ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Με τον Μπέντζαμιν Κρεμ. Μεταφρασμένες από το τεύχος του Νοεμβρίου του 2011 του περιοδικού Share International.

Ε: Πόσες τηλεοπτικές εμφανίσεις έχει κάνει ο Μαϊτρέγια μέχρι σήμερα;
Α: 46, οι τελευταίες 3 στη Βραζιλία. (Μέχρι την 5η Οκτωβρίου του 2011.)

Ε: Ο Μαϊτρέγια άρχισε την δημόσια αποστολή Του πριν από ενάμιση χρόνο. Από τότε είχαμε την πετρελαϊκή καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού, το τσουνάμι και τη συνεχιζόμενη έκκληση ραδιενέργειας στην Ιαπωνία, την Αραβική ¶νοιξη με τα πολλά θύματα σκοτωμένων και απαίσια χτυπημένων και τρελές καιρικές συνθήκες σΆ όλο τον κόσμο που συνεχίζουν να προκαλούν όλεθρο. Έλπιζα ότι η παρουσία και η επιρροή του Μαϊτρέγια θα μας οδηγούσε σε μια περισσότερο ευεργετική και ειρηνική κατεύθυνση. Φαίνεται ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο και ότι η παρουσία Του δεν σημαίνει λιγότερη αναστάτωση. Στην πραγματικότητα πιθανόν να υπάρξουν περισσότερα ή και χειρότερα αρνητικά γεγονότα μέχρι να φτάσουμε στο σημείο καμπής. Μπορείτε να σχολιάσετε αυτή την φαινομενική αντίθεση και πότε θα μπορούσαμε να αναμένουμε αυτή την καμπή; Σας ευχαριστούμε για όλο το έργο σας κατά τη διάρκεια των ετών.
Α. Οι απλοί άνθρωποι αντιλαμβάνονται τα δρώμενα στον κόσμο με τελείως διαφορετικό τρόπο απΆ ότι οι Δάσκαλοι, κάτι τελείως φυσικό λαμβάνοντας υπΆ όψιν τη διαφορά που υπάρχει μεταξύ του επιπέδου της εξέλιξης και της εμπειρίας. Εμείς βλέπουμε μόνο μια ακολουθία από μεμονωμένα συμβάντα και, ανάλογα με την κατάσταση του νου μας, τα θεωρούμε συχνά ως απειλητικά, ανεπιθύμητα ή τρομακτικά μόνο. Οι Δάσκαλοι βλέπουν τα ίδια γεγονότα αλλά ταυτόχρονα και όλα τα άλλα γεγονότα που συμβαίνουν παράλληλα σε όλα τα επίπεδα, τα οποία εμείς δεν βλέπουμε, λόγω της περιορισμένης συνείδησής μας. Οι Δάσκαλοι βλέπουν τα γεγονότα να ανατέλλουν κατεβαίνοντας μέσω των διαφόρων πεδίων. Πολλά από τα γεγονότα που σΆ εμάς φαίνονται τόσο ισχυρά και απειλητικά, στην (οξυδερκή) όραση των Δασκάλων φαίνονται να μειώνονται και να εξαφανίζονται, ενώ την ίδια στιγμή μεγάλα ενεργειακά κύματα που εμπεριέχουν νέες δομές, σκέψεις και ιδέες, σταδιακά μας πλησιάζουν και κάνουν πρόδηλη την παρουσία τους στο φυσικό επίπεδο. ΜΆ αυτόν τον τρόπο λαμβάνει χώρα μια τεράστια μεταμόρφωση της οποίας, ως επί το πλείστον, η ανθρωπότητα δεν γνωρίζει τίποτα.
Ο ερωτών ζητά να μάθει πότε μπορούμε να περιμένουμε το σημείο καμπής στη διαδικασία αυτή. Το σημείο καμπής έχει ήδη αρχίσει. Όλο και περισσότερα τμήματα από το «νέο» συγκεκριμενοποιούνται στα κατώτερα πεδία, και όλο και λιγότερα από τα «σκουπίδια» του παρελθόντος εξακολουθούν να εξασκούν την (αρνητική) επιρροή τους. Σχετικά πολύ σύντομα θα αντιληφθούμε ότι θα επέλθει μια «γαλήνη» στον κόσμο και όσο η ανθρωπότητα θα δρα - όλα εξαρτώνται από την δράση της ανθρωπότητας - τόσο το ζύμωμα του καινούργιου θα επακολουθεί. Η ανθρωπότητα πρέπει να δει τον εαυτό της ως μια δρώσα δύναμη και όχι απλά ως κάποιος θεατής που το μόνο που κάνει είναι να ελπίζει για την ευτυχή κατάληξη αυτών των μνημειωδών γεγονότων. Όπως λέει ο Μαϊτρέγια: "Δεν συμβαίνει τίποτα από μόνο του. Ο άνθρωπος πρέπει να δράσει και να εφαρμόσει τη βούλησή του..", και η ανθρωπότητα αρχίζει να το κάνει.

