ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Με τον Μπέντζαμιν Κρεμ. Eπιλεγμένες και μεταφρασμένες από το τεύχος Ιουλίου του 2016 του περιοδικού Share InternationalΕ: Μπορείτε να μας πείτε αν είναι σημαντικές οι διαδηλώσεις και η «δύναμη του λαού»;
A: Δεν είναι απλώς σημαντικές, είναι ζωτικής σημασίας! Έφθασε η ώρα που η ανθρωπότητα θα ξυπνήσει και θα αναλάβει την ευθύνη του καθορισμού της εξέλιξης και του μέλλοντος της. Η ανθρωπότητα αφυπνίζεται. Από την στιγμή που αποκτήσει αίσθηση της Ενότητας της, και αυτό αυξάνεται σ’ όλον τον κόσμο, θα ολοκληρώσει ένα πολύ σημαντικό συνειδησιακό άλμα. Είναι ζήτημα συνείδησης. Είμαστε εν δυνάμει θεοί, αλλά δεν το γνωρίζουμε. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο σημαντικότερο από τη θειότητα. Αλλά αυτή η θειότητα χρειάζεται δομές που θα είναι σύμφωνες με το Θεϊκό σχέδιο.  Οι οικονομικές, πολιτικές, κοινωνικές και εκπαιδευτικές δομές μέσα στις οποίες ζούμε σήμερα είναι επιζήμιες για την ενυπάρχουσα θειότητα και την πρόοδο. Με την παρουσία του Μαϊτρέγια και των Δασκάλων στον κόσμο θα κάνουμε ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για την ανάπτυξη της συνείδησής μας.

Ε: Στη λίστα των Μυημένων υπάρχει για κάθε έναν ένας αριθμός μεγαλύτερος του μηδενός όπου αντιστοιχεί στο επίπεδο της πνευματικής επίτευξης στο τέλος της ζωής του. Απ’ ότι καταλαβαίνω, ένας αριθμός μεταξύ του 0 και του 1 αντιστοιχεί στο "Δοκιμαστικό" επίπεδο (“Probationary” level), δηλαδή πριν από την Πρώτη Μύηση.  Σύμφωνα με τον Δάσκαλο Τζιάλ Κουλ (Djwal Khul), υπάρχουν αρκετά επίπεδα πριν από την Πρώτη Μύηση, τα οποία περιλαμβάνουν το Δοκιμαστικό Μονοπάτι, για να το πούμε σωστά, και την Μαθητεία. Ποιοι αριθμοί ανταποκρίνονται σε αυτά τα επίπεδα επίτευξης; Για παράδειγμα, μήπως το 0,6 σημαίνει ότι το άτομο βρίσκεται στο Δοκιμαστικό Μονοπάτι; Μήπως στο Μονοπάτι της Μαθητείας; Θα μπορούσατε να μας πληροφορήσετε τι σημαίνουν οι διαφορετικοί αριθμοί μεταξύ 0  και 1 για την πνευματική επίτευξη;
Α: Είναι αδύνατον να το προσδιορίσω - εξαρτάται από τον συγκεκριμένο άνθρωπο και από πολλούς άλλους παράγοντες.

Ε: Στις 26 Απριλίου 2016 κατά την διάρκεια του Διαλογισμού της Διαβίβασης βίωσα μια δυνατή αίσθηση στα πόδια μου. Γνωρίζετε  τί ήταν αυτή η αίσθηση;
Α: Ήταν αποτέλεσμα των ενεργειών (του Διαλογισμού).

Ε: Έχει περάσει κάμποσος καιρός αφότου ο Δάσκαλος σας μας έδωσε ένα καινούργιο άρθρο. Υπάρχει κάποιος λόγος (που γίνεται αυτό) ειδικά τώρα που υπάρχει τόσο μεγάλη ανάγκη; Σας ευχαριστούμε για όλη την προσφορά σας.
Α: Είμαστε πολύ τυχεροί που για πολλά χρόνια ο Δάσκαλος μου μας τροφοδοτούσε με άρθρα. Όπως διευκρινίστηκε στο περιοδικό Share International τα άρθρα Του είναι διαχρονικά, όχι μόνο για τη στιγμή που δίδονται. Επομένως δεν είναι απαραίτητο να τα συνεχίσει κάθε μήνα. Σημειώστε ότι ο Ίδιος ο Μαϊτρέγια πρόσφατα έδωσε ένα σημαντικό μήνυμα για το περιοδικό. (Share International Μαΐου του 2016)

