Βιβλία και άλλες πηγές - Βιβλία από τον Μπέντζαμιν Κρεμ

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΑΪΤΡΕΓΙΑ, τόμος Ι

του Μπέντζαμιν Κρεμ
MAITREYA'S MISSION, Volume One,
by Benjamin Creme
Έκδοση του Share International Foundation

Ένα μήνυμα ελπίδας

Το προηγούμενο βιβλίο του Μπέντζαμιν Κρεμ, "Η Επανεμφάνιση του Χριστού και των Δασκάλων της Σοφίας" έχει γίνει ένα από τα κλασικά έργα του εσωτερισμού. Μεταφρασμένο σε πολλές γλώσσες, το μήνυμά του έχει ηλεκτρίσει και εμπνεύσει πολλές χιλιάδες ανθρώπους σ' όλο τον κόσμο με νέα ελπίδα και σκοπό.

"Η Αποστολή του Μαϊτρέγια, τόμος Ι" δίνει τις πιο πρόσφατες εξελίξεις για την ανάδυση του Μαϊτρέγια και προέρχεται από την ίδια ιεραρχική πηγή, ένα Δάσκαλο της Σοφίας. Η γκάμα των θεμάτων που καλύπτονται είναι κι εδώ ευρύτατη: από τις νέες διδασκαλίες του Χριστού ώς το διαλογισμό και το κάρμα, από τη μετά θάνατον ζωή και τη επανενσάρκωση ώς τη θεραπεία και την κοινωνική μεταμόρφωση, από το Λεονάρντο ντα Βίντσι και το Μότσαρτ ώς το Σάτυα Σάι Μπάμπα. Ένα εκπληκτικό σώμα νέων πληροφοριών παρουσιάζεται έτσι, που προετοιμάζει το δρόμο για το έργο του Μαϊτρέγια, του Χριστού, ως Παγκόσμιου Διδασκάλου, και την δημιουργία μιας νέας και καλύτερης ζωής για όλους.


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ


Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ

* Πολλοί συνειδητοποιούν ότι ανατέλλει τώρα μια νέα πνευματική εποχή, γεγονός που εξηγεί και την ανάπτυξη πλήθους "νεοεποχιακών" ομάδων σ' όλο τον κόσμο... Αυτό δεν είναι μια "νεοεποχιακή" φαντασιοπληξία, ούτε μια απλή αστρολογική πρόγνωση, αλλά ένα επιστημονικό, αστρονομικό γεγονός: είναι το αποτέλεσμα της "μετάπτωσης των ισημεριών" ή, στη γλώσσα του μη ειδικού, της κίνησης του ηλιακού μας συστήματος στον ουρανό σε σχέση με τους δώδεκα αστερισμούς του ζωδιακού κύκλου... Οι ενέργειες κάθε εποχής είναι διαφορετικές, και μας εμπνέουν να δημιουργούμε εντελώς διαφορετικούς πολιτισμούς.

* Σύμφωνα με νόμο κυκλικού χαρακτήρα, στην αρχή ή στο τέλος κάθε εποχής έρχεται στον κόσμο ένας δάσκαλος.

* Εδώ και δυο χιλιάδες χρόνια, ο Μαϊτρέγια εκδηλώθηκε στην Παλαιστίνη μέσ' από τον Ιησού, το μαθητή Του, με τη μέθοδο της "επισκίασης" – και η χριστιανική εποχή άρχισε. Ο Μαϊτρέγια επιστρέφει τώρα ως ο Παγκόσμιος Δάσκαλος για όλες τις ομάδες – θρησκευτικές και μη θρησκευτικές.

* Στις 19 Ιουλίου 1977, έφτασε στο Λονδίνο, στην Αγγλία, όπου ζει μέχρι τώρα σαν ένα φαινομενικά συνηθισμένο μέλος της ασιατικής κοινότητας. Εκεί περιμένει μια πρόσκληση από την ανθρωπότητα για να εμφανιστεί στο προσκήνιο ως ο Παγκόσμιος Δάσκαλος.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΤΟΥΣ

* Ο Μαϊτρέγια έχει έρθει για να διδάξει στην ανθρωπότητα την ανάγκη για μοίρασμα. "Το να μοιράσουμε", λέει, "είναι θεϊκό. Όταν μοιράζεστε τα αγαθά, αναγνωρίζετε το Θεό στον αδερφό σας".

