Ελληνικές σελίδες από το περιοδικό Share International | Αποσπάσματα πάνω σε ένα κοινό θέμα | Η φωνή & η βούληση των λαών

Ξυπνώντας!  - σταχυολογήματα


Παρουσιάζουμε μια επιλογή αποσπασμάτων με θέμα «Ξυπνώντας!» από τον Μαϊτρέγια (από τα βιβλία «Μηνύματα από τον Μαϊτρέγια τον Χριστό» και «Διδασκαλίες από τον Μαϊτρέγια - Οι νόμοι της ζωής»), από τον Δάσκαλο του Μπέντζαμιν Κρεμ (από το βιβλίο «Ένας Δάσκαλος Ομιλεί») και από τα βιβλία του Μπέντζαμιν Κρεμ. Η επιλογή αυτή παρουσιάστηκε στο τεύχος Ιουνίου του 2013 του περιοδικού Share International.


Φίλοι Μου, αν βλέπατε όπως Εγώ τις αλλαγές που συντελούνται τώρα, η καρδιά σας θα σκιρτούσε από χαρά, σαν τη δική Μου, γιατί παντού στον κόσμο σήμερα ο άνθρωπος αφυπνίζεται για την αλλαγή, φέρνοντας στο προσκήνιο τις νέες ιδέες και τα ιδανικά που τώρα συναρπάζουν τις καρδιές των ανθρώπων. (Ο Μαϊτρέγια, από το Μήνυμα αρ.129)

Αν και λίγοι το γνωρίζουν, ο άνθρωπος βρίσκεται στο κατώφλι μιας επαναφύπνισης για την ίδια την έννοια και το σκοπό της ύπαρξής του. (Ο Δάσκαλος του Μπέντζαμιν Κρεμ, από το «Οι νόμοι και οι κανόνες της Ζωής»)

Όλες οι θρησκευτικές ομάδες αναζητούν σημάδια. Διότι μέσα από αυτά μπορούν να πληροφορηθούν ότι ο Διδάσκαλος είναι στον κόσμο ή ότι σύντομα εισέρχεται σΆ αυτόν. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να παραμείνετε σε εγρήγορση και θα προσέξετε ότι σημάδια μπορούν να βρεθούν παντού. Σε κάθε χώρα του κόσμου, σε κάθε θρησκεία, υπάρχουν ενδείξεις / σημάδια του ενός ή του άλλου είδους. (Ο Μπέντζαμιν Κρεμ, από το βιβλίο «Η μεγάλη Προσέγγιση»)

Οι Προφητείες προείπαν για την έλευση Μας και τάχυναν την προσδοκία των μαθητών, αλλά πολλοί, ακόμα, κοιμούνται ήσυχοι, ανυποψίαστοι για τα δρώμενα της εποχής. Υπάρχουν πολλοί, επίσης, που αναμένουν και προσβλέπουν τον ερχομό Μας, αλλά τον προσδιορίζουν να συμβεί στο μακρινό μέλλον. Δεν γνωρίζουν ότι το χέρι μας κρούει τώρα τη θύρα; Ξυπνάτε, φίλοι! Ξυπνάτε, οι εργαζόμενοι για το αγαθό! Χρειαζόμαστε όλους εκείνους που θα συνεργαστούν μαζί Μας για να μεταμορφώσουμε τον κόσμο. Χρειαζόμαστε τη προσδοκία σας, τη χαρά σας. Με στοργή περιβάλλουμε την ελπίδα και την εμπιστοσύνη σας. Γίνετε έτοιμοι να Μας δείτε και να Μας καλωσορίσετε στη ζωή σας. (Ο Δάσκαλος του Μπέντζαμιν Κρεμ, από το «Κλήση για υπηρεσία»)

Ούτως, οι άνθρωποι θα δεχθούν τη συμβουλή των Πρεσβύτερων Αδερφών τους, και θα καταλάβουν ότι, μέσα σΆ όλες τις περιπέτειες, ποτέ δεν ήσαν μόνοι. Πάντα, στο παρασκήνιο, έστεκαν αυτοί οι σοφότεροι και πιο έμπειροι οδο-δείχτες, έτοιμοι, όταν κληθούν, να λάμψουν το φως τους επί των προβλημάτων του ανθρώπου, και να φωτίσουν το δρόμο του. Τώρα, όσο ποτέ πριν, λάμπει ισχυρά αυτό το φως, και όχι από μακριά πλέον. Καταμεσής της αγωνίας του ανθρώπου το φως τώρα χρησιμεύει ως φάρος, συγκεντρώνοντας όλους εκείνους που είναι έτοιμοι να απαλύνουν τον πόνο της ανθρωπότητας. Η κλήση για υπηρεσία σήμανε, οι Διδάσκαλοι είναι έτοιμοι. Ξύπνα, ξύπνα! (Ο Δάσκαλος του Μπέντζαμιν Κρεμ, από το «Οι Διδάσκαλοι είναι έτοιμοι»)