Ε: Έχει δει ο κ. Κρεμ τις συνεντεύξεις του Μαϊτρέγια στην τηλεόραση ή τις έχει πληροφορηθεί από τον Δάσκαλο του;
Α: Δεν τις έχω δει.

Ε: Το ξέρω ότι έχετε κουραστεί να σας ρωτάνε γιΆ αυτό, αλλά οφείλω να το κάνω. Θα ήθελα μια μικρή νύξη για το πώς να εντοπίσουμε τις συνεντεύξεις του Μαϊτρέγια στο διαδίκτυο. Επί πολύ καιρό αναζητώ κάτι στο διαδίκτυο που να σχετίζεται με τις συνεντεύξεις του Μαϊτρέγια στις ΗΠΑ και το Μεξικό, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ποθώ να ακούσω ο ίδιος την σοφία Του και να βιώσω την παρουσία Του. Είναι η μόνη ελπίδα που έχω για να κρατηθώ, η μόνη ελπίδα που έχω ότι ο κόσμος θα γίνει καλύτερος. Σας παρακαλώ κύριε, σας ικετεύω. Γνωρίζετε από πρώτο χέρι την παρηγοριά της επαφής μΆ ένα  σοφό Δάσκαλο, αλλά εμείς οι υπόλοιποι όχι. Την έχουμε ανάγκη.
Α: Ποτέ δεν αναζήτησα κάποια από τις συνεντεύξεις. Ο Μαϊτρέγια παραμένει ινκόγκνιτο σκόπιμα. Αυτός δεν επιθυμεί να αναγνωριστεί ως «ο Μαϊτρέγια». Ενδιαφέρεται μόνο για το αν επιθυμείτε εσείς για τον κόσμο αυτό που ο ίδιος υποστηρίζει - το μοίρασμα από κοινού, τη δικαιοσύνη και την ειρήνη, αυτές είναι οι προτεραιότητές Του. Κάντε τες και δικές σας (αν δεν είναι ήδη) και φέρτε τον Μαϊτρέγια κοντά σας.

Ε: Έχει κανένα νόημα, άραγε, η αναζήτηση των τηλεοπτικών συνεντεύξεων του Μαϊτρέγια στο YouTube;
Α: Όχι.

Ε: Πόσο κοντά είμαστε στην Ημέρα της Αναγγελίας;
Α: Ίσως μόνο ο Μαϊτρέγια γνωρίζει με ακρίβεια την ημερομηνία της Ημέρας της Αναγγελίας η οποία δεν είναι προκαθορισμένη, αλλά εξαρτάται από την αντίδραση της ανθρωπότητας στα διάφορα ερεθίσματα της Ιεραρχίας. Πάντως, θαρρώ ότι θα συμβεί νωρίτερα απΆ ότι φαντάζονται οι περισσότεροι άνθρωποι.

Ε: Μια πρόσφατη διαδήλωση διαμαρτυρίας από κόπτες χριστιανούς στο Κάιρο της Αιγύπτου καταστάλθηκε βίαια από τον στρατό που βρίσκεται στην εξουσία. Τα βήματα προς τη δημοκρατία φαίνονται να είναι αργά και συναντούν αντίσταση από την κυβέρνηση. ¶ραγε η αληθινή δημοκρατία θα εγκαθιδρυθεί ποτέ στην Αίγυπτο;
Α: Ναι, πράγματι, αλλά θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο. Οι δυνάμεις εναντίον της δημοκρατίας - ο στρατός που βρίσκεται στην εξουσία και τα συντηρητικά οικονομικά συμφέροντα - είναι ακόμα πολύ ισχυρές. Η ανατροπή του Μουμπάρακ αποτέλεσε η ίδια ένα θαύμα που αντήχησε σΆ όλη τη Μέση Ανατολή και δίνει έμπνευση στη φωνή των λαών όλου του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.

Ε: Πιστεύετε ότι το νέο λαϊκό κίνημα στις ΗΠΑ, το οποίο ξεκίνησε με τις διαμαρτυρίες του «Κατάληψη της Wallstreet» και τώρα εξαπλώνεται ταχύτατα και σε άλλες πόλεις, θα έχει θετικά αποτελέσματα;
Α. Ναι. Είναι η αρχή του μετασχηματισμού των ΗΠΑ.