* Οι δυνάμεις της αγοράς βασίζονται στην απληστία· ο Μαϊτρέγια τις αποκαλεί δυνάμεις του κακού.

Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΣ

* Δεν θ' αργήσει να συγκληθεί μια διεθνής συνέντευξη Τύπου στην οποία ο Μαϊτρέγια θα παρουσιάσει τα διαπιστευτήριά Του. Αυτό θα οδηγήσει στην Ημέρα της Αναγγελίας, όταν δεν θα αφήσει καμιά αμφιβολία ότι Αυτός είναι ο Παγκόσμιος Δάσκαλος. Την ημέρα εκείνη, ο Μαϊτρέγια θα "επισκιάσει" νοητικά ολόκληρη την ανθρωπότητα ταυτόχρονα. Ο καθένας από μας, όχι μόνο όσοι θα παρακολουθούν τηλεόραση ή θ' ακούνε ραδιόφωνο, θ' ακούσει τα λόγια Του ενδόμυχα, τηλεπαθητικά, στη δική μας γλώσσα. Ταυτόχρονα, εκατοντάδες χιλιάδες θαυματουργές θεραπείες θα συμβούν σ' όλο τον κόσμο. Εκείνη την ημέρα δεν θα υπάρχει αμφιβολία ότι ο Παγκόσμιος Δάσκαλος είναι ο Χριστός και ο Παγκόσμιος Δάσκαλος... Η δημόσια, παγκόσμια αποστολή Του θα έχει αρχίσει.

* Η επανεμφάνιση του Χριστού σήμερα είναι ταυτόχρονα η επανεμφάνιση στο εξωτερικό επίπεδο της Πνευματικής Ιεραρχίας, της οποίας ο Χριστός είναι η Κεφαλή... Αυτά τα αρχαία μυστήρια θ' αποκαλυφθούν, η πραγματικότητα της ψυχής θ' αποδειχτεί και η ουσιαστική αθανασία του ανθρώπου θα γίνει γνωστή.

* Αντίθετα μ' αυτό που πιστεύουν πολλοί χριστιανοί, ο Χριστός δεν έρχεται αποκλειστικά και μόνο για τους χριστιανούς, αλλά ως ο Παγκόσμιος Δάσκαλος για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Με τη βοήθεια του Αδελφού του, του Βούδα, ο Χριστός θα ενώσει την Ανατολή και τη Δύση, και ιδίως τις διαφορετικές αντιλήψεις για το Θεό που έχουν οι άνθρωποι στην Ανατολή και στη Δύση... Ο Μαϊτρέγια θα συνθέσει αυτές τις δυο προσεγγίσεις στη νέα παγκόσμια θρησκεία... Θα είναι αληθινά ο Παγκόσμιος Δάσκαλος, που έχει έρθει να εγκαινιάσει τη νέα εποχή της σύνθεσης και της αδελφοσύνης, πάνω στη βάση σωστών ανθρώπινων σχέσεων.

ΣΗΜΑΔΙΑ

* Ένα όραμα της Παναγίας είναι σαν ένα φυλαχτό. Το ίδιο είναι, λόγου χάρη, η Αγία Σινδόνη (ή Σινδόνη του Τουρίνου), που έχει διατηρηθεί για να στηρίζει τους πιστούς. Τους βοηθάει να διατηρούν την πίστη στο Θεό κι ένα γνήσιο σύνδεσμο ανάμεσα σε Θεό και άνθρωπο· ικανοποιεί τη λαχτάρα τους για ένα σημάδι από το Θεό. Και ο κόσμος δεν βλέπει μόνο οράματα της Παναγίας, αλλά και πολλά άλλα πράγματα – αγάλματα που κλαίνε, εικόνες που κλαίνε... Υπάρχουν πολλές τέτοιες εκδηλώσεις και είναι πραγματικές.

ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΔΙΣΚΟΙ (UFO)

* Δεν υπάρχουν εχθρικοί ιπτάμενοι δίσκοι. Ό,τι κι αν λένε οι διάφορες ιστορίες για δήθεν εχθρικά UFO, η εμφάνισή τους είναι το αποτέλεσμα διαπλανητικής συνεργασίας και είναι ολότελα ειρηνική και με αγαθές προθέσεις... Δεν είναι ποτέ πρόθεσή τους να τρομάξουν τους ανθρώπους.

* Τα UFO είναι αόρατα από φυσικού τους, μιας κι είναι καμωμένα από ύλη των τεσσάρων αιθερικών επιπέδων... Γίνονται ορατά στα μάτια μας με το να χαμηλώνουν το δονητικό ρυθμό αυτών των αιθερικών ατόμων και ξαναγίνονται αόρατα όταν επιστρέφουν στην κανονική τους συχνότητα.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΖΩΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

* "Η λέξη "πνευματικό" δεν αναφέρεται στα λεγόμενα θρησκευτικά θέματα. Κάθε δραστηριότητα που οδηγεί το ανθρώπινο ον προς τα εμπρός, προς κάποια μορφή ανάπτυξης – φυσικής, συναισθηματικής, νοητικής, ενορατικής, κοινωνικής – αν αποτελεί πρόοδο σε σχέση με την τωρινή του κατάσταση είναι ουσιαστικά πνευματικής φύσης...". Μέσα σ' αυτή τη δήλωση από το βιβλίο "Εκπαίδευση στη Νέα Εποχή" της Αλίκης Α. Μπέιλι, ο Δάσκαλος Τζιαλ Κουλ συμπυκνώνει την αλλαγή έμφασης που πρέπει να επέλθει στη σχέση μας με τον κόσμο...

* Η πολιτική, τα οικονομικά, η επιστήμη, ο πολιτισμός και η παιδεία δεν θ' αργήσουν να γίνουν θεμελιώδεις πνευματικές μορφές δράσης της ανθρωπότητας, ενσωματώνοντας κάθε άποψη της πνευματικής ζωής. Οι θρησκευτικές ομάδες, οι λεγόμενες "πνευματικές" και "νεοεποχιακές" ομάδες δεν έχουν το μονοπώλιο της πνευματικότητας.

ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ

* Ο άνθρωπος θα πάψει να φοβάται το θάνατο.

* Θα καταλάβουμε ότι κάθε στιγμή οι σκέψεις και οι πράξεις μας θέτουν σε κίνηση αιτίες που τ' αποτελέσματά τους κάνουν τη ζωή μας αυτό που είναι, καλή ή κακή. . Έτσι θα δούμε την ανάγκη για αβλάβεια στις σχέσεις μας με τους άλλους...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ

* Χρησιμοποιώντας ένα απλό ισότοπο από το νερό, που είναι διαθέσιμο παντού, η μέθοδος της σύντηξης του μέλλοντος θα μας δώσει απεριόριστη ενέργεια για όλες μας τις ανάγκες, και με ασφάλεια.

* Οι άνθρωποι θα έχουν απείρως περισσότερο ελεύθερο χρόνο και θα μπορούν να επωφεληθούν από τις δυνατότητες που έχουμε τώρα στη διάθεσή μας για την εξερεύνηση του πλούτου της κουλτούρας και των γνώσεων.

* Εντελώς ξέχωρα απ' αυτό, η παιδεία στο μέλλον θα επικεντρώνεται προς την εκπλήρωση της πρόθεσης και του σκοπού της ψυχής. ... Το παιδί θ' αντιμετωπίζεται ως μια ψυχή σ' ενσάρκωση με ορισμένους σκοπούς. Η παιδεία θα είναι το μέσο που θα κάνει δυνατή την εκπλήρωση αυτών των σκοπών.

ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

* Πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν δυνητικά την ικανότητα να διαβιβάζουν θεραπευτικές ενέργειες από τη μια ή την άλλη πηγή, συνήθως από το ηλιακό πλέγμα ή από την ίδια την ψυχή τους. Ο διαλογισμός και η υπηρεσία είναι βασικές μέθοδοι για την ενδυνάμωση και την πραγμάτωση αυτής της δυνατότητας.

