Αρθρα από τον Δάσκαλο

 Η ουσιαστική Αδελφοσύνη του Ανθρώπου

του Δάσκαλου --, μέσω του Μπέντζαμιν Κρεμ, 17 Ιανουαρίου του 2011

Μπορείτε, επίσης, να διαβάσετε σε μετάφραση μια επιλογή από τις ερωτοαπαντήσεις από το ίδιο τεύχος του Share International.


Για ανείπωτους αιώνες ο άνθρωπος περιπλανήθηκε στη Γη με στόχο την επιβίωσή του, το συμφέρον του, την ασφάλειά του και για να ξεφύγει από τον πόλεμο. Ως  έθνη και ως φυλές, έχει "οργώσει" τον πλανήτη ξανά και ξανά, πότε σε πόλεμο και πότε εν ειρήνη, διασταυρούμενος με επιγαμία με μια μακρά διαδοχή πολλών και διαφορετικών λαών. Το αποτέλεσμα αυτής της ατέλειωτης περιπλάνησης είναι η Μία ανθρωπότητα του σήμερα. Ανεξάρτητα από τις διαφορές στο χρώμα, στη θρησκεία, στην πολιτισμική παράδοση και στην γλώσσα, όλοι οι άνθρωποι είναι απόγονοι κοινών προγόνων και έχουν εξελιχθεί με τις ίδιες μεθόδους στην τωρινή τους θέση. Ότι η παρούσα κατάσταση ευνοεί αναμφισβήτητα κάποιες ομάδες έναντι άλλων είναι το αποτέλεσμα πολλών ιστορικών παραγόντων, και όχι κάποιας έμφυτης διαφοράς στη νοημοσύνη ή στην προσαρμοστικότητα. Σε όλη την ιστορία, κάποιες ομάδες διακρίθηκαν περισσότερο για μεγαλύτερο ή μικρότερο διάστημα, μόνο για να ξαναβυθιστούν στην αφάνεια, αφήνοντας στις επόμενες γενεές τα δημιουργικά τους επιτεύγματά σαν ανάμνηση της παρουσίας τους.

Αυτά είναι αλήθεια, συνεπώς είναι σημαντικό για τη σύγχρονη ανθρωπότητα να δει τον εαυτό της ως Ένα, και τις όποιες διαφορές στην εμφάνιση ως αποτέλεσμα σχετικά πρόσφατων κλιματικών συνθηκών, σε συνδυασμό με τις ποικίλες επιρροές των ακτίνων* που εκδηλώθηκαν τακτικά μέσω των αναδυόμενων φυλετικών τύπων. Η ανθρωπότητα συνεχίζει να εξελίσσεται στη συνείδηση, μαζί, ως Μία.

Προχωρώντας μαζί, κάθε φυλή και υπο-φυλή προσθέτει κάποια νέα χαρακτηριστική ποιότητα στο σύνολο. Η διαδικασία των επαναλαμβανόμενων επανενσαρκώσεων διασφαλίζει ότι, σταδιακά, κάθε άτομο κληροδοτείται με την καινούργια γνώση και επίγνωση της κάθε εποχής. Αν οι άνθρωποι καταλάβαιναν πραγματικά την πολυπλοκότητα αλλά και την ομορφιά αυτής της διαδικασίας, θα εξαφανιζόταν για πάντα η απέχθεια και η δυσπιστία, ο 'ρατσισμός' του σήμερα. Οι άνθρωποι θα συνειδητοποιούσαν ότι, στ' αλήθεια, είναι αδέρφια που συνταξιδεύουν σ' ένα φαινομενικά ατέλειωτο ταξίδι αυτο-ανακάλυψης.

Όταν Εμείς, οι Πρεσβύτεροι Αδερφοί σας, εργαστούμε σε κοινή θέα περισσότερο, θα ανακαλύψετε ότι αυτή η αλήθεια βρίσκεται στο κέντρο της κατανόησής Μας για την φύση και τις σχέσεις του ανθρώπου. Η ανθρώπινη οικογένεια είναι η βάση καλλιέργειας και ανάπτυξης της ζωής μας. Σε αυτήν μαθαίνουμε να συν-εργαζόμαστε και συνεπώς να δημιουργούμε μαζί, διαμορφώνοντας το πλούσιο και πολύχρωμο μωσαϊκό της κοινής μας ταυτότητας.

Πώς, τότε, θα μπορέσουν οι άνθρωποι να κατανοήσουν αυτή την βασική αλήθεια; Εμείς, η Αδελφότητα, θα επιδείξουμε αυτή την σχέση σε όλα όσα κάνουμε, και οι άνθρωποι θα κατορθώσουν να δουν τους εαυτούς τους έτσι, σαν αδέρφια όλοι. Το μοίρασμα από κοινού θα φέρει τους ανθρώπους στο ευτυχισμένο τούτο αποτέλεσμα και θα τους δοξάσει στην καινούργια αυτή επίδειξη της αλήθειας. Έτσι θα γίνει.

Τότε οι άνθρωποι θα κατακτήσουν τις κορυφές της επίτευξης, αλληλο-μοιραζόμενοι την γνώση και τις εμπειρίες τους. Θα χαθούν για πάντα τα ψεύτικα εμπόδια που οι ίδιοι ανέγειραν για να κρατήσουν σε απόσταση τους αδερφούς τους και θα συνειδητοποιήσουν, επιτέλους, ότι σε τίποτα δεν διαφέρουν από αυτούς.


* Σημ. της μεταφραστικής ομάδας: Βλέπε ακτίνες

[Αυτό το άρθρο, μεταφρασμένο από το περιοδικό Share International του Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου του 2011 , είναι από ένα ανώτερο μέλος της Ιεραρχίας των Δασκάλων της Σοφίας. Το όνομά Του, γνωστό στους κύκλους του εσωτερισμού, δεν αποκαλύπτεται ακόμα. Ο Benjamin Creme, κύριος ομιλητής για την εμφάνιση του Μαϊτρέγια, βρίσκεται σε σταθερή τηλεπαθητική επαφή με Αυτόν τον Δάσκαλο, ο οποίος του υπαγόρευσε το άρθρο Του. ]

* * *