Ε: ¶ραγε τα κινήματα τύπου «κατάληψη του/της» - τα οποία ξεφυτρώνουν τώρα στις ΗΠΑ, εμπνευσμένα από τις διαδηλώσεις του «Κατάληψη της Wallstreet» - είναι το είδος της έκφρασης της δύναμης των λαών που ο Μαϊτρέγια προσπαθεί να κινητοποιήσει για να εξαπλωθούν σε όλο τον κόσμο;
Α: Είναι μέρος της. Τουλάχιστον στην αρχή διαφορετικές ομάδες σε διάφορες χώρες θα χρησιμοποιούν αλλιώτικες μεθόδους για να την εκφράσουν.

Ε: (1) Σε ποιο βαθμό οι διαδηλωτές του «Κατάληψη της Wallstreet», στη Νέα Υόρκη και αλλού στις ΗΠΑ, εμπνέονται (συνειδητά ή όχι) από τις ενέργειες του Μαϊτρέγια; (2) Έχει ο Μαϊτρέγια επισκεφθεί τους διαδηλωτές στη Νέα Υόρκη σε υλική μορφή, όπως έκανε και στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, για να τους εμπνεύσει και να τους διδάξει;
Α: (1) 30 τοις εκατό. (2) Όχι.

Ε: Θα έπρεπε ο λαός με τη δύναμή του να επιχειρήσει να ανατρέψει την οικονομική δομή της χώρας του;
Α: Η δύναμη των λαών δεν έχει σχέση με την «ανατροπή» των οικονομικών δομών της κάθε συγκεκριμένης χώρας, αλλά σχετίζεται με τη κατάκτηση της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ειρήνης για το λαό της χώρας αυτής. Θα πρέπει πάντα να διατηρούμε τον απώτερο στόχο στο μυαλό μας, ο οποίος είναι η κατοχύρωση της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ειρήνης σε όλο τον κόσμο. Νομίζω ότι είναι προφανές πως για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται η ριζική αναδιοργάνωση των οικονομικών δομών του κόσμου. Το να μοιραστούμε από κοινού τους πόρους, θα ανακαλύψετε, αποτελεί τον θεμελιώδη μηχανισμό για αυτό το επίτευγμα.

Ε: ¶ραγε οι ακτιβιστές, ακόμη και οι πιο αφοσιωμένοι που εργάζονται για να αλλάξουν τα τρέχοντα οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά συστήματα, καθώς και όσοι εργάζονται για να σώσουν το περιβάλλον, έχουν να δώσουν κάποια αληθινά πρακτική, εφικτή απάντηση;
Α. Ναι, πράγματι έχουν. Το μοίρασμα από κοινού και η δικαιοσύνη, τα οποία θα μεταμορφώσουν τη ζωή για όλους και εγγυώνται το τέλος των πολέμων, είναι οι στόχοι του καθενός από αυτούς, είτε τα υποστηρίζουν είτε όχι.

Ε: Γίνεται όλο και σαφέστερο κάθε μέρα ότι οι πολιτικοί δεν ξέρουν τι να κάνουν και δεν έχουν καμία απάντηση στην αυξανόμενη παγκόσμια κρίση. Υπάρχουν άραγε πολιτικοί ή ηγέτες στον κόσμο σήμερα οι οποίοι να έχουν κάποια ιδέα για το πώς να προχωρήσουμε για να αντιμετωπίσουμε τα αυξανόμενα προβλήματα;
Α. Ναι, αλλά δεν είναι ακόμη στην κυβέρνηση.

Ε: Με τί τρόπο θα καταφέρουν οι χώρες που είναι ήδη οικονομικά αδύναμες να κατορθώσουν να παρέχουν τα αναγκαία στους πληθυσμούς τους τη στιγμή που το οικονομικό σύστημα του κόσμου καταρρέει; Εκατομμύρια άνθρωποι ήδη στερούνται επαρκούς τροφής - τώρα πια όλο και περισσότεροι στην εύπορη Δύση, επίσης, αρχίζουν να αισθάνονται την πείνα.
Α. Ο κόσμος οφείλει να καταλάβει ότι αυτό είναι αναπόφευκτο. Είναι η «δοκιμασία της ερήμου». Τίποτα δεν θΆ αλλάξει ριζικά, εκτός αν οι άνθρωποι το κατανοήσουν και αναζητήσουν έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής: δηλαδή, τη θέσπιση του μοιράσματος από κοινού των πόρων και, συνεπώς, της δικαιοσύνης και της ειρήνης.