Ε: Οι εξωγήινοι που επανδρώνουν τα σκάφη των ΑΤΙΑ (UFO) που μας επισκέπτονται είναι όλοι πολύ εξελιγμένοι;
A: Στην παρούσα φάση όλα τα ΑΤΙΑ και οι χειριστές τους που λαμβάνουν την άδεια να προσφέρουν στην πνευματική αποστολή του πλανήτη μας είναι ανθρώπινα όντα υψηλής εξέλιξης. Αν είναι από τον πλανήτη Αφροδίτη μοιάζουν σαν Θεοί. Αν είναι από τον Άρη κάποιοι θα μοιάζουν σαν Θεοί και οι υπόλοιποι σαν πάρα πολύ εξελιγμένοι άνθρωποι. Σε κάθε περίπτωση, όλοι είναι διαποτισμένοι με μεγάλη αγάπη και προσδοκούν να υπηρετήσουν αυτό τον πλανήτη και το ηλιακό σύστημα στο σύνολό του. Πρόκειται για τους αδελφούς και τις αδελφές μας από τους γειτονικούς πλανήτες μας.

Ε: Πώς θα καταφέρουμε να μοιραστούμε από κοινού τους πόρους του κόσμου;
A: Με πολλούς τρόπους. Υπάρχουν 14 Δάσκαλοι που ζουν στον κόσμο. Βρίσκονται εδώ πολλά χρόνια και έχουν μαθητές - άνδρες και γυναίκες μέσω των οποίων έχουν παρουσιάσει διάφορα αλληλένδετα μεταξύ τους σχέδια και προτάσεις που σχετίζονται με την κατανομή των πόρων του κόσμου. Στην ουσία έχουν να κάνουν με την εύρεση των σωστών τρόπων να το διοργανώσουν. Το μοίρασμα από κοινού των πόρων δεν είναι πολύ δύσκολο στην πραγματικότητα, είναι ζήτημα ορθής διανομής και ανακατανομής.
Η πρώτη πολιτική δράση που ανέλαβε ο Μαϊτρέγια μετά την εμφάνιση Του το 1977 ήταν να προσεγγίσει τον τότε καγκελάριο της Γερμανίας Βίλλυ Μπραντ και να του ζητήσει να σχηματίσει μια διεθνή επιτροπή που έγινε γνωστή ως η «Επιτροπή Μπραντ». Ο Βίλλυ Μπραντ ήταν μυημένος τρίτου βαθμού και για τις ανάγκες της επιτροπής συγκέντρωσε περίπου 40 άξιους άνδρες και γυναίκες από πολλές διαφορετικές χώρες του κόσμου, εκπροσωπώντας κάθε πολιτική απόχρωση σε σχέση με τα παγκόσμια οικονομικά θέματα. Συμπεριλήφθησαν όλες οι πολιτικές ιδεολογίες, από την άκρα αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά. Εργάστηκαν μαζί - με όλες αυτές οι διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις - και τελικά κατέληξαν σ’ ένα συμπέρασμα το οποίο ανακοινώθηκε κατά τη Διάσκεψη του Κανκούν στο Μεξικό.
Όλοι οι συμμετέχοντες κατέληξαν ομόφωνα στο εξής: υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της άνισης διανομής των πόρων του κόσμου, και αυτός είναι το μοίρασμα από κοινού. Ήταν η πρώτη φορά που το μοίρασμα από κοινού κατονομάστηκε ως μέθοδος διανομής της τροφής και των πόρων σε παγκόσμιο επίπεδο. Ποτέ δεν είχε ξαναγίνει. Με απόφαση της πλειοψηφίας κατέληξαν στη μέθοδο αυτή ως τη μόνη ικανή να σώσει το πλανήτη. Τα  ευρήματά τους δημοσιεύθηκαν κάτω από τον τίτλο «Βορράς-Νότος: Ένα πρόγραμμα για την επιβίωση» [Στμ: Γνωστά και ως αποτελέσματα της Επιτροπής Μπραντ]. Έγινε διαβούλευση με όλες οι κυβερνήσεις που συναντήθηκαν στο Κανκούν . Οι αναπτυσσόμενες χώρες τάχθηκαν υπέρ της αποδοχής των προτάσεων αυτών. Δύο χώρες τάχθηκαν εναντίον τους - οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο (Βρετανία). Με την εναντίωση δυο τόσο ισχυρών χωρών τίποτα δεν μπορούσε να σώσει τη Διάσκεψη του Κανκούν και το όλο θέμα έσβησε σταδιακά.
Οι Δάσκαλοι θεωρούν ότι υπάρχει ένας βέλτιστος τρόπος, απλός αλλά όμορφα αποτελεσματικός, που μπορεί το μοίρασμα από κοινού να επιτευχθεί - η συγκέντρωση της περίσσειας των πόρων της κάθε χώρας σ’ ένα κοινό αποθεματικό ταμείο από το οποίο κάθε χώρα θα μπορούσε να αντλήσει ανάλογα με τις ανάγκες της.
Αυτός είναι ο τρόπος που προτείνεται από τους Δασκάλους - ο καλύτερος δυνατός τρόπος. Φυσικά, είναι ο ιδανικός αλλά μπορεί να υπάρξουν πολλές παραλλαγές και διαβαθμίσεις του καθώς η ανθρωπότητα θα κινηθεί σταδιακά προς αυτό το ιδανικό.

