Θρησκεία και Προαιώνια Σοφία

Ιησούς ο Ναζωραίος και Μαϊτρέγια ο Χριστός: Α Β Γ


Ιησούς ο Ναζωραίος και Μαϊτρέγια ο Χριστός

Ερωτήσεις και απαντήσεις με τον Μπέντζαμιν Κρεμ


Ε. Τι συνέβαινε στη συνείδηση του Ιησού όταν Τον επιφώτιζε ο Χριστός;

Α. Το σώμα ήταν του Ιησού. Από τη Βάπτιση και μετά, μερικές φορές στο σώμα υπήρχε μόνο ο Ιησούς· άλλες φορές το χρησιμοποιούσαν ταυτόχρονα και ο Ιησούς και ο Χριστός· και άλλες πάλι φορές μόνο ο Χριστός εκδηλωνόταν μέσ' απ' αυτό. Η συνείδηση του Ιησού γινόταν τότε ο παρατηρητής των όσων συνέβαιναν.

Ε. Μήπως ο Μαϊτρέγια ενσαρκώθηκε στον Ιησού ως μωρό ή μήπως εκδηλώθηκε μέσ' από τον Ιησού μόνο στη διάρκεια της τρίχρονης αποστολής του Ιησού;

Α. Η διαδικασία της βαθμιαίας επιφώτησης του Ιησού άρχισε όταν ο Ιησούς ήταν δώδεκα χρονών και ήταν λίγο-πολύ πλήρης όταν ο Ιησούς ήταν 24 χρονών. Ο Μαϊτρέγια αργότερα εργάστηκε μέσ' από το σώμα του Ιησού στα τρία χρόνια από τη βάπτιση, όταν ο Ιησούς ήταν 30 χρονών, ώς τη σταύρωση.

Ε. Η αληθινή σχέση του Χριστού με τον Ιησού ήταν γνωστή σε κάποιον από τους μαθητές Του;

Α. Ναι, μερικοί από τους στενότερους μαθητές καταλάβαιναν τη διεργασία της επιφώτησης.

Ε. Μήπως ο Βούδας, ο Κρίσνα και ο Ιησούς είναι το ίδιο Πνεύμα που εκδηλώθηκε σε διαφορετικές εποχές;

Α. Όχι. Ο Βούδας κια ο Μαϊτρέγια είναι δυο χωριστές ατομικότητες. Ο Βούδας εκδηλώθηκε μέσ' από τον Πρίγκιπα Γκοτάμα, ενώ ο Μαϊτρέγια ήρθε ως Κρίσνα και ως Ιησούς (τα τρία τελευταία χρόνια της ζωής του Ιησού). Αυτή τη φορά, ο Μαϊτρέγια έχει έρθει ο Ίδιος.

Ε. (1) Ανάμεσα στα ευαγγέλια που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα, όπως το "Ευαγγέλιο του Θωμά" το "Απόκρυφο Ευαγγέλιο του Μάρκου", μήπως υπάρχουν κάποια που αποτελούν αυθεντικές αφηγήσεις των έργων και των λόγων του Ιησού; (2) Μήπως υπάρχουν και άλλα που δεν έχουν ανακαλυφθεί ακόμα;

Α. (1) Το "Ευαγγέλιο του Θωμά" είναι, λίγο-πολύ, μια αυθεντική αφήγηση των πράξεων (και λιγότερο των λόγων) του Ιησού. (2) Ναι.

Ε. Ο Ιησούς ήταν πράγματι Εσσαίος, όπως πιστεύουν μερικοί;

Α. Ναι. Και ο Ιησούς και ο Ιωάννης ο Βαπτιστής έλαβαν την πρώτη τους εκπαίδευση στην εσσαϊκή κοινότητα.

Ε. Αναφέρατε κάτι για προηγούμενες ενσαρκώσεις του Δασκάλου Ιησού στην Αμερική ανάμεσα στους Ινδιάνους της Αμερικής. Παρακαλώ, πέστε μας περισσότερα γι' αυτό το γεγονός.

