Αρθρα από το Δάσκαλο

Οι άνθρωποι θα ανταποκριθούν στο Κάλεσμα

από το Δάσκαλο, μέσω του Mπέντζαμιν Kρεμ, 8 Νοεμβρίου 2009.

Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε σε μετάφραση μια επιλογή από τις ερωτοαπαντήσεις από το ίδιο τεύχος του Share International.


Από καταβολής κόσμου, ο άνθρωπος θέτει στον εαυτό του την ερώτηση: γιατί βρίσκομαι εδώ, ποιο είναι το νόημα της ζωής; Παρ' όλες τις διδασκαλίες των διαφόρων θρησκειών και αγίων ανθρώπων του παρελθόντος, οι περισσότεροι άνθρωποι τελούν σε σύγχυση γύρω από την απάντηση κι είναι αβέβαιοι για το αν πράγματι υπάρχει καν σκοπός ή νόημα σε αυτό που αποκαλούμε 'ζωή', κι ομοίως αναρωτιούνται για το τι εμπειρία, αν υπάρχει καμία τέτοια, μας περιμένει μετά τον 'θάνατο'.

Στο μέλλον που έρχεται τώρα, οι απαντήσεις στους μακρόχρονους αυτούς φόβους και ανησυχίες θα γίνουν κοινό κτήμα γνώσης για όλους. Αυτό θα προκύψει κατά μέγα μέρος ως αποτέλεσμα της δημόσιας παρουσίας του Μαϊτρέγια και της Ομάδας Του από Δασκάλους. Οι Πρεσβύτεροι Αδελφοί σας θα τονώσουν την συνειδητότητα των ανθρώπων και θα εξηγούν με παραδείγματα την διδασκαλία την οποία θα δίνουν, με τρόπο ώστε σε σχετικά σύντομη περίοδο, θα συντελεστεί μια τεράστιας σημασίας συνειδητοποίηση. Η αμφιβολία κι ο φόβος του παρελθόντος θα πάψουν να υπάρχουν σε εκατομμύρια ανθρώπων. Οι άνθρωποι θα αποκτήσουν την βέβαιη γνώση ότι ο καθένας τους συμμετέχει σε μια μεγάλη περιπέτεια ανακάλυψης η οποία αν ακολουθήσει την προσήκουσα πορεία της, θα τους οδηγήσει σε μια τελειότητα αδιανόητη ως τώρα. Θα είναι τέτοια η αντίληψη του νοήματος και του σκοπού της ζωής η οποία θα αντικαταστήσει την τωρινή γεμάτη φόβο και στείρα αμφιβολία περί αυτού, ώστε μια εποχή ανείπωτης δημιουργικότητας κι αλλαγής θα ανθίσει και θα ακμάσει. Έτσι θα γίνει, κι έτσι θα αφυπνιστούν οι άνθρωποι ώστε να συνειδητοποιήσουν το πεπρωμένο τους ως υποδειγματικά παραδείγματα του θείου. Όλοι οι άνθρωποι είναι θεϊκοί μα δεν είναι όλοι που γνωρίζουν ότι αυτό είναι αλήθεια. Όλο και περισσότερο, οι άνθρωποι θα συνειδητοποιούν αυτή την αλήθεια και έτσι λοιπόν θα αλλάξουν τον κόσμο τριγύρω τους.

Αυτή την στιγμή, οι Δάσκαλοι προετοιμάζονται αδιάκοπα για δημόσια αναγνώριση και έργο. Η παρουσία Τους θα παρέχει την εμπιστοσύνη ότι οι απαιτούμενες αλλαγές στην κοινωνική ζωή μας θα είναι για το καλύτερο και ήταν προ πολλού απαραίτητες. Ο στόχος είναι οι Δάσκαλοι και οι άνθρωποι να εργαστούν μαζί σε κάθε πεδίο της προσπάθειας ετούτης, επιταχύνοντας έτσι τις απαιτούμενες αλλαγές.

Η πρώτη προτεραιότητα είναι να εγκαταλειφθεί ο πόλεμος για πάντα, παντελώς, ολοκληρωτικά. Αυτό απαιτεί έναν βαθμό εμπιστοσύνης ως τώρα άγνωστης στον κόσμο. Θα γίνει αντιληπτό πως από μόνο του το μοίρασμα από κοινού των αγαθών, θα εξασφαλίσει την πραγμάτωση της απαιτούμενης εμπιστοσύνης κι έτσι θα δημιουργήσει δικαιοσύνη παντού στον κόσμο. Ώσπου να επικρατήσει δικαιοσύνη, δεν μπορεί να υπάρξει αληθινή ειρήνη. Βήμα προς βήμα, οι άνθρωποι θα φθάσουν να κατανοήσουν αυτή την λογική. Θα φθάσουν να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική πρόταση. Αν πρόκειται οι άνθρωποι να ζήσουν και να ευημερήσουν, πρέπει να απομακρυνθούν από την αδικία και τον πόλεμο για πάντα. Μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτή την πρόκληση οι άνθρωποι; Έχουν αντιμετωπίσει κι έχουν ξεπεράσει πολλές αντιξοότητες στη μακρά διαμονή τους στη Γη. Σήμερα, καθοδηγούμενοι από τον Μαϊτρέγια και την Ομάδα Του, θα εμπνευστούν να δράσουν απόλυτα για το δικό τους συμφέρον και θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα για δικαιοσύνη και μοίρασμα.

Πολλές είναι οι φωνές του παρελθόντος οι οποίες θα υποδείξουν επιφυλακτικότητα κι αναβλητικότητα, μα σαν ακούσουν την φωνή του Μαϊτρέγια οι άνθρωποι, να αντηχεί μέσα στις καρδιές τους, θα φλογισθούν από πύρινο πόθο για Δικαιοσύνη και Ειρήνη, για Μοίρασμα από κοινού κι Ορθές Ανθρώπινες Σχέσεις, για Αδελφοσύνη και Αγάπη.
Έτσι θα γίνει.

 

[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του Δεκεμβρίου του 2009 , είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με Αυτόν τον Δάσκαλο, ο οποίος του υπαγόρευσε το άρθρο Του. ]

* * *