ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Με τον Μπέντζαμιν Κρεμ. Eπιλεγμένες και μεταφρασμένες από το τεύχος Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου του 2017 του περιοδικού Share International.   Παρακαλώ σημειώστε ότι είναι αποσπάσματα ερωτήσεων και απαντήσεων που έγιναν σε διαλέξεις του Μπέντζαμιν Κρεμ ανά τον κόσμο.


Τόκιο, Ιαπωνία Μάιος του 2008

Ε: Οι νέοι στην Ιαπωνία εργαζόμαστε μέρα και νύχτα χωρίς ύπνο για να κερδίσουμε αρκετά χρήματα. (Ζώντας έτσι) θα μπορέσουμε να δούμε τον Μαϊτρέγια (κατά την ημέρα της Αναγγελίας); Έχοντας μια ζωή χωρίς επίγνωση, χωρίς  πνευματικές πτυχές;
Α: Αυτό είναι σύμπτωμα της  υπερβολικής εμπορευματοποίησης που της επιτρέψαμε να κυβερνήσει τις ζωές μας, το πεπρωμένο μας. Το (αληθινό) πεπρωμένο μας είναι  εκφράσουμε τη θειότητα μας - να επιδείξουμε τη θεϊκή μας φύση. Αλλά στην πραγματικότητα καταναλωνόμαστε σε αντιπαραθέσεις, σε ανταγωνισμούς, στην τρεχάλα για να βγάλουμε περισσότερα χρήματα από τους γύρω μας. Γιατί το κάνουμε; Δεν είναι αυτό ο σκοπός της ζωής. Σκοπός της ζωής είναι οι σχέσεις. Τι είδους σχέσεις μπορείς να έχεις με τους άλλους εάν έχεις εξαντληθεί από το κυνήγι του χρήματος; Πραγματικά, πρόκειται για μια γενιά που δεν έχει συντονιστεί καθόλου με τις (πραγματικές) ανάγκες των καιρών. Άραγε θα μπορέσουν να δουν τον Μαϊτρέγια; Βέβαια θα Τον δουν, δεν θα υπάρχει κάποιος που δεν θα δει τον Μαϊτρέγια, αλλά θα μπορέσουν να Τον αναγνωρίσουν;

Ε: Έμαθα ότι τα άτομα που εργάζονται με την ομάδα σας είναι εθελοντές;  Πως κερδίζουν τα προς το ζην; Θα ήθελα να γίνω εθελοντής αλλά πρέπει να βγάλω τα προ το ζην.
Α: Είναι αλήθεια ότι είναι όλοι τους εθελοντές. Εργάζονται, βγάζουν τα προς το ζην και επιτελούν αυτό το έργο στον "ελεύθερο χρόνο" τους. Το πόσο χρόνο δίνουν σε αυτό το έργο, δηλαδή να κάνουν γνωστό στον κόσμο τον Μαϊτρέγια και τους Δασκάλους, και πόσο χρόνο στις άλλες δραστηριότητές τους, δηλαδή στη δουλειά τους, στην οικογένεια τους, στη διασκέδασή τους και τα λοιπά, εξαρτάται από την ένταση των ευγενών επιδιώξεων και της αφοσίωσης τους.
Ο κάθε ένας είναι διαφορετικός. Μερικοί δίνουν σχεδόν όλο τον χρόνο τους, άλλοι δίνουν λιγότερο χρόνο ενώ κάποιοι άλλοι δεν συνεισφέρουν σχεδόν καθόλου. Δεν έχει ζητηθεί από κανένα να εγκαταλείψει τη δουλειά του, η την φροντίδα της οικογένειας του ώστε να κάνει αυτό το έργο. Ο εθελοντισμός τους προέρχεται από τους ίδιους, από τη ψυχή τους. Προέρχεται από το γεγονός ότι αναγνωρίζουν τους εαυτούς τους ως ψυχές και η δικιά τους ψυχή τους λέει «αυτό είναι που πρέπει να κάνεις, αυτή είναι η νέα εποχή, αυτός είναι ο δρόμος που οδηγεί στη νέα εποχή», και έτσι γίνονται εθελοντές. Προέρχεται από την ψυχή και από την καρδιά του ατόμου. Το βλέπουν σαν το πιο σημαντικό πράγμα που θα μπορούσαν να κάνουν.
Εάν στην καρδιά σου αισθάνεσαι «Πρέπει να βοηθήσω επειδή δεν μπορώ να αντικρίζω εκατομμύρια ανθρώπους να λιμοκτονούν, δεν μπορώ να σκέφτομαι ότι υπάρχουν κάποιοι που πεθαίνουν απ' την πείνα, δεν μπορώ να σκέφτομαι ότι υπάρχουν μεγάλοι Δάσκαλοι στον κόσμο και δεν έχω κάνει κάτι για να βοηθήσω», όταν αισθάνεσαι μ’ αυτό τον τρόπο, τότε γίνεσαι εθελοντής. Ο εθελοντισμός έρχεται ως αποτέλεσμα του συγκεκριμένου συναισθήματος. (Δρας) ως ψυχή, μέσα  από την καρδιά σου η από τη διαίσθηση σου, ότι επιθυμείς να συμμετέχεις. Είσαι σε ενσάρκωση στους καιρούς μας, είσαι υπεύθυνος.
Είναι κρίμα, αλλά δεν αισθάνονται όλοι έτσι! Αλλά εάν αισθάνεσαι έτσι, αν θέλεις να συμμετέχεις, τότε θα το κάνεις. Εάν θέλεις να κάνεις αυτό το έργο θα βρεις ένα τρόπο να το κάνεις.  Σκέψου με όρους προτεραιοτήτων. Πρέπει να βάλεις προτεραιότητες. Έχεις την εργασία σου, πρέπει να φροντίσεις την οικογένεια σου, αλλά όταν έχεις ελεύθερο χρόνο, και ίσως έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο απ’ ότι πιστεύεις, μπορείς να δώσεις χρόνο στην επόμενη προτεραιότητα, η οποία είναι να εκφράζεις την ανθρωπιά σου στους καιρούς αυτούς - να αντικρίσεις τα σημερινά προβλήματα και να κάνεις το καλύτερο που μπορείς για να τα επιλύσεις.

