Βιβλία και άλλες πηγές - Βιβλία από τον Μπέντζαμιν Κρεμ | Μαϊτρέγια

 ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΪΤΡΕΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ 

Νέο μήνυμα που δόθηκε την Παρασκευή 26 Μαρτίου του 2010. Νέο


MESSAGES FROM MAITREYA THE CHRIST
Έκδοση Tara Center 
Στα χρόνια της προετοιμασίας για την ανάδυσή Tου, ο Mαϊτρέγια έδωσε 140 Mηνύματα μέσω του Mπέντζαμιν Kρεμ στη διάρκεια δημόσιων διαλέξεων. H μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε ήταν η νοητική επισκίαση και η τηλεπαθητική επαφή που επιτυγχάνεται έτσι. Tα Mηνύματα εμπνέουν τους ακροατές να διαδώσουν την είδηση της επανεμφάνισής Tου και να εργαστούν επειγόντως για τη διάσωση των εκατομμυρίων ανθρώπων που υποφέρουν από τη φτώχεια και τη λιμοκτονία σ' έναν κόσμο αφθονίας.

Μερικά από τα μηνύματα αυτά μπορείτε ν' ακούσετε στα αγγλικά, όπως μεταδόθηκαν μέσω του Μπέντζαμιν Κρεμ, στο Share Radio.


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

  Πρόλογος του βιβλίου

Μήνυμα αρ. 11

Μήνυμα αρ. 12

  Μήνυμα αρ. 31

  Μήνυμα αρ. 42

  Μήνυμα αρ. 82

  Μήνυμα αρ. 115

  Μήνυμα αρ. 135

  Αποσπάσματα από Μηνύματα του Μαϊτρέγια 


* * *

ΠPOΛOΓOΣ

Ενσυνείδητα ή όχι, ο κόσμος είναι έτοιμος ν' αναγνωρίσει το Xριστό. H εμφάνισή Tου, μακροχρόνια προσδοκία κι ελπίδα, είναι τώρα γεγονός συντελεσμένο.

Στις 19 Ιουλίου 1977, ο Xριστός, ο Μαϊτρέγια, ο Παγκόσμιος Δάσκαλος, Αρχηγός της Πνευματικής μας Ιεραρχίας, αναδύθηκε από το αρχαίο αναχωρητήριό Του και βρίσκεται τώρα στο σύγχρονο κόσμο. Με τους Μαθητές Του, τους Δασκάλους της Σοφίας, θα εγκαινιάσει τη Νέα Εποχή της Σύνθεσης και της Αδελφοσύνης.

Ο Μπέντζαμιν Κρεμ, βρετανός ζωγράφος και εσωτεριστής, εξηγεί:

"Στις αρχές Σεπτεμβρίου 1977, ερωτήθηκα από τον Μαϊτρέγια αν θα δεχόμουν να λαβαίνω τα μηνύματα Του μπροστά στο κοινό. Μηνύματά Του λάβαινα ήδη από το 1974, αλλά μέσα στο ιδιωτικό περιβάλλον τής ομάδας μου. Απάντησα ότι θα προσπαθήσω, ότι θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Στις 6 Σεπτεμβρίου του 1977, δόθηκε το πρώτο δημόσιο μήνυμα στο Friends House, στο Λονδίνο, πειραματικά, για να διαπιστωθεί πώς θα τα έβγαζα πέρα μ' αυτό το είδος νοητικής επιφώτησης και πνευματικής τηλεπάθειας μπροστά στο κοινό � κάτι το πολύ διαφορετικό από το ιδιωτικό περιβάλλον της ομάδας μου.

Τα μηνύματα διαβιβάζονται από μένα στο ακροατήριο. Δε βρίσκομαι σε έκσταση, ούτε λειτουργώ ως μέντιουμ· η φωνή είναι η δική μου, πολύ αισθητά ενισχυμένη σε δύναμη και αλλαγμένη σε τόνο από την επιφωτίζουσα ενέργεια του Μαϊτρέγια. Τα μηνύματα μεταδίδονται ταυτόχρονα σε όλα τα αστρικά και νοητικά επίπεδα· εγώ προμηθεύω τη βασική αιθερική-φυσική δόνηση που απαιτείται για να γίνει αυτό. Από τα λεπτότερα αυτά επίπεδα, τα μηνύματα εντυπώνονται στο νου και στην καρδιά αναρίθμητων ανθρώπων, που σιγά-σιγά αποχτούν συνείδηση των σκέψεων και της Παρουσίας του Χριστού. Μια μεγάλη μορφή σκέψης δημιουργείται βαθμιαία � στα εσώτερα επίπεδα � που ενσωματώνει μέσα της το γεγονός της Παρουσίας του Χριστού. Σ' αυτή τη μορφή σκέψης συντονίζονται κατόπιν τα μέντιουμ του κόσμου και άλλα ψυχορατικά και ευαίσθητα άτομα, που όλο και περισσότερο θα μεταφέρουν στο κοινό (σε μορφή λιγότερο ή περισσότερο αλλοιωμένη) την είδηση της επιστροφής του Χριστού. Με τον τρόπο αυτό ο Χριστός δίνει αποσπάσματα της Διδασκαλίας Του, για να ετοιμάσει το κλίμα ελπίδας και προσδοκίας που θα εξασφαλίσει το ότι οι άνθρωποι θα Τον δεχτούν και θα Τον ακολουθήσουν γρήγορα και πρόθυμα.