Α. Ο Ιησούς δίδαξε τους Ινδιάνους της Αμερικής στον 6ο και 7ο αιώνα, και προείπε τον ερχομό ενός μεγάλου δασκάλου από την Ανατολή. Διάφορες μορφές του ονόματος "Ιησούς" ήταν γνωστές, τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα, στην προφορική παράδοση διαφόρων φυλών, στη Βόρεια και τη Νότια Αμερική. Αργότερα ο Ιησούς πήγε στην Πολυνησία και δίδαξε τους ανθρώπους αυτών των νησιών. Η μόνη ομάδα απ' όσες έχω συναντήσει που ξέρει αυτά τα γεγονότα είναι οι Μορμόνοι.

Ε. Μήπως θα είναι αναγκαίο να συμπεριλάβει ο Χριστός στη διδασκαλία Του, μετά την Ημέρα της Αναγγελίας, μια διαφώτιση του κοινού σχετικά με την ιστορία του Ευαγγελίου, ή θα είναι αρκετό το ότι θα μας παρουσιάσει το Δάσκαλο Ιησού;

Α. Είναι πολύ πιθανό ότι σε μια συνέντευξη Τύπου πριν από την Ημέρα της Αναγγελίας, απαντώντας στα πολλά ερωτήματα που θα γεννηθούν σχετικά με την ενσάρκωσή Του στην Παλαιστίνη, θ' αποκαλύψει τα αληθινά γεγονότα που συνέβησαν εκείνη την εποχή. Και, φυσικά, μπορεί ν' αναφέρεται, από καιρό σε καιρό, στις διδασκαλίες που έδωσε τότε. Πιστεύω, ωστόσο, ότι η παρουσίαση που θα κάνει του Δασκάλου Ιησού (και των άλλων Δασκάλων), μετά την αρχική εξήγηση της συνέχειας της αποκάλυψης, θα είναι αρκετή.

Ε. Ο Ιησούς είναι επιφορτισμένος και με τις χριστιανικές και με την ιουδαϊκή Εκκλησία ή μήπως τώρα ο Μεσσίας για τους εβραίους είναι ο Μαϊτρέγια και όχι ο Ιησούς;

Α. Ο Ιησούς είναι επιφορτισμένος (έχει στην επιμέλειά Του την τόνωση και την καθοδήγηση) των χριστιανικών Εκκλησιών, Ανατολικών και Δυτικών. Ο ιουδαϊκός λαός έχει ακόμα ν' αναγνωρίσει τον Ιησού ως το Μεσσία του κι επίσης τον Μαϊτρέγια ως τον Παγκόσμιο Διδάσκαλο, όχι μόνο στο θρησκευτικό πεδίο, αλλά σε όλα τα πεδία.

Ε. Ξέρουμε ότι αρκετοί από τους δώδεκα μαθητές του Ιησού (του Χριστού) στην Παλαιστίνη έχουν στο μεταξύ γίνει Δάσκαλοι. Ο Ιωάννης είναι τώρα γνωστός ως Κουτ Χούμι, και ο Πέτρος είναι ο Δάσκαλος Μόρυα. Τι γίνεται με τους άλλους αποστόλους; Έχουν κι αυτοί ένα ρόλο να παίξουν στο κοντινό μέλλον;

Α. Όλοι οι μαθητές γύρω από τον Ιησού έχουν γίνει Δάσκαλοι. Δεν έχουν όλοι παραμείνει μαζί μας στη Γη. Εκτός από τον Πέτρο και τον Ιωάννη, οι μαθητές Ματθαίος, Μάρκος και Λουκάς είναι επίσης στην Ιεραρχία μας κι έχουν σημαντικούς ρόλους να παίξουν στη ερχόμενη εποχή. Ο Απόστολος Παύλος, που τώρα είναι ο Δάσκαλος Ιλαρίων, είναι ανάμεσα στην πρώτη ομάδα που θ' αναδυθεί.


Η Αγία Σινδόνη
* * *