* Κάθε άνθρωπος είναι "γεννημένος" θεραπευτής, αλλά δεν έλκονται όλοι στη θεραπευτική. Τους ανθρώπους τους τραβούν κι άλλα πράγματα, όπως το να γράφουν, να μιλούν, να δίνουν έμπνευση, να καθοδηγούν, να εκπαιδεύουν ή οτιδήποτε.

ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

* Οι πιο εξελιγμένοι είναι, φυσικά, οι εφτά ιεροί πλανήτες. ... Κατά σειρά εξέλιξης, οι ιεροί πλανήτες είναι: 1) Ουρανός, 2) Ερμής, 3) Ήφαιστος, 4) Αφροδίτη, 5) Δίας και Ποσειδώνας, 6) Κρόνος. Οι μη-ιεροί πλανήτες κατά σειρά εξέλιξης είναι: 1) Αρης, 2) Γη, 3) Πλούτωνας και ένας κρυμμένος πλανήτης, 4) ένας κρυμμένος πλανήτης.

ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ

* Η δοκιμασία της ερήμου, ιδιαίτερα για τη Δύση, είναι η αποδοχή ενός πιο απλού τρόπου ζωής, έτσι ώστε όλοι οι άνθρωποι όλου του κόσμου να μπορούν να ζουν. Στην πραγματικότητα, ένα από τα κύρια έργα του Χριστού είναι να ελευθερώσει την ανθρωπότητα από τη θυμική αυταπάτη του υλισμού.

* Το δυνατό, ολοκληρωμένο άτομο που υπηρετεί τον εαυτό του πρέπει τελικά να μεταμορφωθεί στον υπηρετητή του κόσμου... Το κλειδί προς αυτή την αλλαγή συνείδησης είναι η αγάπη και, μέσ' από την αγάπη, η υπηρεσία.

* Η Ημέρα της Αναγγελίας θα φέρει όμως σίγουρα μια τεράστια αίσθηση ανακούφισης από την ένταση και το φόβο, και θα εμπνεύσει εκατομμύρια ν' αρχίσουν μια νέα ζωή έφεσης και υπηρεσίας.

ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΜΥΗΣΗΣ

* Δεν είναι απαραίτητο να ξέρει κανείς σε ποιο ακριβώς σημείο βρίσκεται πάνω στο Μονοπάτι... Από το άλλο μέρος, το να ξέρει κανείς σε ποιο στάδιο βρίσκεται είναι χρήσιμο...

* Η ψυχή του ατόμου το οδηγεί στη μύηση μέσ' από διαλογισμό και υπηρεσία, ενώ ο Δάσκαλος ενεργεί σαν ένα είδος μαίας για τη "γέννηση του Χριστού μέσα στο σπήλαιο της καρδιάς".

* Η μύηση ουσιαστικά είναι η επίδειξη της βαθμιαίας πνευματοποίησης της ύλης από την ψυχή. ... Ο βαθμός ελέγχου που πετυχαίνει κανείς σε οποιαδήποτε ζωή ... μεταφέρεται στην επόμενη.

* Ανάμεσα στην πρώτη και στη δεύτερη μύηση παρεμβάλλονται πάντα περισσότερες από μία ζωές, αλλά η δεύτερη και η τρίτη ή η τρίτη και η τέταρτη μύηση είναι δυνατόν να ληφθούν μέσα στην ίδια ζωή.

ΟΙ ΕΦΤΑ ΑΚΤΙΝΕΣ

* Βασική αρχή της εσωτερικής επιστήμης είναι ότι υπάρχουν εφτά τέτοια ρεύματα ενέργειας ή "ακτίνες", και ότι η αλληλενέργεια αυτών των ακτίνων, σε κάθε δυνατή συχνότητα, δημιουργεί τα ηλιακά συστήματα, τους γαλαξίες και τα σύμπαντα... Στο δικό μας ηλιακό σύστημα, αυτές οι εφτά ενέργειες εκφράζουν εφτά μεγάλες Ζωές που ενσωματώνονται1 από τα εφτά αστέρια της Μεγάλης Αρκτου.