Ε: Είμαι 23 ετών και είμαι από την Αίγυπτο. Σας παρακολουθώ εδώ και αρκετά χρόνια αλλά δε μπορώ άλλο να περιμένω να ΅ρθει η αλλαγή! Βλέπω τις μεταβολές με τη μορφή των επαναστάσεων. (1) Αλλά αναρωτιέμαι πότε θα γίνει η αλλαγή με τη μορφή κάποιου θαύματος. Σε κάθε πνευματικό ιστοχώρο που μπαίνω, καθώς και όλα τα μέντιουμ, λένε ότι (η αλλαγή) είναι κοντά· πολλά αλλάζουν, αλλά η ερώτησή μου είναι, πότε οι πιστοί (ή όσοι είναι σαν εμένα) θα παρατηρήσουμε ότι αυτή ξεκίνησε - και κάθε φυσιολογικό άτομο θα προσέξει ότι γίνεται κάτι που είναι εντελώς ασυνήθιστο; (2) Επειδή είμαι μουσουλμάνος,  μΆ ενδιαφέρει να μάθω αν ο Μωάμεθ (PBUH), επίσης, βρίσκεται, όπως ο Κύριος Ιησούς, στη γη αυτή τη στιγμή ως Δάσκαλος για να μας βοηθήσει;
Α: (1) Αναζητάτε σημάδια ότι συμβαίνουν τώρα σπουδαίες αλλαγές. Δεν βλέπετε αυτό που συντελείται σΆ όλη τη Μέση Ανατολή και αλλού; Μήπως δεν θυμάστε τι έγινε μόλις πριν από λίγους μήνες στην Αίγυπτο, στο Κάιρο, στην πλατεία Ταχρίρ, κάτι που έχει αρχίσει να εξαπλώνεται όλο και περισσότερο σε παγκόσμιο επίπεδο; Ο Μαϊτρέγια ο ίδιος πέρασε πολλές ώρες σε αυτή την πλατεία, επί τρεις εβδομάδες, δίνοντας έμπνευση και προστατεύοντας τους ανθρώπους όλων των θρησκειών, διδάσκοντάς τους να φροντίζουν και να προστατεύουν ο ένας τον άλλον ως πηγή έμπνευσης στον κόσμο. Είναι οι άνθρωποι παντού που αυξάνουν τις φωνές τους οι οποίοι θα αλλάξουν, και ήδη αλλάζουν, τον κόσμο. (2) Ναι. Ο Μωάμεθ έλαβε την έμπνευση και τη διδασκαλία Του από τον Ιησού. Είναι αδέλφια.

Ε: Η τελική κατάρρευση του οικονομικού συστήματος είναι οδυνηρά αργή εξΆ αιτίας, ασφαλώς, των συνεχών μεθοδεύσεων, όπως διασώσεις, αύξηση της οροφής του χρέους και οριζόντιες αυστηρές περικοπές στα συστήματα κοινωνικής πρόνοιας, στις δημόσιες υπηρεσίες κλπ. Θα έρθει, άραγε, κάποια στιγμή, πολύ σύντομα, όπου οι αγορές τελικά θα «πιάσουν πάτο» και αυτός ο αργός θάνατος ολοκληρωθεί τελικά με τις παγκόσμιες αγορές και την οικονομία σε ολοκληρωτική κατάρρευση;
Α: Ναι. Θα μπορούσαμε να ονομάσουμε αυτή τη διαδικασία αργή, αλλά στην πραγματικότητα, αν την παρατηρήσουμε ψύχραιμα, είναι εντυπωσιακά γρήγορη.

Ε: Ποια είναι η άποψή σας για τις προσπάθειες των Παλαιστινίων να αποκτήσουν μεγαλύτερη επίσημη αναγνώριση στα Ηνωμένα Έθνη; Πιστεύετε ότι οι προσπάθειες αυτές αυτή τη στιγμή, ή στο μέλλον, προωθούν τον σκοπό τους;
Α: Θυμίζουν στον κόσμο την παρουσία τους και τις κακουχίες τους, ίσως δεν προσφέρουν κάτι περισσότερο αυτή τη στιγμή. Όπως έχω και παλιότερα πει, για την επίλυση του Παλαιστινιακού θα απαιτηθεί ο ίδιος ο Μαϊτρέγια. Επί του παρόντος, οι Ισραηλινοί δεν έχουν καμία πρόθεση λύσης που να παρέχει δικαιοσύνη προς τους Παλαιστινίους.

 


 Διαβάστε το άρθρο του Δασκάλου από το ίδιο τεύχος | ¶λλες ερωταπαντήσεις με τον Μπέντζαμιν Κρεμ

 

* * *