Αν δούμε με τα μάτια μας, για παράδειγμα, ότι η ανιδιοτελής, άνευ όρων αγάπη, η εξαιρετική σοφία, η απίστευτη νοημοσύνη των Δασκάλων δεν είναι τόσο μακριά από εμάς και ότι μπορούμε να την αγγίξουμε, αυτό θα αφυπνίσει την επιθυμία της ανθρωπότητας να επιτύχει αυτές τις ιδιότητες. Θα επιδείξει τι μπορεί να γίνει.

Θα είναι μια εποχή κατά την οποία για πρώτη φορά η ανθρωπότητα, από μόνη της, αφυπνίζεται στη Θεία της φύση. Δεν το εννοώ με μια μυστικιστική αίσθηση. Εννοώ την πραγματική, πρακτική έννοια του να γνωρίζουμε ότι μετέχουμε της Θείας φύσης και να το επιδεικνύουμε. (Ο Μπέντζαμιν Κρεμ, από το βιβλίο «Η Μεγάλη Προσέγγιση»)

Ο κόσμος αυτή τη στιγμή προετοιμάζεται για την έλευση μιας νέας εποχής, που θα διαφέρει από οποιαδήποτε άλλη γνωρίζουμε, στην οποία η ανθρωπότητα θα ξυπνήσει από το βαθύ της λήθαργό, θα πετάξει από τα μάτια της τις παρωπίδες της άγνοιας και του φόβου, και θα εισέλθει, επιτέλους, στο φως της Γνώσης και της Αλήθειας, λαμβάνοντας τα εκ καταγωγής δικαιώματά της. (Ο Δάσκαλος του Μπέντζαμιν Κρεμ, από το «Η λαμπρή εποχή που έρχεται»)

Η επανεμφάνιση του Χριστού αναφορικά με την ανθρωπότητα είναι, ουσιαστικά, η γέννηση της Χριστικής Αρχής στις καρδιές όλων η οποία θα ξυπνήσει την αγάπη και, κατά συνέπεια, το μοίρασμα από κοινού και τη δικαιοσύνη, δηλαδή τις ορθές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων, που είναι εγγυημένες στους επερχόμενους καιρούς. Οι ανθρώπινες σχέσεις δεν διορθώνονται από μόνες τους. Η ανθρωπότητα πρέπει να κάνει ότι απαιτείται για να φτιάξουν. Το ξύπνημα από τον Μαϊτρέγια της Χριστικής Αρχής στις καρδιές όλης της ανθρωπότητας είναι η μέθοδος με την οποία το μεγάλο Του έργο, το οποίο λαμβάνει χώρα στο αστρικό πεδίο, διεξάγεται. Αυτό θα κινητοποιήσει την απόκριση στις καρδιές των ανθρώπων και θα τους αφυπνίσει όχι μόνο στην ανάγκη για αδελφοσύνη, αλλά και στην πρακτική έκφρασή της, που είναι το μοίρασμα από κοινού, η δικαιοσύνη, η ειρήνη και η ελευθερία για όλους τους ανθρώπους παντού. (Ο Μπέντζαμιν Κρεμ, από το βιβλίο «Η μεγάλη Προσέγγιση»)

Η παρούσα είναι εποχή κρίσης η οποία κρύβει μια υπόσχεση. Το Νέο παλεύει να εκφραστεί. Το Παλιό προσπαθεί να επιβιώσει μέσα στην αναπόφευκτη αλλαγή. Η ανθρωπότητα είναι έτοιμη για το επόμενο βήμα· ο μακρύς λήθαργος τελειώνει· οι κοιμισμένοι ξυπνάνε. Το κάλεσμα για ελευθερία και χαρά αντηχεί στις καρδιές των λαών και τους ωθεί σε δράση. (Ο Δάσκαλος του Μπέντζαμιν Κρεμ, από το «Συνεργάτες με το Θεό»)