* Υπάρχουν τρεις πρωτογενείς ακτίνες, οι ακτίνες της άποψης, και τέσσερις δευτερογενείς ακτίνες, οι ακτίνες της ιδιότητας...

* Ακτίνες της άποψης:
1η ακτίνα της Δύναμης, της Θέλησης ή του Σκοπού
2η ακτίνα της Αγάπης-Σοφίας
3η ακτίνα της Ενεργού, Δημιουργικής Νοημοσύνης

* Ακτίνες της ιδιότητας
4η ακτίνα της Αρμονίας μέσ' από τη Σύγκρουση ή της Ομορφιάς ή της Τέχνης
5η ακτίνα της Συγκεκριμένης Επιστήμης ή Γνώσης
6η ακτίνα του Αφηρημένου Ιδεαλισμού ή της Αφοσίωσης
7η ακτίνα της Τελετουργικής Τάξης ή της Μαγείας ή του Τυπικού ή της Οργάνωσης

* Η γνώση των ακτίνων του, επιτρέπει στον άνθρωπο να δει καθαρότερα τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του, τη γραμμή της λιγότερης αντίστασης στην τωρινή ζωή του, και τον βοηθάει να κατανοήσει τις γέφυρες και τους φραγμούς που εγείρονται ανάμεσα στον εαυτό μας και στους άλλους από την ατομική μας ακτινική δομή... Γίνεται φανερό το πόσο ο παράγοντας αυτός επηρεάζει την ποιότητα της συζυγικής ζωής.

Η ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΤΙΝΕΣ

* Η γραμμή 1-3-5-7 έχει να κάνει με τη μορφή, το συγκεκριμένο κόσμο, με τη λειτουργία της ύλης, και συνεπώς όσοι βρίσκονται σ' αυτή τη γραμμή τείνουν να είναι εξωστρεφείς, να είναι στραμμένοι προς την εξωτερική, μορφική άποψη της ζωής. Οι ακτίνες 2-4-6 συνδέονται με την εσωτερική, πνευματική ζωή, με την έκφραση αυτής της εσωτερικής ζωής χρησιμοποιώντας τη μορφή ως μέσο, με την ποιότητα, και γι' αυτό οι άνθρωποι που είναι σ' αυτή τη γραμμή έλκονται περισσότερο προς την εσωτερική ποιότητα της ψυχής μέσ' από την εσωστρέφεια.

* Η ακτίνα της ψυχής παραμένει αμετάβλητη από ζωή σε ζωή...

ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

* Η συσσωρευμένη γνώση κι εμπειρία, που αποκτήθηκε στη διάρκεια των προηγούμενων ζωών, ρέει από το επίπεδο της ψυχής στο φυσικό εγκέφαλο, ο οποίος συγκρατεί όση μπορεί συνειδητά ν' απορροφήσει, να χρησιμοποιήσει και να γνωρίσει... Ιδιοφυΐα, επομένως, είναι κάποιος που έχει στενή και ακαριαία επαφή με την ψυχή και που μπορεί να αντλεί σοφία και γνώση από το επίπεδό της και να την κατεβάζει στο φυσικό εγκέφαλο, επειδή τα εγκεφαλικά κέντρα, τα οποία στους περισσότερους ανθρώπους μένουν αχρησιμοποίητα, σ' αυτόν έχουν ανοιχτεί.

* Για λίγες εβδομάδες ή μήνες (αυτό ποικίλλει ανάλογα με το παιδί), το μωρό πράγματι θυμάται την προηγούμενη ζωή του, αλλά αυτή η ανάμνηση γρήγορα ξεθωριάζει και χάνεται, καθώς οι εντυπώσεις του εξωτερικού κόσμου εισβάλλουν όλο και περισσότερο στη συνείδησή μας.

ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΟΥ ΔΙΕΠΟΥΝ ΤΗ ΕΠΑΝΕΝΣΑΡΚΩΣΗ

* Στο επίπεδο της ψυχής δεν υπάρχει ούτε αρσενικό ούτε θηλυκό, και ο χωρισμός των φύλων στο φυσικό επίπεδο δεν είναι παρά μια αντανάκλαση των δύο πόλων του Θεού ως Πατέρα και Μητέρας, που η ένωσή τους φέρνει στην ύπαρξη εμάς ως ψυχές. Βιώνοντας επανειλημμένα τη ζωή πότε ως άντρες και πότε ως γυναίκες, φέρνουμε τελικά αυτές τις δυο απόψεις – την αρσενική και τη θηλυκή – σε ισορροπία.

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΝΣΑΡΚΩΣΗ

* Πολλοί από τους πρώτους χριστιανούς πατέρες και θεολόγους, ιδίως ο Ωριγένης (185-253 μ.Χ.), έδιναν μεγάλη έμφαση σ' αυτό το βασικό νόμο της αναγέννησης. Ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός ήταν εκείνος που υποχρέωσε τους Πατέρες της Εκκλησίας, κατά την Ε΄ Οικουμενική Σύνοδο το 553 μ.Χ., να αναθεματίσουν τη διδασκαλία της επανενσάρκωσης. Αυτός ο αφορισμός έγινε, δυστυχώς, μέρος της καθιερωμένης εκκλησιαστικής διδαχής.

ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ, ΚΑΡΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ

* Σ' Ανατολή και Δύση, υπάρχει μια παρανόηση για το Νόμο του Κάρμα και για τη λειτουργία του μέσ' από το Νόμο της Αναγέννησης.

* Ο Νόμος της Αιτίας και του Αποτελέσματος είναι ο βασικός νόμος που διέπει την ύπαρξή μας σε τούτο το ηλιακό σύστημα... Κάθε σκέψη που σκεφτόμαστε, κάθε πράξη που κάνουμε θέτει σε κίνηση μιαν αιτία. Αυτές οι αιτίες έχουν τ' αποτελέσματά τους ... κι αυτό θα το βιώσουμε ως "καλό" κάρμα ή "κακό" κάρμα.

* Πώς μπορούμε ν' απαλλαγούμε από το κάρμα, πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε; Ασφαλώς, δεν μπορούμε να το χαρίσουμε σε κάποιον. Είναι πολύ βαρύ, κανένας δεν το θέλει. ... Υπάρχει μια πολύ απλή μέθοδος. Λέγεται υπηρεσία. Η υπηρεσία είναι ο ιδανικός τρόπος για ν' απαλλαγούμε από το κάρμα... Βασικά, αυτός είναι ο Νόμος της Αγάπης...

ΚΑΡΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

* ... η έμφαση πρέπει να δοθεί στην αναζήτηση ενός τρόπου για την παραγωγή εναλλακτικών, τεχνητών οργάνων, όχι στη μεταμόσχευση υπαρχόντων, ζωντανών οργάνων από ένα νεκρό άτομο σ' ένα ζωντανό... Όταν μεταφέρεις όργανα του φυσικού επιπέδου, στην πραγματικότητα συμβάλλεις στην καρμική περιπλοκότητα του δέκτη των οργάνων. Ο καθένας από μας έχει ήδη αρκετό κάρμα ν' αντιμετωπίσει, χωρίς να χρειάζεται να εμπλακεί και στο κάρμα κάποιου άλλου.

* Ωστόσο, στην περίπτωση της μετάγγισης αίματος, αυτή η κατάσταση είναι προσωρινή, γιατί τελικά το αίμα του ίδιου του ατόμου πάντα αντικαθιστά το αίμα τού αιμοδότη.

ΑΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ

* Ο Χριστός, ο Μαϊτρέγια, και ο Σάι Μπάμπα, ενσωματώνουν και οι δύο τον ίδιο τύπο ενέργειας (την Αρχή της Αγάπης) αλλά σε διαφορετικά επίπεδα... Ο Σάι Μπάμπα δεν προέρχεται από τη γήινη εξέλιξή μας παρά είναι, θα λέγαμε, ένας συμπαντικός επισκέπτης... Αυτά τα δυο μεγάλα Όντα, το ένα Συμπαντικό, το άλλο Πλανητικό, συνεργάζονται στενά για την αναγέννηση του κόσμου.

