Αρθρα από το Δάσκαλο

Ο Μαϊτρέγια ομιλεί

από το Δάσκαλο, μέσω του Mπέντζαμιν Kρεμ, 14 Μαρτίου του 2010

Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε σε μετάφραση μια επιλογή από τις ερωτοαπαντήσεις από το ίδιο τεύχος του Share International.


Με κάθε εβδομάδα που περνά, τα λόγια και οι σκέψεις του Μαϊτρέγια αντηχούν στο νου εκατομμυρίων ανθρώπων χωρίς να γνωρίζουν οι ίδιοι την προέλευση ούτε των ιδεών αυτών, οι οποίες φέρνουν έμπνευση, ούτε των αντιλήψεων αυτών, οι οποίες φέρνουν ελπίδα. Πολλοί συλλογίζονται βαθιά επάνω στο νόημα και στο όραμα που ετούτα προβάλλουν, και νοιώθουν να ανακουφίζονται κατά τρόπο παράξενο. Άλλοι αισθάνονται να ενεργοποιούνται και να ενδυναμώνονται να γεμίζουν με νέο θάρρος κι ακατάβλητη αποφασιστικότητα. Άλλοι ακόμα, αναρωτιούνται ποιος μπορεί να είναι αυτός ο άνθρωπος, τόσο απλός και γαλήνιος, αλλά υπέροχα σοφός. Πολλά είναι τα συναισθήματα πηγαίας χαράς κι αγάπης τα οποία έχουν σφυρηλατήσει οι εμφανίσεις Του.

Φυσικά δεν βρήκαν όλοι τις ιδέες του ελκυστικές, ή αν τις βρήκαν ελκυστικές, τις θεωρούν σίγουρα ουτοπικές και ανεφάρμοστες. Πολλοί είναι επιφυλακτικοί και λιγάκι ανήσυχοι, ανήσυχοι μήπως Αυτός είναι εκείνος που τους δίδαξαν να φοβούνται περισσότερο: απλός και ανεπιτήδευτος, περιβεβλημένος μιαν αύρα χρηστότητας και αγάπης.

Κατ' αυτό τον τρόπο οι διάφοροι τύποι κι επίπεδα των ανθρώπων κάνουν γνωστή την στάση που υιοθετούν και το πόσο είναι έτοιμοι για αλλαγή.

Οι Δάσκαλοι

Εν τω μεταξύ, οι Δάσκαλοι προετοιμάζουν τους ομίλους Τους για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Άνδρες και γυναίκες κάθε χώρας συνέρχονται κι εκπαιδεύονται για τα καθήκοντα που αναμένουν τις δεξιότητές και την ανιδιοτελή προσφορά τους. Γνωρίζουν τις ανάγκες του νέου κόσμου και τις προτεραιότητες της δράσης. Η υπηρεσία είναι το κλειδί. Όταν το κάλεσμα από τον Μαϊτρέγια και από τους ανθρώπους παντού ηχήσει, οι γενναίοι αυτοί θα φανερωθούν κατά χιλιάδες για να ανταποκριθούν στην πρόκληση. Έτσι θα δημιουργηθεί ένα κίνημα το οποίο αποκτώντας όλο και περισσότερη ορμή, σύντομα θα καλύψει όλη την υφήλιο και θα ξαναφτιάξει τον κόσμο.

Θα αντιμετωπιστούν οι ανάγκες της κάθε πλευράς μία προς μία: η σίτιση εκατομμυρίων που πεθαίνουν από την πείνα ή λιμοκτονούν, θα αντιμετωπισθεί μέσω της παραγωγής και της διανομής τροφίμων· η αργή ασφυξία της ανθρωπότητας λόγω της αποψίλωσης των δασών· η επίλυση του προβλήματος της υπερθέρμανσης του πλανήτη· το τέλος του 'αόρατου κινδύνου'*, ο τερματισμός του πολιτικού / οικονομικού αδιεξόδου· η αποφασιστική εγκατάλειψη των πολιτικών συστημάτων όπου η αριστερά αντιπαρατίθεται με τη δεξιά. Κάθε ένα από αυτά τα τεράστια προβλήματα απαιτεί λύσεις. Κάθε ένα από αυτά είναι ύψιστης σημασίας αλλά προτεραιότητα είναι ότι κανένας δεν θα έπρεπε να πεινά σε έναν κόσμο αφθονίας, και ότι ο πλανήτης μας έχει σοβαρή ανάγκη από βοήθεια.

Ο αντίκτυπος

Σύντομα, θα αρχίσει να φαίνεται ο αντίκτυπος των ιδεών του Μαϊτρέγια. Σε όλη την υφήλιο, ήδη πολλοί ανταποκρίνονται άμεσα ή έμμεσα κάτω από την επιρροή Του. Όλο και περισσότερο, οι επιπτώσεις των σκέψεών Του θα αποσαφηνίζουν αποκαλυπτικά το κουβάρι των επενδεδυμένων συμφερόντων που σήμερα καταλαμβάνουν το 'κέντρο της σκηνής' στις δημόσιες συζητήσεις, κι ως ο κεντρικός πυρήνας των προβλημάτων της ανθρωπότητας, θα αναδειχθούν οι ανάγκες κάθε ανθρώπου και κάθε οικογένειας.

Από τώρα κιόλας, σε πολλές χώρες συμβαίνει να αναδύεται μια καινούργια αντίληψη για ανάγκη επανεξέτασης των πάντων, της ρίζας και των παρακλαδιών εξ ίσου, καθώς οι έννοιες του μοιράσματος από κοινού των αγαθών, της δικαιοσύνης και της έντιμης ακεραιότητας αναπτύσσονται με γοργούς ρυθμούς. Όσο ο απώτερος σκοπός των εμφανίσεων του Μαϊτρέγια διευρύνεται, οι ιδέες αυτές αναμένεται χωρίς άλλο να ανθίσουν και να αναπτυχθούν.

Έτσι αφυπνίζεται η συνειδητότητα των ανθρώπων αδιάκοπα αυτή την ώρα και κινείται με κατεύθυνση τις ορθές σχέσεις μεταξύ τους. Έτσι απλά και ήρεμα εργάζεται ο Μέγας Κύριος ώστε να εξαγνίσει και να καθαγιάσει αυτά που αφορούν τους ανθρώπους.


* Στμ: αναφέρεται στην ρύπανση και μόλυνση του πλανήτη και της ζωής σ’ αυτόν από την ραδιενέργεια που διαφεύγει στο περιβάλλον ως συνέπεια της χρήσης της πυρηνικής ενέργειας, βλ. άρθρο του Δασκάλου Ιούνιος 2006 .
 

[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του Απριλίου του 2010 , είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με Αυτόν τον Δάσκαλο, ο οποίος του υπαγόρευσε το άρθρο Του. ]

* * *