Ε: Κατά την Ημέρα της Αναγγελίας,  ενώ θα μιλά ο Μαϊτρέγια, μήπως οι περισσότεροι άνθρωποι νοιώσουν τη δική τους ψυχή;
A: Οι περισσότεροι άνθρωποι θα αισθανθούν τη ψυχή τους - ακόμα κι αν είναι η πρώτη φορά στη ζωή τους. Θα είναι μια εξαιρετική εμπειρία για την ανθρωπότητα. Θα νιώσουμε σαν αγνά μικρά παιδιά, ακούγοντας από την καρδιά μας αυτά τα θαυμάσια λόγια και βιώνοντας μια ποιότητα ζωής που έχουμε ξεχάσει, η οποία πηγαίνει πολύ πίσω στην απλή παιδική μας ηλικία, όταν είχαμε εμπιστοσύνη και ήμασταν γεμάτοι αγάπη και ευτυχία.

Ε: Τι μπορούμε να κάνουμε για να επιταχύνουμε την εμφάνιση του Μαϊτρέγια;
Α: Μιλήστε γι 'αυτό. Πείτε το στους ανθρώπους. Αυτή είναι η πιο σημαντική πληροφορία, το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε - να πείτε στους άλλους ό, τι γνωρίζετε, σε όποιο επίπεδο πεποίθησης έχετε. Αν το πιστεύετε θα κάνετε ό, τι μπορείτε για να υπηρετήσετε την αποστολή του Μαϊτρέγια.
Η καρδιά σας θα σας υπαγορεύσει τι θα κάνετε και πόσα επιθυμείτε να πείτε ανοιχτά. Αν έχετε 100 τοις εκατό πίστη και η καρδιά σας είναι γεμάτη από την επιθυμία να υπηρετήσετε και να κάνετε κάτι σημαντικό για τον κόσμο, τότε θα εργάζεστε μέρα και νύχτα και θα θέσετε τα πάντα σε δεύτερη μοίρα για να εκτελέσετε αυτό το έργο πριν εμφανιστεί ο Μαϊτρέγια. Ή, αν το πιστεύετε, αλλά είστε ράθυμος, ή αν δεν θέλετε να διακινδυνέψετε να γελοιοποιηθείτε, ή αν δεν θέλετε να δώσετε την εντύπωση ότι είστε λίγο ‘ούφο’, τότε φυσικά θα είστε προσεκτικοί και δεν θα αναφέρετε τίποτα. Θα χάσετε την ευκαιρία να υπηρετήσετε  τον Μαϊτρέγια. Θα χάσετε την ευκαιρία να πληροφορήσετε τον κόσμο τι συμβαίνει.
Ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί στις ομάδες ανά τον κόσμο που συνεργάζονται με το Share International οι οποίοι αισθάνονται ή νομίζουν ότι εργάζονται και εμπλέκονται ενεργά, παρόλο που δεν το κάνουν. Η αλήθεια είναι ότι ενδιαφέρονται, αλλά άλλο είναι να  ενδιαφέρονται και άλλο να συμμετέχουν ενεργά, είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους αν θεωρούν ότι εμπλέκονται ενεργά. Όταν ακούσουν ότι θα επισκεφτώ τη χώρα τους ξαφνικά θα ενθουσιαστούν και θα εμπλακούν έντονα για μια-δυο μέρες. Στη συνέχεια, όταν αναχωρήσω, μετά από λίγο όλα θα αλλάξουν, μέχρι την επόμενη φορά που θα ξαναπάω. Και εκεί θα είναι πάλι, όλοι τους συγκινημένοι και ενθουσιασμένοι. Αλλά, πραγματικά, δεν συμμετέχουν. Επισκέπτονται άλλους, γκουρού, δασκάλους, αγίους, γέροντες ή Σουάμι. Πρόκειται για ένα παιχνίδι απασχόλησης. Δεν κάνουν τίποτα που να έχει κάποια σημασία. Δεν κάνουν κανένα κακό αλλά ούτε και τίποτα που να έχει σχέση με τον Μαϊτρέγια. Τονίζω ότι διαθέτουμε ένα πολύ, πολύ μικρό χρονικό διάστημα για να προετοιμάσουμε το έδαφος για τον Μαϊτρέγια. Είναι στο χέρι μας να το χρησιμοποιήσουμε ή να χάσουμε την ευκαιρία όλων των προηγούμενων ενσαρκώσεών μας για να κάνουμε κάτι πραγματικά αξιόλογο.