* Πιστεύω ότι η Τζιν Ντίξον σωστά "συντονίστηκε" σε μια αστρική μορφή σκέψης για την επιστροφή του Χριστού.

ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

* Ο διαλογισμός παραμένει η βασιλική οδός για να έρθει κανείς σ' επαφή με την ψυχή, αλλά, από τη στιγμή που θα επιτευχθεί αυτή η επαφή, τότε ο δρόμος προς τα εμπρός, γι' αυτόν που αληθινά επιζητεί να γίνει μαθητής, περνάει μέσ' από την παράλληλη αποδοχή της ζωής της υπηρεσίας.

* Το πιο σπουδαίο πράγμα στην υπηρεσία είναι το κίνητρο που βρίσκεται πίσω της.

* Συχνά έρχονται άνθρωποι και με ρωτούν: "Αραγε, βρίσκομαι εκεί που θα 'πρεπε να βρίσκομαι; Κάνω αυτό που θα 'πρεπε να κάνω;" Είναι σα να φαντάζονται τον εαυτό τους στην εξουσία κάποιων αόρατων όντων ή δυνάμεων που κινούν τα νήματά τους και τους κατευθύνουν προς συγκεκριμένους ιδανικούς ρόλους, πράξεις ή τόπους. Η απάντησή μου συνήθως είναι: Εσείς τι θέλετε να κάνετε; Εσείς πού θέλετε να είστε; Ένας ολόκληρος κόσμος που αγωνιά γεμάτος αβάσταχτο πόνο περιμένει να σωθεί, ν' αναγεννηθεί, να υπηρετηθεί.

Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΙΑΒΙΒΑΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΖΩΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΡΟΛΟΣ

* Ο διαλογισμός διαβίβασης είναι απλός και όμως επιτελεί μια σειρά από πολύ σημαντικές απόψεις εργασίας. Πρώτ' απ' όλα, είναι μια πράξη υπηρεσίας... Δεν ξέρω καμιά άλλη μέθοδο υπηρεσίας που να οδηγεί σε τόσο τεράστια και γρήγορη εσωτερική πνευματική ανάπτυξη.

* Και ο διαλογισμός διαβίβασης έχει ακόμα το πλεονέκτημα ότι δεν είναι ασυμβίβαστος με κανένα άλλο είδος διαλογισμού που ενδέχεται να κάνει κάποιος παράλληλα. Αντίθετα, επαυξάνει την αξία του ατομικού διαλογισμού.

* Μέσα σ' ένα χρόνο διαβιβαστικής εργασίας μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει τόση εσωτερική ανάπτυξη όση επιτυγχάνεται μετά από πολλά χρόνια άλλων μορφών διαλογισμού.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ

* Η βασική παρόρμηση πίσω απ' όλη την εξέλιξη είναι εκείνη η δραστηριότητα της ψυχής που την ονομάζουμε υπηρεσία. Η υπηρεσία δεν είναι τίποτα λιγότερο από την εκδήλωση του νόμου της αγάπης στο πεδίο των σχέσεων... Η φύση του Θεού είναι ν' αγαπάει και να υπηρετεί.

* Καθώς υπηρετείς, αλλάζεις. Γιατί αλλάζεις; Γιατί η υπηρεσία λειτουργεί μέσα σου επιτελώντας ένα θαύμα.

* Η υπηρεσία είναι ο μοχλός της εξελικτικής πορείας.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ


ΠΡΟΛΟΓΟΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ

Κεφάλαιο 1ο:

Ο ΜΑΪΤΡΕΓΙΑ ΚΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΔΥΣΗΣ


Τα μέσα ενημέρωσης και η Ανάδυση - Καθυστέρηση της Ανάδυσης του Μαϊτρέγια - Γεγονότα την Ημέρα της Αναγγελίας - Η ζωή του Μαϊτρέγια στην ασιατική κοινότητα - Διάδοση της ιστορίας της Επανεμφάνισης - Ιστορική προοπτική

Κεφάλαιο 2ο:

ΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ


Οι διδασκαλίες του Χριστού - Το έργο του Χριστού - Η δράση του Μαϊτρέγια μετά την Ημέρα της Αναγγελίας - Ο Φορέας της Θείας Επέμβασης