Ο Μαϊτρέγια θα αφυπνίσει τους ανθρώπους προς το πεπρωμένο τους και θα τους απελευθερώσει από το φόβο και την αμφιβολία. Θα τους απαλλάξει, επίσης, από τη συνεχή αίσθηση της αποξένωσης και της δυσπιστίας. Ο μακρύς χειμώνας που πέρασαν οι άνθρωποι στην έρημο, τους έχει προετοιμάσει για τους απλούστερους, ευτυχέστερους καιρούς που έρχονται. (Ο Δάσκαλος του Μπέντζαμιν Κρεμ, από το «Ο Αγγελιοφόρος του Νέου»)

Προχωρώντας έτσι, η διδασκαλία του Μαϊτρέγια θα ανασύρει από τον άνθρωπο τις υψηλότερες φιλοδοξίες του, αφυπνίζοντάς τον στα προβλήματα και τους κινδύνους του παρόντος αλλά και στους απλούς τρόπους με τους οποίους θα τα ξεπεράσει για πάντα. Έτσι θα γίνει. Έτσι θα λάβουν οι άνθρωποι τη διορατικότητα και την ηγεσία που λαχταρούν, και έτσι θα επιδιώξουν τις αλλαγές που τόσο πολύ χρειάζονται στον ιστό της ζωής τους. (Ο Δάσκαλος του Μπέντζαμιν Κρεμ, από το «Η υποδοχή του Μαϊτρέγια»)

Πρόκειται να εισέλθουμε σε μια εποχή στην οποία η έμφυτη πνευματική φύση της ανθρωπότητας θα αρχίσει να εκφράζεται με μαζικότητα. Αμέτρητα εκατομμύρια σΆ όλο τον κόσμο θα αφυπνιστούν στον αληθινό σκοπό της ζωής τους. Μια βαθύτερη, υγιέστερη στάση απέναντι στη ζωή θΆ αναπτυχθεί και οι άνθρωποι θα αναγνωρίσουν τους εαυτούς τους ως ψυχές: ψυχές σε ενσάρκωση. Θα κατανοήσουν το σκοπό της ενσάρκωσης τους, και, όλο και περισσότεροι, θα λάβουν συνειδητά μέρος στην εξέλιξή τους, δημιουργώντας μορφές ελευθερίας και δικαιοσύνης που αυτός ο κόσμος δεν έχει ξαναδεί. Η ελευθερία και η δικαιοσύνη, και, συνεπώς, η ειρήνη, θα επιτρέψουν τη θεία, πνευματική πτυχή της ανθρωπότητας να έρθει στο προσκήνιο και να εκφραστεί, όχι μόνο ως  θρησκευτική εμπειρία, αλλά σε κάθε τομέα της ζωής. Στην πολιτική, στην οικονομία, στην εκπαίδευση, στις τέχνες και τις επιστήμες, η εσωτερική επίγνωση της πνευματικής φύσης μας, θα επιδειχθεί ολοένα και περισσότερο. Αυτό θα επιτρέψει την ανακάλυψη νέων επιστημονικών πεδίων, που σαν συνέπεια θα έχουν τον έλεγχο επί των δυνάμεων της φύσης, η οποία θα δώσει στην ανθρωπότητα απεριόριστη εξουσία στο περιβάλλον της. (Ο Μπέντζαμιν Κρεμ, από το βιβλίο «Αποστολή του Μαϊτρέγια, Τρίτος τόμος»)

Μέσα στις σκοτεινότερες γωνιές της δεισιδαιμονίας και της άγνοιας θα λάμψει αυτό το νέο φως, αφυπνίζοντας τον άνθρωπο στη συνειδητοποίηση της θεότητάς του ως μία αθάνατη ψυχή. (Ο Δάσκαλος του Μπέντζαμιν Κρεμ, από το «Ο νόμος της αναγέννησης»)

Το σχέδιο του Μαϊτρέγια είναι να αφυπνίσει την ανθρωπότητα ώστε αυτή να αντιληφθεί τους κινδύνους που βρίσκονται μπροστά της και να της δείξει πώς να αποφύγει την αυτοκαταστροφή. Ο Μαϊτρέγια λέει ότι αυτό είναι στΆ αλήθεια πολύ απλό για την ανθρωπότητα, αρκεί να μπορέσουμε να κάνουμε το πρώτο βήμα. (Ο Μπέντζαμιν Κρεμ από το βιβλίο «Ο Παγκόσμιος Διδάσκαλος για όλη την ανθρωπότητα» στο κεφ. «Η Εδραίωση της Ειρήνης», σελ. 14)

