχές των ανθρώπων δεν μπορούν να αντέξουν αυτή την καταπίεση για πολύ ακόμα και κραυγάζουν δυνατά μέσα στην αγωνία και την απογοήτευσή τους. Κι ύστερα αναρωτιούνται για την αύξηση της εγκληματικότητας και για το χάος που προκαλεί η νεολαία σε κάθε χώρα. "

Μάρτιος 2008

 

"Ίσως φαίνεται αδύνατο να γίνει πιστευτό ή ίσως φαντάζει μόνο σαν ευσεβής πόθος, αλλά όπως φαίνεται από την ανώτερη οπτική γωνία των Πρεσβυτέρων Αδελφών σας, σημαντικές αλλαγές προς το καλύτερο λαμβάνουν χώρα σε όλο τον κόσμο. Βλέπουμε μια αυξανόμενη κινητικότητα στην κατεύθυνση της ενότητας και της δικαιοσύνης, και μια αυξανόμενη συνειδητοποίηση της απόλυτης αναγκαιότητας να βασιλέψει η ειρήνη αν η ανθρωπότητα πρόκειται να συνεχίσει να προχωράει στο εξελικτικό της μονοπάτι. Ετούτο συνιστά ένα τεράστιο βήμα που μας απομακρύνει από το χείλος της αυτοκαταστροφής.

....Ωστόσο, οι λαοί αφυπνίζονται: ένα διαφορετικό όργανο πάιζει έναν νέο σκοπό και οι λαοί ανταποκρίνονται. Σχεδόν σε κάθε χώρα, οι άνθρωποι νοιώθουν ένα νέο φως, ένα σκεπτικό που αναζωογονεί, μια ελπίδα να ανατέλλει. Οι άνθρωποι νοιώθουν την Ελευθερία, την Δικαιοσύνη και την Ειρήνη να είναι πιο κοντά τους, περισσότερο πραγματικές, πιο πιθανές να επιτευχθούν από ποτέ άλλοτε. Οι παγκόσμιες επικοινωνίες δίνουν στους ανθρώπους μια νέα αντίληψη του εαυτού τους ως μία ανθρωπότητα. Αυτή η καινούργια συνειδητοποίηση ασφαλώς δεν είναι ούτε ολοκληρωμένη ούτε τέλεια, αλλά Εμείς αντιλαμβανόμαστε καθαρά το ξεκίνημα μιας νέας και ελπιδοφόρας ροπής σε αυτή την κατεύθυνση. Αυτό, πράγματι, ευφραίνει τις καρδιές Μας και μαρτυρά ορθή ανταπόκριση στις ενέργειες της Νέας Εποχής.

.......Παρατηρείστε κι αφουγκραστείτε με δέουσα προσοχή την φωνή των λαών του κόσμου που υψώνεται καθώς όμοια ανυψώνεται η ελπίδα κι η χαρά μέσ’ την καρδιά τους."

Απρίλιος 2008

 

"Είναι βέβαιο ότι σύντομα έρχεται ο καιρός που οι άνθρωποι θα καταλάβουν από μόνοι τους ότι η κατεύθυνση στην οποία τώρα ταξιδεύουν είναι λανθασμένη, άκαρπη για την μελλοντική τους ευτυχία, και καταδικασμένη να αποτύχει. Κατανοώντας αυτά, θα θέσουν τις ερωτήσεις: Γιατί το κενό αυτό; Γιατί αδυνατούμε να επιτύχουμε την ειρήνη που επιδιώκουμε; Πού έχουμε κάνει λάθος; Αφού τότε στραφούν προς τον Μαϊτρέγια, θα αξιολογήσουν τις λέξεις Του, εξετάζοντας πώς αυτές σχετίζονται με την συμφορά τους. Θα ανακαλύψουν ότι κεντρικό ρόλο στη σκέψη του Μαϊτρέγια έχει η έννοια της Ενότητας. Θα τους διαβεβαιώσει ότι πρέπει να θεωρήσουν τους εαυτούς τους ως Ένα, ο καθένας τμήμα ενός ενωμένου Όλου - της ανθρώπινης οικογένειας- και πως καθετί που κάνουν πρέπει να αντανακλά αυτή την Ενότητα. Η παρούσα αποτυχία να αναγνωρισθεί και να εκτιμηθεί αυτή η πραγματικότητα, θα υποστηρίξει ο Μαϊτρέγια, είναι η αιτία για όλες τις δυσκολίες και τα προβλήματά μας, την δυσαρμονία και τους φόβους μας, τις ένοπλες συγκρούσεις και τους πολέμους μας.

«Δες τον αδερφό σου ως τον ίδιο σου τον εαυτό», λέει ο Μαϊτρέγια. Δημιουργήστε μια Διεθνή Αποθήκη αγαθών από την οποία όλοι μπορούν να πάρουν. Μόνον έτσι, με το Μοίρασμα από κοινού των πόρων, είναι δυνατόν να ανανεωθεί ο κόσμος, αυτό είναι η Διδασκαλία Του. Μόνο με το Μοίρασμα, θα διαβεβαιώσει ο Μαϊτρέγια, θα γίνει εφικτό να βρούνε οι άνθρωποι την ευτυχία που αναζητούν. Από μόνο του το Μοίρασμα και μόνο, θα φέρει την Δικαιοσύνη και την Ειρήνη. "

Ιούλιος-Αύγουστος 2008

 

"Ο τωρινός, κατά ευφημισμό αποκαλούμενος πολιτισμός 'έχει φάει πια τα ψωμιά του', αποσυντίθεται και πεθαίνει, και δεν έχει να προσφέρει στους ανθρώπους πολλά περισσότερα από δυσκολίες και φόβο, και τελικά, αυτό-εξόντωση."

Οκτώβριος 2008

 

"Εμείς, οι Πρεσβύτεροι Αδελφοί σας εδώ και πολλά χρόνια προειδοποιούμε τους ανθρώπους για τους κινδύνους της τυφλής υπακοής στις δυνάμεις της αγοράς οι οποίες είναι κι οι ίδιες τυφλές.......

....Οι άνθρωποι απαιτούν εντιμότητα και δικαιοσύνη και δεν έχουν καμιά διάθεση να τους αγνοήσουν..... η συνέχιση της παρούσας αταξίας θα επιφέρει μόνον περισσότερο χάος· ότι μόνο μια πλήρης και με προγραμματισμένη ευταξία ανοικοδόμηση του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος θα φέρει δικαιοσύνη και  ειρήνη· ότι χωρίς τέτοια δικαιοσύνη και ειρήνη το μέλλον θα είναι όντως θλιβερό..... έχουμε την απάντηση στα χέρια μας, ότι όλοι οι άνθρωποι στον κόσμο είναι ένας άνθρωπος, ότι είτε ζούμε και ευημερούμε ως ένας άνθρωπος ή αντιμετωπίζουμε τον αφανισμό. Αυτά τα πράγματα, ένα προς ένα, θα πει ο Μαϊτρέγια στον κόσμο κι οι άνθρωποι θα ανταποκριθούν. Μπροστά στους σημερινούς ηγέτες τους, θα διαπιστώσουν την ορθή αντίληψη που έχει ο Μαϊτρέγια για τα πράγματα και θα καλωσορίσουν την ευκαιρία να κάνουν την συμβουλή Του πράξη."

Νοέμβριος 2008