Θρησκεία και Προαιώνια Σοφία

Ιησούς ο Ναζωραίος και Μαϊτρέγια ο Χριστός: Α Β Γ


Η Αγία Σινδόνη

Ερωτήσεις και απαντήσεις με τον Μπέντζαμιν Κρεμ


Ε. Μήπως θα μπορούσατε να μας πείτε κάτι για την Αγία Σινδόνη (ή Σινδόνη του Τουρίνου) και αν είναι ή όχι αυθεντική;

Α. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι απόλυτα αυθεντική, ότι είναι το ύφασμα με το οποίο τυλίχτηκε το σώμα του Ιησού μετά τη Σταύρωση. Τα ίχνη που φέρει αποτυπώθηκαν επίτηδες πάνω της κι έμειναν εκεί, ώστε οι επερχόμενες γενεές να διατηρήσουν την πίστη τους στην πραγματικότητα της Ανάστασης, γιατί αυτή είναι η ουσία ολόκληρης της ιστορίας του Ευαγγελίου. Το κεντρικό θέμα της ιστορίας του Ευαγγελίου δεν είναι η Σταύρωση. Το θέμα της είναι βασικά η Ανάσταση.

Είναι πολύ ενδιαφέρον το ότι η μεγαλύτερη αναγνώριση της γνησιότητας της Σινδόνης, που έγινε μόλις πρόσφατα μ' επιστημονικά μέσα, ήρθε λίγους μήνες μετά την επιστροφή του Χριστού στον κόσμο. Αυτό είναι ένα από τα σημάδια της επιστροφής Του. Ο Χριστός είπε στο Μήνυμα αρ. 10: "Έρχομαι να σας πω ότι θα Με δείτε πολύ σύντομα, και ο καθένας με το δικό του τρόπο. Εκείνοι που Μ' αναζητούν ως τον αγαπημένο Μου Μαθητή, το Δάσκαλο Ιησού, θα βρουν τις ιδιότητές Του σ' Εμένα. Εκείνοι που Μ' αναζητούν ως Δάσκαλο είναι πιο κοντά στο στόχο, γιατί αυτό είμαι. Εκείνοι που ψάχνουν για σημάδια θα τα βρουν, αλλά η μέθοδος της εμφάνισής Μου είναι πιο απλή". Ο ερχομός του Χριστού πέρυσι δεν εξαρτάται από σημάδια όπως η Σινδόνη και διάφορα άλλα· αλλά είναι κι αυτά μέρος των σημείων που δείχνουν στην ανθρωπότητα ότι κάτι το εντελώς ασυνήθιστο συμβαίνει τούτη την εποχή, και αποκαθιστούν όχι μόνο την πίστη των χριστιανών, αλλά και την ελπίδα της ανθρωπότητας.

Η ελπίδα της ανθρωπότητας είναι, ουσιαστικά, η ελπίδα της Ανάστασης· και η ιστορία του Ευαγγελίου είναι στην πραγματικότητα η αναπαράσταση της ιστορίας που έχει παρουσιαστεί στην ανθρωπότητα πολλές φορές και σε όλες τις εποχές: της ιστορίας της μύησης.

Η Γέννηση στη Βηθλεέμ συμβολίζει την πρώτη μύηση. Η Βάπτιση στον Ιορδάνη αντιπροσωπεύει τη δεύτερη μύηση. Η Μεταμόρφωση στο Όρος είναι το σύμβολο της τρίτης, και η Σταύρωση της τέταρτης. Η πέμπτη μύηση, η Ανάσταση, είναι το όνομα που δόθηκε στη μύηση που κάνει τον άνθρωπο Δάσκαλο· και η Ανάληψη είναι η μύηση που φέρνει τον Αναστημένο Δάσκαλο σ' ένα ακόμα ανώτερο στάδιο. Ο Χριστός έζησε επί χιλιάδες χρόνια σ' ένα αναστημένο σώμα και αναλήφθηκε εδώ και 2.000 χρόνια.

Η Σταύρωση πάνω στο Σταυρό ήταν η εξωτερική εκδήλωση της εσωτερικής εμπειρίας της Μεγάλης Απάρνησης ή μύησης της Σταύρωσης του Μαθητή Ιησού. Ταυτόχρονα, η Σταύρωση ήταν και η εξωτερική εκδήλωση της μύησης της Ανάληψης του Μαϊτρέγια, του Χριστού. Μετά την Ανάσταση, ο Χριστός εμφανίστηκε και πάλι στους μαθητές στη Γαλιλαία. Κάλεσε το Θωμά να θέσει το χέρι του στο πλευρό Του και να δει ότι ήταν στερεό και φυσικό. Μπορούσε να εμφανίζεται και να εξαφανίζεται κατά βούληση. Όλα αυτά έδωσαν μια εικόνα του αναστημένου σώματος, ενός σώματος από Φως.