Κεφάλαιο 3ο:

Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ


Η Ιεραρχία - Ο Μαθητής Ιησούς και ο Μαϊτρέγια - Οι Δάσκαλοι στον κόσμο - Ο Δάσκαλος Ιησούς - Αλλοι Δάσκαλοι - Επαφή με Δασκάλους - Η Ιεραρχία και οι Δυνάμεις της Υλικότητας - Σημάδια - Ιπτάμενοι δίσκοι (UFO)

Κεφάλαιο 4ο:

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΖΩΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ


Πνευματικότητα - Στόχοι και δυνατότητες - Πολιτική και οικονομική αλλαγή - Περιβάλλον και Παιδεία - Οι τέχνες - Υγεία και Θεραπεία - Σχολές μυστηρίων

Κεφάλαιο 5ο:

ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΜΥΗΣΗ


Η εξελικτική πορεία - Εξέλιξη της ψυχής - Εξέλιξη των μορφών ζωής - Το ζωικό βασίλειο - Το ορυκτό βασίλειο - Πλανητική εξέλιξη - Η ντεβική εξέλιξη - Η ιστορία του Ευαγγελίου και το μονοπάτι της μύησης - Τα προαπαιτούμενα της μύησης - Διεύρυνση της συνείδησης - Στάδια της μύησης

Κεφάλαιο 6ο:

ΟΙ ΕΦΤΑ ΑΚΤΙΝΕΣ


Μια γενική σκοπιά - Μείζονες ακτινικές επιρροές - Αρετές και ελαττώματα που χαρακτηρίζουν τις ακτίνες - Ακτινικές σχέσεις μεταξύ των εθνών - Οι ακτίνες των Εθνών - Οι ακτίνες και οι πλανήτες - Οι ακτίνες και το άτομο - Ερωτήσεις σχετικά με τον κατάλογο των ακτίνων - Κύριες ακτίνες και υπο-ακτίνες - Προσωπική ακτινική δομή - Η ψυχή και οι ακτίνες - Εστιασμός της ψυχής και πόλωση - Κι άλλα άτομα - οι ακτίνες και οι μυήσεις τους

Κεφάλαιο 7ο:

ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ


Μετά θάνατον ζωή και αναγέννηση - Οι νόμοι που διέπουν τη επανενσάρκωση - Χριστιανισμός και επανενσάρκωση - επανενσάρκωση, κάρμα και περασμένες ζωές - Ανάμνηση περασμένων ζωών - Καρμικά αποτελέσματα - των αμβλώσεων - των μεταμοσχεύσεων οργάνων - Αλλα άτομα και διδασκαλίες: - Σάι Μπάμπα - Κάλι Γιούγκα - Οι διδάσκαλοι της άγκνι γιόγκα - Μπλαβάτσκι - Αλίκη Α. Μπέιλι - Αγιος Πατρίκιος - Λάο Τσε - Κρισναμούρτι - Ο Ιωάννης ο Βαπτιστής και η Παναγία - Ο πρίγκιπας Γκοτάμα - Αλλοι

Κεφάλαιο 8ο:

ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑ


Διαλογισμός και υπηρεσία: η σημασία τους για την πνευματική ανάπτυξη - Διαλογισμός - Ο διαλογισμός διαβίβασης και ο ζωτικός του ρόλος - Οι ενέργειες της διαβίβασης - Ευθυγράμμιση με την ψυχή - Διαβίβαση και κατώτερα ψυχιστικά φαινόμενα - Η Μεγάλη Επίκληση - Διαβιβαστική εργασία - Η επιφώτηση από τον Μαϊτρέγια - Βιβλία που συνιστώνται - Ο ρόλος της υπηρεσίας στην εξέλιξη του μαθητή - Από το Λέοντα, τον υπηρετητή του εαυτού του, στον Υδροχόο, τον υπηρετητή του κόσμου - Σταθερότητα, υπηρεσία και θυσία

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ:

Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΩΝ

– οι ακτίνες τους και το στάδιο της εξέλιξής τους

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΚΛΗΣΗ

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ


* * *