Ε: Όταν ο Μεσσίας έρχεται αυτό σημαίνει ότι το τέλος του κόσμου είναι κοντά, έτσι δεν είναι;
Α: Ο Παγκόσμιος Διδάσκαλος είναι ήδη εδώ και, αντίθετα, βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας εποχής για την ανθρωπότητα - αλλά, μια ανθρωπότητα απολυτρωμένη, που ξαναβρήκε την αθωότητά της, απαλλαγμένη από τις πλάνες της, την ηλιθιότητα και την καταστρεπτικότητά της. Είναι η καταστρεπτικότητά, η απληστία και ο εγωισμός της ανθρωπότητας που μας έφερε εδώ: να οδεύουμε προς τον απόλυτο χαμό. Εξαιτίας αυτού ο Μαϊτρέγια, ο Παγκόσμιος Διδάσκαλος, βρίσκεται εδώ. Η ανθρωπότητα είναι έτοιμη ν’ αλλάξει. Μπορεί να μην το διαισθανόμαστε αλλά ο Μαϊτρέγια γνωρίζει ότι είμαστε έτοιμοι. Βλέπει μέσα στις καρδιές όλων των ανθρώπων ανά τον κόσμο και παρατηρεί ότι είμαστε έτοιμοι για αλλαγή. Οφείλουμε να κάνουμε την ορθή επιλογή. Εκείνος θα μας την παρουσιάσει. Αυτό που ονομάζουμε ανθρωπότητα είναι μία μονάδα, ένα ον, είμαστε  αδελφοί και αδελφές ενός κόσμου. Γι 'αυτό και πρέπει να κάνουμε ότι κάνει κάθε οικογένεια - να μοιραζόμαστε την τροφή και τους πόρους μ’ όλη την οικογένεια. Η ανθρωπότητα οφείλει να αντιληφθεί τον εαυτό της υπό αυτούς τους όρους και να αποδεχτεί την αρχή του μοιράσματος από κοινού. Ο Μαϊτρέγια λέει ότι όταν γίνει αυτό θα κάνουμε το πρώτο βήμα στη θειότητά μας. Αν δεν το κάνουμε δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε κανένα άλλο στο μέλλον.
...
Ε: Αν η ανθρώπινη εξέλιξη είναι διαφορετική από την εξέλιξη των ζώων, καθώς και από την εξέλιξη των Ντέβα (Άγγελοι), ποια είναι στάση σας σχετικά με τη θεωρία της εξέλιξης των ειδών του Δαρβίνου; Το κάθε είδος το έφτιαξε ο Θεός και είναι ξεχωριστό από τα άλλα είδη ή, αντίθετα, έχουμε εξελιχθεί [διαμέσου όλων των ειδών]; Αν η εξέλιξη του κάθε είδους είναι ξέχωρη, μήπως με κάποιο τρόπο συνδυάζονται;
A: Η εξέλιξη του κάθε είδους είναι διαχωρισμένη από τα άλλα, συνδέεται, όμως, με την εξέλιξη όλων των ειδών.

Ε: Στο βιβλίο σας «Διαβίβαση - ένας διαλογισμός για τη Νέα Εποχή», γράφετε ότι ο διαλογισμός Διαβίβασης θα μπορούσε να γίνεται καθημερινά, ως προσωπικός διαλογισμός. Ποιο είναι το μέγιστο χρονικό διάστημα που προτείνετε να εκτελείται καθημερινά ως προσωπικός διαλογισμός;
Α: Ποικίλλει πάρα πολύ ανάλογα με τον άνθρωπο που τον εκτελεί και δεν είμαι σε θέση να δώσω έναν συγκεκριμένο χρόνο.Διαβάστε το άρθρο του Δασκάλου από το ίδιο τεύχος  | Άλλες ερωταπαντήσεις με τον Μπέντζαμιν Κρεμ

* * *