Το να λέει κάποιος πως διαβιβάζει μηνύματα από τον Ίδιο το Χριστό είναι ένας πελώριος ισχυρισμός και φέρνει σε δύσκολη θέση εκείνον που πρέπει να τον προβάλει. Αλλά αν οι άνθρωποι μπορέσουν να ελευθερώσουν το νου τους από την ιδέα πως ο Χριστός είναι ένα είδος πνεύματος, που κατοικεί στους ουρανούς εκ δεξιών του Θεού· αν μπορέσουν ν' αρχίσουν να Τον βλέπουν όπως πραγματικά είναι, ως έναν πραγματικό, ζωντανό άνθρωπο � αν και ταυτόχρονα είναι ένας Θεϊκός �νθρωπος, που ποτέ δεν έφυγε από τον κόσμο· που έχει κατέβει, όχι από τους "ουρανούς", αλλά από το αρχαίο αναχωρητήριό Του στα Ιμαλάια, για να ολοκληρώσει το έργο που άρχισε στην Παλαιστίνη· ως ένα μεγάλο Δάσκαλο· έναν Ανώτερο Μύστη και Γιόγκι· ως τον κεντρικό πρωταγωνιστή της ιστορίας του Ευαγγελίου, που είναι στην ουσία της αληθινή, αλλά πολύ πιο απλή απ' ό,τι έχει παρουσιαστεί ώς τώρα· αν οι άνθρωποι μπορέσουν να δεχτούν αυτή την πιθανότητα, τότε ο ισχυρισμός ότι κάποιος δέχεται τηλεπαθητικά μηνύματα από ένα τόσο κοντινότερο και πολύ πιο προσιτό Ον γίνεται και αυτός, ίσως, πιο εύκολα δεκτός.

Όπως και να 'χουν τα πράγματα, αφήνω τη μελέτη της ποιότητας των ίδιων των Μηνυμάτων να πείσει ή όχι τον αναγνώστη. Για πολλούς ανθρώπους, οι ενέργειες που εκλύονται στη διάρκεια της επιφώτησης αρκούν ως απόδειξη. Πολλοί από εκείνους που έρχονται σ' αυτές τις συγκεντρώσεις έχουν, σε διάφορους βαθμούς, την ικανότητα να βλέπουν λεπτότερα επίπεδα της πραγματικότητας· γι' αυτούς, το θέαμα της επιφώτησης την ώρα που συμβαίνει είναι η πιο πειστική απόδειξη".

(Τα παραπάνω προέρχονται από το βιβλίο του Μπέντζαμιν Κρεμ "Η Επανεμφάνιση του Χριστού και των Δασκάλων της Σοφίας").

Μέσ' απ' αυτά τα μηνύματα, ο Μαϊτρέγια, ο Χριστός, εισηγείται τις γραμμές που πρέπει ν' ακολουθήσει η κοινωνική αλλαγή. Δίνει ενδείξεις για το πώς θα Τον αναγνωρίσουμε και προτρέπει τους ακροατές Του να κάνουν γνωστό το γεγονός της Παρουσίας Του. Κι ακόμα αφυπνίζει την επιθυμία για μοίρασμα και προσφορά υπηρεσίας στην ανθρωπότητα και σ' Εκείνον.

Είναι ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε πώς επανέρχεται στα θέματά Του πάλι και πάλι, παρουσιάζοντάς τα κάθε φορά με διαφορετικό τρόπο και με όλο και μεγαλύτερη έμφαση. Είναι επίσης ενδιαφέρον το ότι κάθε δέκατο μήνυμα, δηλαδή τα μηνύματα 10, 20, 30 και ούτω καθεξής, ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα: σ' αυτά, ο Μαϊτρέγια περιγράφει τον Εαυτό Του με πιο αφηρημένους όρους, περισσότερο ως Ενσαρκωτή Θεϊκών Ιδιοτήτων παρά ως τον απλό άνθρωπο, τον αδερφό και φίλο της ανθρωπότητας, που τόσο επίμονα τονίζει ότι είναι στα άλλα μηνύματα.

Συνιστάται στους αναγνώστες να παίρνουν ένα μήνυμα κάθε φορά και να το διαβάζουν με τη φωνή τους � όχι απλώς από μέσα τους. Μ' αυτό τον τρόπο μπορεί κανείς να αισθανθεί καλύτερα τη ρυθμική, όμοια με μάντραμ, ποιότητα του Μηνύματος.

Είναι σχεδόν αδύνατον να εκφωνήσει κανείς αυτά τα μηνύματα, με συγκεντρωμένη την προσοχή, χωρίς να επικληθεί την ενέργεια του Χριστού, την ανταπόκριση της καρδιάς Του. Τα μηνύματα μοιάζουν απλά, σταλμένα από καρδιά σε καρδιά, αλλά λειτουργούν σε πολλά επίπεδα και πρέπει κανείς να διαλογιστεί πάνω σ' αυτά για να του αποκαλυφθεί με πληρότητα το νόημά τους. Μερικοί βρίσκουν καλύτερο να διαλέγουν ένα μήνυμα την ημέρα και να διαλογίζονται πάνω σ' αυτό.

Πολλοί, είτε ατομικά είτε σε ομάδες, χρησιμοποιούν για το διαλογισμό τους τις κασέτες όπου έχουν εγγραφεί τα μηνύματα όπως μεταδόθηκαν. Οι ενέργειες του Χριστού, έχοντας μαγνητιστεί πάνω στην ταινία την ώρα που μεταδιδόταν το μήνυμα, εκλύονται και πάλι κάθε φορά που παίζεται η ταινία, ανεβάζοντας έτσι την ποιότητα του διαλογισμού.

Μπέντζαμιν Κρεμ

 

Σημείωση του εκδότη (Ιούνιος 1982): Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το Μήνυμα αρ. 140 είναι το τελευταίο που θα έχει δώσει ο Χριστός μέχρι την Ημέρα της Αναγγελίας Του.

* * *