Αρθρα από τον Δάσκαλο

Η υπόσχεση του Μαϊτρέγια

του Δάσκαλου --, μέσω του Μπέντζαμιν Κρεμ, 9 Οκτωβρίου του 2011

Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε σε μετάφραση μια επιλογή από τις ερωτοαπαντήσεις από το ίδιο τεύχος του Share International.Μολονότι πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι το σημερινό τραπεζικό και χρηματιστηριακό σύστημα είναι αναγκαίο και δεν επιδέχεται αλλαγές, όλο και περισσότεροι καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η χρησιμότητά του έχει παρέλθει και πρέπει σύντομα να αντικατασταθεί. Πάρα πολλοί υποφέρουν από τις συνέπειες της αχαλίνωτης απληστίας, και λαχταρούν για περισσότερη δικαιοσύνη κι εντιμότητα, προκειμένου να επιβιώσουν μέσα σ’ αυτό που, με τόση παραπειστική ευγλωττία, ονομάζεται «τρέχον οικονομικό κλίμα». Πριν από την οικονομική κατάρρευση του 2008, τουλάχιστον στον ανεπτυγμένο κόσμο, υπήρχε άφθονο χρήμα. Οι άνθρωποι είχαν εργασία και σπίτια για να ζήσουν· καινούργιοι εκατομμυριούχοι γεννιόντουσαν καθημερινά. Αλλού, βέβαια, εκατομμύρια ανθρώπων εξακολουθούσαν να λιμοκτονούν και ακόμα περισσότερα εκατομμύρια πεινούσαν, αλλά για κάποιους υπήρχε αφθονία χρημάτων και η ζωή έμοιαζε καλή.

Πού πήγαν όλα τα χρήματα; Τι να τους συνέβη; Τώρα, κανείς δεν έχει δουλειά και τα χρήματα εξαφανίστηκαν - μπήκαν στις τράπεζες κι εξαφανίστηκαν. Και οι εκατομμυριούχοι έγιναν τώρα δισεκατομμυριούχοι. Είναι όλα πολύ αινιγματικά. Μια ταχυδακτυλουργία, μια απάτη σε βάρος αφελών, θα έλεγε κανείς, παίχθηκε στο μισό του κόσμου.

Θα ξαναγυρίσουν, άραγε, οι παλιοί καιροί; Επιθυμούμε, άραγε, πραγματικά να ξαναγυρίσουν, όταν τα κέρδη των πλουσίων καθημερινά διπλασιαζόντουσαν ενώ οι φτωχοί  μάζευαν τα ψίχουλα που έπεφταν;

Η αλλαγή

Οι άνθρωποι παντού διαισθάνονται την αλλαγή και ενώνουν τις φωνές τους στο κάλεσμά της. Νοιώθουν επίσης, ότι έχουν δύναμή και μπορούν να δράσουν, και πολλοί πεθαίνουν για να το αποδείξουν. Αντιλαμβάνονται ότι οι παλαιοί τρόποι έχουν σχεδόν ξοφλήσει και η ισχύς τους αναλώθηκε. Αισθάνονται ότι υπάρχουν και άλλοι, καλύτεροι τρόποι για να ζούμε και να  προσδοκούμε το αύριο. Αληθώς, ο παλιοί τρόποι σβήνουν και παρεμποδίζουν το γένος. Ο τροχός γυρνά και η πανίσχυρη Ρώμη πέφτει μια ακόμα φορά. Η φλόγα του Μαϊτρέγια έχει ανάψει στις καρδιές αμέτρητων εκατομμυρίων και αυτοί ανταποκρίνονται, πρόθυμοι να οικοδομήσουν έναν καινούργιο κόσμο, όπου η δικαιοσύνη και η αρμονία θα κυβερνούν. Η υπόσχεση του Μαϊτρέγια είναι ότι αυτός ο νέος κόσμος έχει ήδη πάρει το δρόμο του.


[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του Νοεμβρίου του 2011 , είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με Αυτόν τον Δάσκαλο, ο οποίος του υπαγόρευσε το άρθρο Του. ]

* * *