Τώρα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια νέα κατάσταση: την μετα-βιομηχανική επανάσταση. Έχουμε ξεπεράσει την  εκβιομηχάνιση του 19ου αιώνα και την τελειοποίησή της στον 20ο αιώνα, και δεν ξέρουμε τι να ακολουθήσει. Πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει η [βιομηχανική] παραγωγή αγαθών, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι πρέπει να πάρει μια εντελώς άλλη μορφή, χρησιμοποιώντας τελείως διαφορετικές μεθόδους, οι οποίες δεν θα λεηλατούν τον πλανήτη. Τώρα συνειδητοποιούμε τον επείγοντα χαρακτήρα αυτού του πλανητικού, οικολογικού προβλήματος. (Ο Μπέντζαμιν Κρεμ από το βιβλίο «Η Τέχνη της Συν-εργασίας».)

Ειδικευμένες μη κυβερνητικές οργανώσεις προσθέτουν, επίσης, τις απόψεις και τις έρευνές τους, αφυπνίζοντας τους ανθρώπους για τους κινδύνους της περαιτέρω φρενιτιώδους κατάχρησης αυτού του ήδη πάσχοντος πλανήτη. (Ο Δάσκαλος του Μπέντζαμιν Κρεμ, από το «Μια συνετότερη άποψη της ζωής»)

…σΆ όλο τον κόσμο, οι άνθρωποι αφυπνίζονται απέναντι στη δυνατότητα και στην ανάγκη για αλλαγή. Οι πολιτικοί και οι οικονομολόγοι αποκαλούν την παρούσα κατάσταση 'κάμψη' και 'ύφεση'. Στην πραγματικότητα, γινόμαστε μάρτυρες των τελευταίων βημάτων της παραπαίουσας παλαιάς τάξης. Εκατομμύρια συνειδητοποιούν αυτή την ώρα ότι ο αχαλίνωτος ανταγωνισμός και η πλεονεξία δεν είναι η ασφαλέστερη πορεία για τον άνθρωπο, ότι τέτοια υλιστικά δόγματα δημιουργούν έναν 'ολισθηρό κατήφορο' για τους ανυποψίαστους, και, τελικά, την διεθνή κρίση που βιώνουμε σήμερα. (Ο Δάσκαλος του Μπέντζαμιν Κρεμ, από το «Η πρώτη συνέντευξη του Μαϊτρέγια»).

Η κατάρρευση των χρηματιστηριακών αγορών θα καταδείξει στην ανθρωπότητα τη νόσο της κερδοσκοπίας που καταστρέφει την ίδια την υπόσταση της ζωής των ανθρώπων. (Ο Δάσκαλος του Μπέντζαμιν Κρεμ, από το «Ο κόσμος, σήμερα, είναι ένας»).

Οι ΗΠΑ και η ΕΣΣΔ δεν είναι, πλέον, υπερδυνάμεις. Η ανθρωπότητα είναι η υπερδύναμη. Η βούληση του κάθε έθνους και χώρας θα βασίζεται στη βούληση του λαού της. Οι λαοί θα μεριμνήσουν κατάλληλα ώστε οι πολιτικοί να μην τους εξαπατούν. Στην Αφρική, στην Ινδία, στο Πακιστάν, στην Ιαπωνία και πολλές άλλες χώρες, οι άνθρωποι ξυπνάνε. Απαιτούν τώρα τα δικαιώματά τους. (Ο Μαϊτρέγια από το βιβλίο «Οι διδασκαλίες του Μαϊτρέγια - Οι νόμοι της ζωής».)

ΣΆ όλο τον κόσμο οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται ότι μια καλύτερη ζωή είναι δυνατή, που στον πυρήνα της θα υπάρχει ελευθερία και δικαιοσύνη. Μη φοβάσαι, η φωνή των λαών υψώνεται και σαν επιδημία εξαπλώνεται σε όλο και περισσότερους. Ο Μαϊτρέγια βρίσκεται πίσω από αυτούς που ζουν - ή πεθαίνουν - για την αλήθεια της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ενότητας του ανθρώπου. Οι νέοι προπορεύονται, και το μέλλον τους ανήκει.
(Ο Δάσκαλος του Μπέντζαμιν Κρεμ, από το «Δημιουργώντας τη Μάχαιρα του Διχασμού»)