Εκείνο που είναι ενδιαφέρον σχετικά με τη Σινδόνη, από τη δική μου σκοπιά, είναι ο τρόπος που σχηματίστηκε το αποτύπωμα πάνω της. Ο Χριστός ανάστησε το σώμα του Μαθητή Ιησού. Όταν το σώμα βρισκόταν στον τάφο, ο Χριστός, ο Μαϊτρέγια, εισήλθε το τρίτο πρωί. Η συνείδησή Του εισήλθε και πάλι στο σώμα του Μαθητή Ιησού και το ξανάφερε στη ζωή – όπως είχε κάνει νωρίτερα με το Λάζαρο – μόνο που η ανάσταση του Λαζάρου δεν ήταν Ανάσταση με την απόκρυφη έννοια. Το Λάζαρο τον ξανάφερε απλώς στη ζωή. Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει – όχι, βέβαια, συχνά – αλλά έχει συμβεί αρκετές φορές από τότε, όπως είχε συμβεί και νωρίτερα. Αλλά η Ανάσταση είναι κάτι το πολύ ειδικό από τεχνική άποψη. Είναι ένα μεγάλο απόκρυφο συμβάν.

Αυτό που έκανε ο Χριστός δεν ήταν μόνο να ξαναφέρει το σώμα στη ζωή, αλλά και να το αναστήσει. Διοχετεύοντας τεράστια πνευματική ενέργεια στο νεκρό πια σώμα του Ιησού, εδόνησε τόσο έντονα τα ατομικά σωματίδια της ύλης, ώστε έλυσε τη συνοχή τους· στη συνέχεια τα επανασύνθεσε και έφερε στο σώμα ύλη με υποατομικό ρυθμό δόνησης, δηλαδή ύλη που είναι στην κυριολεξία φως. Αυτό είχε πάνω στο σώμα τ' αποτελέσματα μιας έντονης ακτινοβολίας και αυτή ακριβώς ήταν εκείνη που προκάλεσε τον λεγόμενο "ιονισμό" της εικόνας στη Σινδόνη.

Υπάρχει μια φωτογραφική διεργασία που λέγεται ιονισμός. Όταν ένας φωτογράφος θέλει να μετατρέψει μια αρνητική εικόνα σε θετική ή αντίστροφα, παίρνει την πλάκα και την εκθέτει σε ακτίνες πολύ υψηλής συχνότητας, συνήθως σε ακτίνες Χ. Το αποτέλεσμα αυτού του βομβαρδισμού με ακτίνες πολύ υψηλής συχνότητας είναι ο ιονισμός της πλάκας, έτσι ώστε, όταν εμφανιστεί, να βρίσκεις το αντίθετο από κείνο που θα περίμενες. Ό,τι θα 'πρεπε να είναι ανοιχτόχρωμο γίνεται σκούρο κι ό,τι θα 'πρεπε να είναι σκούρο γίνεται ανοιχτόχρωμο. Η διοχέτευση υψηλής πνευματικής ενέργειας από το Χριστό στο σώμα τού Μαθητή Ιησού προκάλεσε το φαινόμενο του ιονισμού και αποτύπωσε το αρνητικό στη Σινδόνη – επικαίοντας, θα λέγαμε, το ύφασμα, μόνο στην επιφάνειά του. Αυτό το αποτύπωμα έχει τόση ακρίβεια όση καμιά φωτογραφία δεν θα μπορούσε να έχει και εμφανίστηκε στο ύφασμα είτε αυτό ακουμπούσε στο σώμα είτε όχι. Ήταν ένας ιονισμός όλων των απόψεων του σώματος, με τις πληγές, το αίμα και κάθε τι άλλο. Έτσι έχουμε ένα πιστό, πανομοιότυπο αντίγραφο, που οι διαστημικοί επιστήμονες στην Αμερική μπόρεσαν να το αναπλάσουν ως τρισδιάστατη εικόνα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Είναι επακριβώς σύμφωνο με τους νόμους των τριών διαστάσεων, και το γεγονός ότι έρχεται στο φως τώρα, μ' αυτόν τον ακριβή επιστημονικό τρόπο, είναι ένα από τα σημάδια ότι ο Χριστός είναι στον κόσμο – μολονότι ο ερχομός Του στον κόσμο δεν εξαρτάται απ' αυτό το σημάδι.


Φωτογραφία: Το πρόσωπο του Ιησού όπως έχει αποτυπωθεί στη Σινδόνη.
Για λεπτομερείς φωτογραφίες της Σινδόνης, επισκεφτείτε το web site The Shroud of Turin.

Μπορείτε ακόμα να διαβάσετε:
Η ιστορία του Ευαγγελίου και το Μονοπάτι της Μύησης


* * *