Οσάκα, Ιαπωνία, Μάιος του 2009

Ε: Τι εννοούσατε όταν είπατε ότι έχουμε 15 χρόνια για την αποκατάσταση του πλανήτη;
Α: Υπάρχει μια γενικευμένη παρανόηση μεταξύ της πλειοψηφίας των επιστημόνων και των κυβερνήσεων ότι έχουμε ακόμα 50 έως 100 χρόνια για να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας, για να περιορίσουμε τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα, για να διορθώσουμε και να αποκαταστήσουμε την ισορροπία του πλανήτη. Αλλά, για παράδειγμα, έχουμε κατακόψει τόσες πολλές χιλιάδες στρέμματα αρχέγονου δάσους - του Αμαζονίου και άλλων – τα οποία είναι απαραίτητα για την παραγωγή οξυγόνου. Τα δένδρα είναι απαραίτητα. Καταστρέφουμε το περιβάλλον μας για καθαρά κερδοσκοπικούς σκοπούς.
Το ζήτημα των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα είναι πολύπλοκο. Υπάρχουν πολλά άτομα, μερικά από αυτά με μεγάλη επιρροή, που υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει κανένα αληθινό πρόβλημα - ότι το όλο ζήτημα δεν σχετίζεται με την πραγματική δομή του πλανήτη και επομένως δεν απαιτείται να κάνουμε τίποτα για να αντιμετωπίσουμε τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα. Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη στάση από όλες - η άρνηση της ύπαρξης του προβλήματος, η οποία, πάλι, γίνεται για εμπορικούς και χρηματικούς σκοπούς. Η μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα είναι πολύ δαπανηρή. Σημαίνει την περικοπή όλων των εκπομπών από όλους τους σταθμούς ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα.
Υπάρχει μια αυξανόμενη έκκληση στον κόσμο για περισσότερους πυρηνικούς σταθμούς - οι οποίοι θεωρούνται καθαροί. Στην πραγματικότητα αποτελούν την πιο επικίνδυνη πηγή ενέργειας που θα μπορούσαμε να έχουμε. Όλοι οι πυρηνικοί σταθμοί θα πρέπει να κλείσουν αμέσως! (Στμ: για περισσότερα δες εδώ και εδώ)

Άμστερνταμ. Ολλανδία, Σεπτέμβριος του 2004

Ε: Όταν ο Μαϊτρέγια ομιλεί για τον «Πατέρα Του» που «Τον έστειλε», αναφέρεται στον Ένα που ενσωματώνει τον πλανήτη Γη, ή στον Ένα που ενσωματώνει τον ήλιο, το πλανητικό σύστημα, ή, μήπως, στον Αρχαίο των Ημερών;
Α. Αναφέρεται στον Ένα που είναι αντανάκλαση του Πλανητικού μας Λόγου, τον Σάνατ Κουμάρα, τον Κύριο του Κόσμου.

Νέα Ζηλανδία

Ε: Μοιράσαμε πολλά αυτοκόλλητα με το μήνυμα S.O.P (Save Our Planet  = Σώστε τον Πλανήτη Μας) από τον πάγκο της έκθεσης που συμμετείχαμε και διαπιστώσαμε ότι άρεσαν πολύ στον κόσμο. Σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσαμε να δίναμε μαζί τους και μερικά φυλλάδια του Share International Νέας Ζηλανδίας (που βασικά κατατοπίζουν για την άποψη του Share International  για το πως να σώσουμε τον πλανήτη), ώστε ο κόσμος να λάβει συγχρόνως και το μήνυμα του Μαϊτρέγια για το μοίρασμα από κοινού.
Επειδή έχετε πει ότι το μήνυμα S.O.P. είναι υπερβολικά σημαντικό για να συνδεθεί με κάποια οργάνωση, είναι αποδεκτό, άραγε, να δίνουμε τα αυτοκόλλητα μαζί με πληροφορίες από το  Share International Νέας Ζηλανδίας;
Α: Είναι αποδεκτό να τα δίνετε μαζί.


Στμ: Στο ίδιο τεύχος Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου του 2017 του περιοδικού Share International  επαναδημοσιεύθηκαν τα δυο παρακάτω άρθρα:

Άλλες ερωταπαντήσεις με τον Μπέντζαμιν Κρεμ

* * *