Βεβαίως υπάρχουν πολλοί οι οποίοι συνεχίζουν να σχεδιάζουν και να τελειοποιούν τα εργαλεία του πολέμου, κερδίζοντας όλο και περισσότερα πλούτη και δύναμη από αυτό το θανατηφόρο εμπόριο. Ωστόσο, οι λαοί αφυπνίζονται: ένα διαφορετικό όργανο παίζει έναν νέο σκοπό και οι λαοί ανταποκρίνονται. Σχεδόν σε κάθε χώρα, οι άνθρωποι νοιώθουν ένα νέο φως, ένα σκεπτικό που αναζωογονεί, μια ελπίδα να ανατέλλει. Νοιώθουν την Ελευθερία, τη Δικαιοσύνη και την Ειρήνη να είναι πιο κοντά τους, περισσότερο πραγματικές, πιο πιθανές να επιτευχθούν από ποτέ άλλοτε. Οι παγκόσμιες επικοινωνίες δίνουν στους ανθρώπους μια νέα αντίληψη του εαυτού τους ως μία ανθρωπότητα. Αυτή η καινούργια συνειδητοποίηση ασφαλώς δεν είναι ούτε ολοκληρωμένη ούτε τέλεια, αλλά Εμείς αντιλαμβανόμαστε καθαρά το ξεκίνημα μιας νέας και ελπιδοφόρας ροπής σε αυτή την κατεύθυνση. Αυτό, πράγματι, ευφραίνει τις καρδιές Μας και μαρτυρά την ορθή ανταπόκριση στις ενέργειες της Νέας Εποχής.  (Ο Δάσκαλος του Μπέντζαμιν Κρεμ, από το «Οι άνθρωποι αφυπνίζονται»)

Όλο και περισσότερο, οι άνθρωποι αναγνωρίζουν την ανάγκη για αλλαγή. Διαισθάνονται ότι η παλιά τάξη έχει κάνει τον κύκλο της και αναμένουν μόνο ένα σημάδι που θα τους δείξει την ορθή πορεία που πρέπει να ακολουθήσουμε. Όταν ο Μαϊτρέγια αποκαλύψει τον Εαυτό Του στον κόσμο θα επικεντρώσει τα μάτια και το μυαλό των ανθρώπων στα βασικά: στο μοίρασμα από κοινού, στη δικαιοσύνη και στην ειρήνη, χωρίς τα οποία ο άνθρωπος δεν έχει μέλλον.
Στη συνέχεια, θα είναι οι μαθητές ανά τα έθνη που θα φανερώσουν το σθένος τους. Τότε θα βγουν στο προσκήνιο, με πύρινη ματιά και καρδιά από φλογερή υψηλόφρονη φιλοδοξία. Με οξυδερκή αλτρουισμό, θα παρουσιάσουν το όραμά τους στα έθνη. Θα συντάσσονται από την πλευρά της αλλαγής, με τον Μαϊτρέγια, και θα επιδείξουν με ποιούς τρόπους αυτή μπορεί να επιτευχθεί καλύτερα. Θα συγκεντρωθούν γύρω Του, μεταδίδοντας στους λαούς τις συμβουλές και την καθοδήγησή Του. Θα εκλεχθούν σε θέσεις εξουσίας και εμπιστοσύνης, και θα πραγματοποιήσουν τη θέληση του λαού». (Ο Δάσκαλος του Μπέντζαμιν Κρεμ, από το «Οι Μαθητές και το σχέδιο»)

Το καθήκον Μου είναι να φωτίσω την ατραπό προς αυτό το λαμπρό μέλλον για την ανθρωπότητα· να ξυπνήσω μέσα σας την Αγάπη· να σας οδηγήσω προς τα εμπρός εκδηλώνοντας αυτή την Αγάπη, ο κάθε ένας με τον άλλον, και ως εκ τούτου να ελκύσω όλους προς στον Θεό. (Ο Μαϊτρέγια, από το Μήνυμα Αρ.120)

[Ο Μαϊτρέγια] επιθυμεί να δώσετε την αγάπη σας στον κόσμο, και έρχεται να σας εμπνεύσει να το κάνετε. Θα ξυπνήσει μέσα σας την αγάπη που είναι εγγενής στην καρδιά του κάθε ανθρώπου, αλλά που καταπνίγεται στην έκφρασή της, σε μεγάλο βαθμό, από τις άδικες πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες με τις οποίες έχουμε περιβάλλει τους εαυτούς μας. Όταν αλλάξουν αυτές οι συνθήκες, η αγάπη της ανθρωπότητας, εμπνευσμένη από τον Μαϊτρέγια, θα εκδηλωθεί κατά τρόπο που σήμερα, ίσως, δεν μπορείτε ούτε να το φανταστείτε, και θα μεταμορφώσει τον κόσμο. (Ο Μπέντζαμιν Κρεμ, από το βιβλίο «Η Μεγάλη Προσέγγιση»)

Πείτε στον κόσμο ότι ο Μαϊτρέγια είναι εδώ. Πείτε τους αυτό, αδελφοί μου, και ξυπνήστε μέσα και σε αυτούς  την βέβαιη ελπίδα για το μέλλον. (Ο Μαϊτρέγια, από το Μήνυμα αρ.118)

Είμαι βέβαιος ότι όταν εσείς οι ίδιοι με δείτε θα ανταποκριθείτε το ίδιο, γιατί μέσα σε όλους σας εδράζεται το ίδιο Φως της Αλήθειας, της Δικαιοσύνης και της Ελευθερίας που αφυπνίζω σε όλους όσους με ακούνε. Ως εκ τούτου, φίλοι μου, μην έχετε κανένα φόβο ότι η ανθρωπότητα θα με απορρίψει. Τα σχέδιά μου είναι ασφαλή στα χέρια σας. (Ο Μαϊτρέγια, από το Μήνυμα αρ.65)

Έτσι ο Μαϊτρέγια θα καταφέρει καλοσυνάτα να πείσει τους ανθρώπους να συνέλθουν από την μακροχρόνια νάρκη τους και θα τους αφυπνίσει την επιθυμία που έχουν για αλλαγή. Με αυτό τον τρόπο θα αναπτυχθεί μια μεγάλη και καλά πληροφορημένη Παγκόσμια Κοινή Γνώμη, η μεγαλύτερη δύναμη στη Γη.
Κανένα αντιδραστικό μέτωπο δεν μπορεί να σταθεί ενάντια σε αυτή την πανίσχυρη δύναμη. Εμπνευσμένη και ζωογονημένη από τον Μαϊτρέγια, η Ανθρωπότητα η ίδια θα εφεύρει το μέλλον της από την αρχή, και μέσα από την ελευθερία και δικαιοσύνη για όλους, θα καθιερώσει την Εποχή της Αγαθής Πρόθεσης* και της Εκδηλωμένης Αγάπης. (Ο Δάσκαλος του Μπέντζαμιν Κρεμ, από το «Η Αφύπνιση») [* Στμ: Μεταφράζεται και σαν Καλή Θέληση]

«Ξυπνάτε! Ξυπνάτε! Φίλε, ο κόσμος ανήκει στην ανθρώπινη φυλή....
Είμαι υπερήφανος σήμερα νΆ ακούω τους αδελφούς και τις αδελφές μου να ΔΙΑΛΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ και νΆ αποκαλύπτουν τα ψέματα, ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ, αυτό είναι υπέροχο! Ολόκληρη η νέα γενιά, μαύροι, λευκοί, όλοι πορεύονται εδώ σΆ αυτό το μέρος, και ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ να το βλέπω και δεν θα το έχανα ούτε για ένα εκατομμύριο λίρες, αδέρφια! Και όλα τα μικρά αδελφάκια μου εκεί, όλα οι μικροί αδελφοί και αδελφές μου, σΆ όλη τη διαδρομή, που έρχονται από ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ!
Χαίρομαι, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ! ΞΥΠΝΑΜΕ! ... Ξύπνα, αδερφέ, κράτα την πίστη! Κρατήστε τη ματιά σας σΆ αυτό που είναι πολύτιμο! Κι αυτό είναι η ανθρωπότητα! Γιατί η ανθρώπινη φυλή ανήκει σΆ όλους μας!»
(Ο Μαϊτρέγια, μεταμφιεσμένος σαν ένας ηλικιωμένος Αφρο-Καραϊβικής καταγωγής, στην αντιπολεμική πορεία που έγινε στο Hyde Park του Λονδίνου, στις 15 Φεβρουαρίου του 2003. Βλ. Share International Απριλίου 2003 [Στα Αγγλικά])


Για περισσότερα αποσπάσματα που σχετίζονται με τη εκδηλωμένη βούληση των λαών,μπορείτε να διαβάσετε τα άρθρα του Δασκάλου Η φωνή του λαού και  Η φωνή των λαών ακούγεται καθώς και ένα σχετικό αφιέρωμα στα γεγονότα της Πλατείας Ταχρίρ